وزير اسبق نفت معتقد است كه سوآپ نفت امري استراتژيك و فرصتي است كه بايد جدي گرفته شود.
غلامحسين نوذزي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پاسخ به اين كه با توجه به اختلاف رويكرد دو وزير اخير نفت در ارتباط با سوآپ، چه عقيدهاي در اين زمينه دارد؟ گفت: سوآپ گذشته از جنبههاي اقتصادي امري استراتژيك محسوب ميشود و از اين طريق ايران ميتواند به هابي براي كشورهاي منطقه تبديل شود.
وي با بيان اينكه در دورهي وزارتي او خط نكا- جاسك كليد خورده و مطالعات آن صورت گرفته است، ادامه داد: توان و ظرفيت انتقال نفت ما به گونهاي است كه ميتوانيم روزانه يك ميليون بشكه نفت درياي خزر را به درياي عمان انتقال دهيم و به همين دليل بايد از اين توان و ظرفيت بهطور مناسب بهرهگيري شود.
نوذري در ادامه حجم سوآپ نفت در دورهي وزارت خود را حدود 100 تا 150 هزار بشكه در روز دانست و بار ديگر بر لزوم توجه به بحث سوآپ نفت تاكيد كرد.
به گزارش ايسنا، از خرداد سال گذشته مسعود مير كاظمي - وزير سابق نفت، به دليل اين كه سوآپ نفت خام را نوعي واردات نفت خام به كشور ميدانست، تصميم به توقف آن گرفت.
اين موضوع در حالي بود كه پس از بركناري ميركاظمي از وزارت نفت، انتقادات نسبت به توقف سوآپ علني شد. با وجود اين وي در پاسخ به انتقاداتي كه درباره توقف سوآپ نفت در دوره وزارت او مطرح ميشد، به ايسنا گفت كه من در همان دوران به شركت ملي نفت ابلاغ كرده بودم كه 500 هزار بشكه سوآپ كنند، اما آنچه من ابلاغ كرده بودم، سوآپ به معناي خريد نفت نبود.
وي تاكيد كرده بود كه وقتي ما سهميهي اوپك را داريم نبايد به اسم سوآپ، نفت خام بخريم و به همين دليل من جلو آنچه را كه به اسم سوآپ در رابطه با خريد نفت انجام ميشد گرفتم.
ميركاظمي، طرح سوآپ نفت را صراحتا خيانت به كشور برشمرده و با اين توجيه اين طرح را متوقف كرده بود، اما رستم قاسمي پس از روي كار آمدن، سوآپ را داراي مزيتهايي براي كشور دانسته و خاطرنشان كرد كه نفت شمال كشور به لحاظ مرغوبيت مزايايي به دنبال خواهد داشت و بدين ترتيب مدتي است مجددا سواپ نفت از سر گرفته شده است.
انتهاي پيام