مدير پروژه بينالمللي حفاظت از يوزپلنگ آسيايي گفت: يوزپلنگ آسيايي که درحال حاضر با جمعيت کمتر از 100 قلاده در آخرين زيستگاه با نام يوزپلنگ ايراني شناخته ميشود يکي از نادرترين گونههاي جانوري دنيا به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،عليرضا جورابچيان در سمينار گربه سانان کوير مرکزي ايران در شهرستان با بيان اينکه ايران تنها کشور جهان است که داراي تنوع گربهسانان است، اظهار کرد: گربهسانان در راس هرم حيات وحش قرار دارند و انقراض آنها باعث برهم خوردن چرخه زيستي حيات وحش ميشود.
مدير پروژه بينالمللي حفاظت از يوز آسيايي با بيان اينکه پنج منطقه زيست يوز پلنگ آسيايي در ايران مورد مطالعه قرار دارد، افزود: ايران آخرين زيست گاه يوز آسيايي ميباشد و تا به حال حيات 75تا100قلاده يوزپلنگ در ايران مستند شده که موفقيت بزرگي است.
جورابچيان با اشاره به اينکه هشت گونه گربهسان درايران وجود دارد، خاطرنشان کرد: مشارکت مردمي در مديريت زيستگاهها و استفاده از تجارب و راهنمايي جوامع محلي براي حفاظت از اين گونههاي جانوري امري بسيار ضروري است.
وي از شهرستان آران و بيدگل به عنوان دروازه ورود به کوير مرکزي ايران نام برد و گفت: سرمايهگذاري توسط مسوولان جهت حفظ زيستگاههاي حيات وحش به ويژه يوز ايراني بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
مرتضي اسلامي، مدير عامل انجمن يوز ايراني گفت: حفاظت و آموزش و پژوهش در حفظ گونههاي زيستي بسيار موثر است.
وي کمبود آگاهي را از مهمترين مشکلات انقراض يوزپلنگ ايراني دانست و افزود: شکار غيرمجاز، وجود معادن در زيستگاهها و چراي بي رويه دام از ديگر عوامل خطر انقراض يوز ايراني است.
وي در پايان آموزش تخصصي محيط بانان و ساکنان حاشيه زيستگاهها را خواستار شد.
انتهاي پيام