ساخت داربست بافت قلب با استفاده از شفيره كرم ابريشم

دانشمندان مؤسسه مكس پلانك موفق به ساخت داربستي براي بافت قلبي با استفاده از شفيره كرم ابريشم «تاسار» شدند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ بافتهاي آسيب‌ديده قلب انسان قابل بازسازي نبوده و بافتهاي پيوندي در جاي سلولهاي ماهيچه آسيب‌ديده رشد مي‌كنند.

محققان موسسه تحقيقات قلب و ريه مكس پلانك آلمان در جست‌وجو براي بازگرداندن عملكرد كامل قلبي با كمك بافت قلبي مصنوعي موفق به بارگذاري سلولهاي ماهيچه قلبي در يك داربست سه بعدي از ابريشم بدست آمده از كرم ابريشم گرمسيري شده‌اند.

از ميان تمام اعضاي بدن، قلب انسان يكي از ابتدايي‌ترين اندام براي عملكرد و كارايي است. در طول دهه‌هاي متمادي، اين اندام به پمپاژ خون در بدن مي‌پردازد. با اين حال اين بهينه‌سازي عملكرد با هزينه زيادي بدست مي‌آيد: در دوره تكامل، تقريبا تمام سامانه‌هاي خود احيايي در قلب غيرفعال مي‌شوند. در نتيجه يك حمله قلبي، واقعه مهمي براي بيماران محسوب مي‌شود. سلولهاي مرده قلب به طور غيرقابل بازگشتي از بين مي‌روند و عواقب آن شامل يك زوال دائمي در قدرت پمپاژ قلب و كيفيت حياتي بيمار خواهد بود.

محققان در تلاش خود براي ايجاد درماني براي ترميم بافت قلبي، به دنبال پرورش بافتهاي جايگزين در آزمايشگاه بودند كه بتوان از آنها به توليد تكه‌هاي جايگزين براي ترميم ماهيچه آسيب‌ديده قلب استفاده كرد.

دانشمندان به ساخت صفحاتي از شفيره كرم ابريشم تاسار (Antheraea mylitta) پرداختند كه از مزايايي نسبت به ديگر مواد آزمايش شده برخوردار بودند. اين ماده از ساختارهاي پروتئيني برخوردار بوده كه چسبندگي سلولهاي ماهيچه قلب را تسهيل مي‌كنند. اين ماده همچنين درشت‌تر از الياف ابريشم است كه منجر به رشد مناسب سلول‌هاي ماهيچه‌اي در آن و تشكيل يك ساختار بافت سه‌بعدي شده است.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۹ بهمن ۱۳۹۰ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 9011-03799
  • خبرنگار :