صادق عاشورپور با ابراز خرسندي از ثبت جهاني نقالي ايران تاكيد كرد: در حال حاضر وظيفه ما نسبت به اين مقوله بسيار خطيرتر و حساستر شده است.
اين پژوهشگر تئاتر با بيان اين مطلب به خبرنگار بخش تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: اميدوارم با ثبت جهاني نقالي، مسئولان بهتر و جديتر از گذشته، اين هنر را مورد توجه قرار بدهند و در اختصاص بودجه،امكانات و سالن بيش از گذشته اهتمام ورزند.
عاشورپور از ثبت و ضبط شيوههاي نقالي به عنوان يكي از ضروريات اين هنر ياد كرد و توضيح داد: بايد شيوه كاري استادان نقالي ثبت و نگهداري و به جوانها هم منتقل شود تا از اين راه به ماندگاري اين هنر كمك كنيم.
او همچنين از جوانان درخواست كرد توجه بيشتري به اين هنر داشته باشند.
عاشورپور اظهار تاسف كرد: گرايش جوانها نسبت به نمايش ايراني كمتر شده زيرا استادان دانشگاه كمتر دانشجويان را به اين سمت سوق ميدهند اما از جوانها ميخواهم بيشتر به فرهنگ بوميشان توجه داشته باشند و درباره آن مطالعه كنند.
وي ادامه داد:بايد افتخار كنيم توانستهايم بخشي از فرهنگ كشورمان را به جهان تحميل كنيم و اين به دليل زورمندي ما نيست بلكه به خاطر فرهنگ غني كشورمان است كه نياكانمان برايمان به يادگار گذاشتهاند.
وي در عين حال گفت: اما اين كافي نيست و به عنوان يك پژوهشگر انتظار دارم مسئولان فقط در حرف به اين هنر توجه نكنند.
نويسنده كتابهاي«سلطان جاويد»،«حماسه آرش كمانگير» و «واقعه در واقعه» با تاكيد بر لزوم توجه هرچه بيشتر به مقوله آموزش در هنرهاي سنتي ايران خاطر نشان كرد:بايد با راه اندازي يك آكادمي ويژه، به برگزاري كلاسها و كارگاههاي آموزشي و پرورش نيروهاي جوان همت گماريم.
عاشورپور نوآوري را ديگر ضرورت نمايشهاي سنتي ايران برشمرد و توضيح داد: با ايجاد نوآوري ميتوان اين هنر را بيشتر در معرض دسترس همگان قرار داد، همچنانكه نياكان ما قرنهاست با همين هنرها از دين و فرهنگ ما نگهداري كردند و حالا برماست كه با استفاده از امكانات امروزي به گسترش هرچه بشتر اين فرهنگ كمك كنيم.
اين پژوهشگر توجه به هنرهاي سنتي را اقدامي مهمي در جهت دستيابي به هنر ملي دانست و متذكر شد: هنرهايي مانند نقالي ميتوانند به گسترش بيشتر يك تئاتر ملي محكم و درخور فرهنگ و مردم ما كمك كنند.
او متذكر شد: كافي نيست دو سال يك بار به برگزاري مراسمي ساد دلخوش كنيم و به صورت زباني از چندنقالي كه آخرين روزهاي زندگي شان را سپري ميكنند تجليل كنيم، بايد خليل جديتر به اين مقوله نگريست.
نويسنده كتاب«طاووس» يادآور شد: حال كه نقالي ايران در جهان به ثبت رسيده مشخص شده است كه اين هنر فقط به مردم ايران تعلق ندارد بلكه هنري جهاني است كه شكل اصلي و عمدهاش در اختيار مردم ماست و گواه اين امر شاهنامه فردوسي است.
صادق عاشورپور در پايان به ايسنا گفت: ميراثي كه نياكان مان براي ما به جا گذاشتهاند، ميتواند در جهت زندگي بهتر و ارتقاي انديشه ما مورد بهره برداري قرار بگيرد، همچنانكه در گذشته هم چنين نقشي داشته است.
انتهاي پيام