فرمانده حفاظت يگان جنگلها و مراتع كشور: 70 درصد آتش‌سوزيها در استانهاي غربي رخ مي‌دهد

فرمانده حفاظت يگان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت: متوسط سطح حريق در سال 89 در کشور 11 هکتار بوده، در حالي که اين رقم در سال 86، 15 هکتار بوده است.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ابراهيم فر در کارگروه آتش سوزي در عرصه‌هاي جنگلي سازمان مديريت بحران کشور که در خرم آباد برگزار شد، با اشاره به عمليات اطفا حريق در جنگل‌ها و مراتع، افزود: موضوع حريق را در دو بحث سطح حريق و فقره شاخص بندي مي‌کنيم؛ شاخص سطح حريق در مناطق مختلف کشور در سال 89 مشخص شده که بر اين اساس 54 درصد حريق در منطقه زاگرس، چهار درصد در منطقه شمال، 42 درصد در ساير مناطق است.

وي اظهار کرد: استان‌هاي بحراني در بحث حريق لرستان، کردستان، فارس، ايلام، کرمانشاه و گلستان هستند و در شاخص فقره 62 درصد حريق در زاگرس، 12 درصد جنگل‌ها و مراتع شمال و 26 درصد در ساير مناطق کشور رخ مي‌دهند.

وي با بيان اينکه 77.5 درصد حريق‌ها به صورت سطحي، 16.8 درصد مربوط به تنه و شش درصد تاجي هستند، ادامه داد: 70 درصد آتش سوزي‌ها در استان‌هاي غربي كشور رخ مي‌دهد كه استان‌هاي کرمانشاه، ايلام و کردستان بيشترين حد بحران را در غرب و کل کشور دارند.

فرمانده حفاظت يگان جنگل‌ها و مراتع کشور با تاکيد بر اينکه در بروز حريق در عرصه عامل انساني، نوع پوشش گياهي وکم آبي و خشکسالي تاثيرگذار است، گفت: متوسط سطح حريق در سال 89 در کشور 11 هکتار بوده در حالي که اين مهم در سال 86، 15 هکتار بوده است.

ابراهيم فر شاخص ارزيابي حريق در برنامه اول توسعه كشور را 59 هكتار، در برنامه دوم 35 هكتار، سوم 12 هكتار و در برنامه چهار توسعه كشور 10 هكتار عنوان كرد و ادامه داد: در برنامه‌هاي اول تا چهارم به رغم افزايش 11 برابري تعداد آتش سوزي‌ها و 18 برابري مساحت اين شاخص‌ها كاهش يافته است.

وي با بيان اينکه در 8 ماهه امسال يك هزار و 301 فقره آتش سوزي معدل 60 درصد در عرصه‌هاي جنگلي و مراتع كشور رخ داده است، يادآور شد: در حال حاضر موضوع تخصيص اعتبارات مورد نياز اجراي طرح اطفا حريق از طريق سازمان جنگل‌ها در حال پيگيري است.

فرمانده حفاظت يگان جنگل‌ها و مراتع کشور با بيان اينکه بايد در اطفاء حريق مديريت ريسک را در کنار مديريت بحران داشته باشيم، افزود: نوع پوشش گياهي، عوارض طبيعي، شرايط اقليمي، زمان آتش سوزي از عوامل ايجاد حريق در عرصه‌هاست و بعد از بحران نيز بايد عرصه‌هاي پاکسازي، ارزيابي خسارت برآورد هزينه و در نهايت احيا و بازسازي عرصه‌ها را لحاظ کنيم.

انتهاي پيام

  • پنجشنبه/ ۸ دی ۱۳۹۰ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 9010-04868
  • خبرنگار :