پژوهشگاه دانشهاي بنيادي دومين جايزه شهيد «علي محمدي» را به رسالههاي برتر دكتري فيزيك كه طي سالهاي 88 تا 90 دفاع شدهاند،اعطا ميكند.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، اين جايزه به پاس خدمات علمي و دانشگاهي دكتر مسعود علي محمدي، استاد شهيد دانشگاه تهران و نخستين دانشآموخته دکتري فيزيک داخل کشور که نقش مؤثري در زيرساخت علمي پژوهشگاه دانشهاي بنيادي داشته و همچنين تلاشهاي وي براي برپايي دورههاي تحصيلات تکميلي در ايران به نام ايشان نامگذاري شده است.
نخستين دوره اين جايزه خرداد ماه سال جاري به دكتر ياسر عبدي، دانشآموخته دانشگاه تهران كه رسالهاش با عنوان «بررسي تأثير هيدروژندهي بر رشد نانولولههاي كربني و استفاده از آنها در نانوليتوگرافي و حسگرها» از ميان پايان نامههاي دکتري فيزيك دفاع شده طي سالهاي 87 تا 89 برگزيده شده بود، اعطاء شد.
براي ورود به مرحله داوري، لازم است کارهاي پژوهشي انجام شده در دوره دکتري و پاياننامه حاصل از آن به تشخيصِ حداقل سه عضو هيات علمي استاديار به بالا که استاد راهنماي پاياننامه دکتري نيز يکي از آنهاست، به عنوان «پايان نامه ممتاز» شناخته شده باشد.
نامزدي هر شرکت کننده بايد کتباً توسط استاد راهنما و با ذکر دلايل، مستندات، مقالات و اطلاعات مربوط به متقاضي تا تاريخ 15 فروردين 1391 به دفتر معاونت پژوهشي و تحصيلات تکميلي پژوهشگاه دانشهاي بنيادي به نشاني پستي تهران، صندوق پستي 5746-19395، نشاني پست الکترونيکي research@ipm.ir اعلام شود.
همچنين لازم است نام و نشاني حداقل دو عضو هيات علمي ديگر که ميتوانند مؤيد نامزدي پاياننامه مربوطه باشند ذکرشود.
کميته داوران پس از بررسي مدارک ارسالي و استفاده از نظرات مشاوران علمي، نسبت به انتخاب پاياننامههاي برتر اقدام خواهد كرد.
به گزارش ايسنا مراسم اعطاي جايزه در خرداد ماه 1391 برگزار ميشود.
علاقهمندان ميتوانند براي كسب اطلاعات بيشتر با دفتر معاونت پژوهشي و تحصيلات تکميلي پژوهشگاه دانشهاي بنيادي به شماره تلفن 22288680 تماس بگيرند.
به گزارش ايسنا زندهياد دكتر مسعود علي محمدي، استاد پايه 22 فيزيك دانشگاه تهران 22 دي ماه 1388 هنگام خروج از منزل بر اثر انفجار بمب به شهادت رسيد.
علي محمدي كه متولد سوم شهريور ماه 1338 بود، پس از اخذ ديپلم از دبيرستان شهريار قلهك در سال 56، تحصيلات كارشناسي خود را در رشته فيزيك در دانشگاه شيراز آغاز كرد و پس از فارغالتحصيلي در سال 64 در دوره كارشناسي ارشد فيزيك دانشگاه صنعتي شريف پذيرفته شد.
وي در سال 67 تحصيلات خود را در نخستين دوره دكتري فيزيك نظري دانشگاه صنعتي شريف پي گرفت و در مهر ماه سال 71 به عنوان نخستين دانشآموخته دكتري فيزيك داخل كشور و نخستين دانشآموخته دكتري دانشگاه شريف فارغالتحصيل شد.
موضوع رساله دكتري شهيد علي محمدي، مدلهاي WZNW( از انواع جالب نظريههاي همديس) بر روي سطوح ريسماني با جينس بالا بود.
دكتر علي محمدي كه حدود 18 سال پيش به هيات علمي دانشگاه تهران ملحق شده بود، عضو هيات مميزه دانشگاه تهران در دو دوره اخير، عضو شوراي پرديس علوم و معاون پژوهشي پرديس تا سال 87 بود.
شهيد دكتر علي محمدي در طول سالها فعاليت علمي و تحقيقاتي خود بيش از 80 مقاله در معتبرترين مجلات علمي جهان به چاپ رسانده و در سال 86 در بيست و يكمين جشنواره بينالمللي خوارزمي حائز رتبه دوم پژوهشهاي بنيادي شده بود.
زمينه اصلي تحصيلات و تحقيقات دكتر علي محمدي، ذرات بنيادي خصوصا نظريه ريسمان و به طور دقيقتر نظريه ميدانهاي همديس بود.
وي مدت چهار سال به عنوان پژوهشگر غيرمقيم در پژوهشكده فيزيك پژوهشگاه دانشهاي بنيادي فعاليت داشت.
دكتر علي محمدي، خرداد ماه 87 به عنوان يكي از دو نماينده ايران در پروژه سزامي (مركز تابش سينكروترون براي تحقيقات و علوم كاربردي در خاورميانه) منصوب شده بود.
انتهاي پيام