معاون داروي سازمان غذا و دارو اظهار كرد: اكنون در تمام اقلام دارويي كه قيمتشان بالاي 20 هزار تومان است، نصب برچسب اصالت اجباري شده است و تمام مكملهاي وارداتي تا برچسب اصالت را نصب نكنند، اجازه توزيع ندارند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر محمدرضا شانه ساز در حاشيه برگزاري «گردهمايي نحوه پيشگيري و مبارزه با قاچاق و تقلب و اولين دوره آموزشي ضابطين خاص سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت»، افزود: اخيرا مبارزات جدي با قاچاق دارو صورت پذيرفته است. قبلا حجم بالايي از داروهاي تقلبي در داروخانهها توزيع ميشد.
وي با بيان اين كه با پيگيريهاي صورت گرفته نه تنها افراد براي تهيه اين كالاها، مراجعه علني به مراكز ندارند، گفت: بلكه محلهاي فروش داروها و مكملهاي قاچاق هم محو شده است. تبليغات ماهوارهاي، گواهي بر اين مدعاست چرا كه اكنون در اين تبليغات، محل فروش را هم معرفي نميكنند و تنها با يك شماره تماس اعلام ميكنند و محصول را در محلي كه فرد تعيين ميكند به او تحويل ميدهند.
شانه ساز ادامه داد: در بحث قاچاق دارو، فقط بحث اقتصادي مطرح نيست، بحث سلامت مردم هم مطرح است. زيرا اين كالاها عمدتا زير خط استاندارد هستند و به سلامتي آسيب ميرسانند. اكنون در تمام اقلام دارويي كه قيمتشان بالاي 20 هزار تومان است، نصب برچسب اصالت اجباري شده است و تمام مكملهاي وارداتي تا برچسب اصالت را نصب نكنند، اجازه توزيع ندارند.
معاون داروي سازمان غذا و دارو با اشاره به اين كه در تلاش هستيم با هماهنگي ستادهاي استاني، جلوي عرضه اين فرآوردهها را در سوپرماركتها، عطاريها و بوتيكها بگيريم، اظهار كرد: عرضه اقلام قاچاق در داروخانهها از طريق آموزش به پرسنل و آگاهي دهي به مردم تا حد زيادي كنترل شده است و بيشتر اقلام قاچاق در مكانهاي غيرداروخانهاي عرضه ميشوند كه در تلاش هستيم جلوي آنها را نيز بگيريم.
وي در خصوص نظارت بر ورود اين كالاها از طريق مسافران خارج از كشور نيز توضيح داد: چند ماه است كه به مدت چند روز در هفته، يك داروساز در گمركها مستقر كردهايم. در اين كه حمل اين اقلام توسط مسافر، جنبه قانوني دارد، شكي نيست و به راحتي توجيه ميكنند كه اين ميزان اقلام كه همراه خود دارند براي مصرف يك سالشان است و نمي توان هم جلوي آن را گرفت.
شانه ساز، با بيان اين كه در آينده نزديك، تعداد اين كارشناسها را در همه گمرك ها بيشتر ميكنيم كه در گمرك هم بتوانند تشخيص بدهند كه آيا اين دارو براي مصرف چند روز است يا فراتر از مصرف يك نفر است، گفت: از اين طريق مي توانيم هم تسريع در تشخيص را داشته باشيم و هم جلوي كساني كه از اين قانون سواستفاده ميكنند را بگيريم.
شانه ساز درباره وضعيت نظارت بر تبليغات فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي در داروخانهها توضيح داد: مجدد چند ابلاغيه در اين خصوص براي دانشگاهها ارسال كردهايم.
وي افزود: عمدتا در شهر تهران سردرهاي تبليغاتي داروخانهها مورد اعتراض مردم بود. يك فرصت يك ساله به داروخانهها داده شد تا اين تبليغات را حذف كنند كه پايان آذرماه اين مهلت يك ساله به پايان ميرسد.
معاون داروي سازمان غذا و دارو با بيان اين كه تبليغات محصولات مجوز دار را در داروخانه ها كنترل كرديم، عنوان كرد: تعداد تبليغاتي هم كه براي محصولات غيرمجاز وجود داشت، بسيار كم شده است.
وي اضافه كرد: مورد ديگر مسئله رعايت شئونات اخلاقي در اين تبليغات بود كه با وجود اين كه كم شده است، ولي هنوز راضي نيستيم.
شانه ساز در پايان ضمن اشاره به اين كه طبق گزارشات ما در شهرستانها تا حد زيادي تبليغات كنترل شده ولي وضعيت تبليغات دارو و مواد آرايشي بهداشتي در تهران نيازمند پيشگيري بيشتر است، خاطرنشان كرد: اگر اين مهلت به پايان برسد و داروخانهها سر درهاي تبليغاتي را حذف نكنند، پروانهشان تمديد نميشود.
انتهاي پيام