وضعيت حمل و نقل، اسكان، تغذيه و آب مصرفي ايرانيها در مكه چگونه است؟
رييس دفتر نمايندگي سازمان حج و زيارت ايران در عربستان، توضيحاتي دربارهي وضعيت اسکان، تغذيه، تردد و آب شرب زائران ايراني ارائه کرد. به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به مکه مکرمه، حميد حبيبيتنها در گفتوگو با خبرنگاران اعزامي به حج، اظهار كرد: انتظار ميرود همهي زائران ايراني صبر و تحمل به خرج داده و متانت و اخلاق را در رفتار خود نشان دهند. زائران جمهوري اسلامي ايران که از شعور بالايي بهره بردهاند، با توجه به تذکرات بعثهي مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت، همکاري بالايي را با کارگزاران حج و خدمتگزاران خود انجام دهند. رييس ستاد مکهي مکرمه در پاسخ به سوالاتي دربارهي وضعيت اسکان، تغذيه، تردد و آب شرب زائران ايراني در مکه، گفت: در اطراف مسجدالحرام سه ايستگاه مهم وجود دارد و در نقل داخلي شهر مکه، روزانه 350 اتوبوس وظيفهي نقل داخلي ايرانيها را بر عهده دارد. حدود 50 تا 55 درصد زائران ايراني از طريق ايستگاه «باب علي» به حرم رفت و آمد ميکنند و حدود 25 تا 30 درصد زائران کشور از طريق ايستگاه غزه و 10 درصد نيز از طريق ايستگاههاي «کدي» و «باب ملک» جابجا ميشوند. وي ادامه داد: کمبود پايانههاي حمل و نقل در اطراف حرم به دليل کوهستاني بودن، منجر به ازدحام در اين ايستگاهها ميشود و در روزهاي آينده اين ازدحام بيشتر خواهد شد، بنابراين توصيهي هميشگي ما به زائران براي استفادهي بهتر و بيشتر از اوقاتشان اين است که يک ساعت و نيم قبل از نماز جماعت به سمت حرم حرکت کنند و يک ساعت پس از نماز از حرم خارج شوند. حبيبيتنها يادآور شد: ايستگاه «باب علي» يک ايستگاه عمومي است که توسط پليس مکه اداره ميشود؛ اما ايستگاه «منا» که زائران ايراني از آنجا تردد ميکنند، ايستگاه اختصاصي ستاد مکهي مکرمه براي زائران ايراني است. اين ايستگاه با 12 خط سرويس رفت و آمد، زائران را به هتلها و ساختمانهايشان منتقل ميكند، بنابراين ايستگاه «باب علي» و «منا» دو مرحلهاي است. مرحلهي اول عمومي است، يعني از «باب علي» به «منا» زائران تمام کشورها ميتوانند استفاده کنند؛ ولي وقتي به «منا» ميآيند، 12 خطي که با پرچم ايران مشخص شده است، مخصوص زائران ايراني است. وي در پاسخ به سوالي دربارهي وضعيت طبخ غذا براي زائران ايراني در مکهي مکرمه، گفت: سه آشپزخانهي مرکزي «ابوالجدائل»، «وداد الکعکيه» و «الرياده» در مکهي مکرمه، عمليات طبخ غذاي زائران ايراني را انجام ميدهند. آشپزخانهي ابوالجدائل در هر وعدهي غذايي با پخت 75 هزار پرس، وداد الکعکيه در هر وعدهي غذايي با پخت 15 هزار پرس و الرياده در هر وعدهي غذايي با پخت 10 هزار پرس غذا، عمليات تأمين غذاي زائران ايراني در ظهر و شب را بر عهده دارند. غذا پس از طبخ در آشپزخانههاي مرکزي، توسط هيترهاي گرمکننده و ماشين مخصوص حمل غذا به اقامتگاههاي زائران منتقل ميشود. رييس ستاد مکهي مکرمه در پاسخ به اينکه آيا آب شهر مکه براي شرب يا تهيهي چاي مناسب است؟ گفت: آب شهر مکه فقط براي شستوشو و استحمام قابل استفاده است؛ اما قابل شرب نيست و براي آب خوردن و چاي بايد از آب معدني استفاده کنند. وي افزود: آب شهر مکه به وسيلهي تانکرها تامين ميشود و اين تانکرها بايد در خيابانهاي اصلي مکه عبور و مرور کنند و با ازدحام جمعيت، مشکل تردد براي تانکرها ايجاد ميشود، بنابراين توصيه ميکنيم زائران در مصرف آب صرفهجويي کنند. بخصوص اينکه به ايام تشريق نزديک ميشويم و ترافيک شديدي در خيابانهاي مکه وجود دارد و اين تانکرها به موقع نميتوانند آبرساني کنند. رييس دفتر نمايندگي سازمان حج و زيارت ايران در عربستان همچنين دربارهي دليل تناسب نداشتن ظرفيت آسانسورها با جمعيت زائران، خاطرنشان کرد: اين مشکل همه ساله وجود دارد و تنها براي زائران ايراني نيست. در حج تمام هتلها به دستور عربستان با ظرفيت دوبل بايد مورد استفاده قرار گيرند و اين ساختمانها بايد بتوانند کفاف حدود سه ميليون مسافري را که به مکه وارد ميشوند، بدهد. بنابراين در ايام پيک حضور زائر در هتل وقت زائر از 10 تا 30 دقيقه براي استفاده از آسانسور گرفته ميشود و اين اجتنابناپذير است. براي 95 درصد ساختمانها در مکه اين مشکل وجود دارد، چون ظرفيت آسانسور در اين هتلها براي استفاده از 60 درصد ظرفيت هتل تامين شده است. انتهاي پيام