رييسجمهور نسبت به حل مشكل اشتغال و مسكن تا پايان دولت دهم اظهاراميدواري كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود احمدينژاد كه در راستاي دور چهارم سفرهاي استاني هيات دولت به استان اردبيل سفر كرده است، در جمع مردم اين شهر در ورزشگاه تختي گفت: استان اردبيل استاني است كه مردم آن در شكلگيري ايران و استقلال و عظمت اين سرزمين و فرهنگ ولايي و پيروي مردم اين سرزمين از اهل بيت (ع) نقش تعيين كنندهاي داشتهاند، به نحوي كه اگر بخواهيم درباره ويژگيهاي مردم اين استان و خدمات آنها سخن بگوييم، بايد ساعتها وقت صرف كنيم.
وي ادامه داد: بزرگترين حكومت تاريخ بشر در گذشته دور توسط مردم ايران تشكيل شد كه يك سوي آن به اقيانوس اطلس ميرسيد و يك سوي آن تا شرق دور ميرفت. اين سرزمينها نه با زور و اسلحه، بلكه با طيب خاطر خود را تابع فرهنگ ايران كرده بودند، و در سايه ملت ما زندگي ميكردند.
احمدينژاد افزود:اسلام آمد و ملت كمالجوي ما حقيقت و جوهره اسلام را كه همانا اهل بيت پيامبر بود، پذيرفت و داوطلبانه پذيراي اسلام شد و مسئوليت صيانت از اسلام و خط پيامبر(ص) و آرمان آن را به عهده گرفت. برخي فرهنگها آمدند تا تعصبات و عقبماندگيها را به ملت ما تحميل كنند؛ اما ملت عزيز و بزرگ ايران اين را برنتافت و سلسلههاي آل بويه، صفاريان، ديلميان و سامانيان حركت كردند و اسلام ناب و فرهنگ اسلامي و انساني را در اين سرزمين گسترش دادند.
وي گفت: پس از آن امواجي از سمت شرق دور به كشور ما وارد شد و كشور ما را به زور سرنيزه اشغال كرد. آنها انتظار داشتند ملت ما دل از انديشه و فرهنگ خود بكند؛ اما ملت ما توانست آنها را تابع خود كند و زمام امور را به دست گيرد. پس از چندصد سال حكومتهايي در ايران تشكيل ميشد؛ اما خواسته اصلي ملت ما به ثمر نميرسيد و بالاخره تلاش ملت ما براي حاكميت ولايت و اميرالمومنين (ع) در اين سرزمين و تمركز قدرت و حاكميت به ثمر نشست و از خطهاي درخيز و مردپرور اين حركت آغاز شد و ايران بزرگ و قدرتمند و عزيز تحت پرچم اميرالمومنين (ع) قرار گرفت.
وي ادامه داد: مردان و زناني از اين ديار كه در مكتب اميرالمومنين (ع) دست آموخته بودند، قيام كردند و ايران را متحد و يكپارچه كردند و پرچم عزت و فرهنگ انساني و الهي اهل بيت (ع) را در اين سرزمين برافراشتند.
احمدينژاد همچنين گفت: اگر ما امروز يك ايران بزرگ و متحد داريم كه پشتوانه عظيم يك ملت مومن هستيم، همه اينها به يمن حركتي است كه مردم اين ديار 400 سال قبل انجام دادهاند. البته سرزميني كه جوانان اين ديار در آن زمان ساخته بودند، دو برابر سرزمين فعلي ما بود.
رييس جمهور تصريح كرد:امروز اگر دولت، حاكميت و انديشه مستقل داريم، به خاطر آن قيام الهي است كه از اين خطه آغاز شد. بعدها به خاطر بيكفايتي دو طايفه و دو خاندان بسياري از دستاوردها از دست رفت؛ اما پس از آن مردي از جنس پيامبران و اهل بيت و عاشق اميرالمومنين (ع) قيام كرد و مجددا حركت تاريخساز ملت ما را در مسير خود قرار داد.
رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برنامههاي انجام شده در استان اردبيل در دولتهاي نهم و دهم گفت: دولت سه سفر به اين استان داشته است و در مجموع اين سه سفر، 584 پروژه تصويب شده است كه 279 پروژه آن انجام شده، 190 پروژه در دست اجراست و 115 پروژه نيز دچار مشكل شده است و ما فردا در جلسه هيات دولت مشكلات و موانع اين 115 پروژه را بررسي خواهيم كرد و تلاش ميكنيم اين موانع را برطرف كنيم. در زمينههاي ساخت سد، آب آشاميدني، ساخت ورزشگاه، تجهيز بيمارستان و احداث نيروگاه در اين استان دولت پروژههاي در دست اجرا دارد.
احمدينژاد در ادامه گفت: قبل از دولت نهم در اين استان 337 كارگاه استاني بود كه ارزش سرمايه آن 281 ميليارد تومان بود كه در دولت نهم و دهم 678 كارگاه جديد به آن اضافه شد كه ارزش آن 775 ميليارد تومان بود. قبل از دولت نهم، 17 كارگاه بزرگ صنعتي در اين استان وجود داشت كه در دولت نهم و دهم 44 كارگاه مهم به آن اضافه شد. پروانههاي بهرهبرداري از معادن قبل از دولت نهم 49 پروانه بود كه در دولت نهم و دهم 125 پروانه به آن اضافه شد. در اين دولت بقعه شيخصفيالدين اردبيلي مرمت و ثبت جهاني شد تا همهي دنيا با آن آشنا شوند.
وي اضافه كرد: به عنوان سفر دولت اين آخرين سفري است كه انشاءالله خدمت شما هستيم؛ اما خود من اميدوارم سفرهاي ديگري نيز به اين استان داشته باشم.
رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود از وزير راه كه زادگاهش اين استان است، خواست هر چه زودتر راه سرچم به اردبيل را افتتاح كند و نيز از وزير راه خواست خطآهن ميانه به اردبيل را اجرايي كرده و اجراي پروژه خطآهن اردبيل به دشت مغان را آغاز كند.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ما در دور اول سفرها به دنبال ايجاد شور و نشاط و پيگيري آرمانهاي بحق اين ملت بوديم. در دور دوم سفرها به دنبال اجراي پروژههاي زيربنايي بوديم و در دور سوم سفر علاوه بر اجراي پروژههاي زيربنايي، در پي توجه بيشتر به بخش فرهنگ بوديم و در دور چهارم سفرها علاوه بر پيگيري مصوبات سفرهاي قبلي، توجه ويژهاي به ايجاد اشتغال براي جوانان خواهيم داشت و اميدوارم با همت مردم تا پايان دولت دهم حداقل دو مشكل اساسي جوانان يعني اشتغال و مسكن حل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،رييسجمهور در ادامه سخنان خود در جمع مردم شهر اردبيل گفت: دولت در بخش اقتصاد چند برنامه مهم در دستور كار دارد؛ يكي از كارهاي بزرگ دولت، اصلاحات اساسي در اقتصاد كشور است كه تحت هفت برنامه به اجرا در ميآيد و با اجراي اين برنامهها، سرعت و پيشرفت در اقتصاد كشور بيشتر خواهد شد.
وي افزود: اولين برنامه اجراي اصل 44 و مردمي كردن اقتصاد است كه براي اين كار 14 نهاد تاسيس شده و 42 آييننامه تصويب شده است و 85 هزار ميليارد تومان سرمايه در بورس ارائه شده است. دومين برنامه، سهام عدالت است كه با اجراي آن امروز 40 ميليون نفر سهام عدالت گرفتهاند. يكي ديگر از برنامهها، اصلاح نظام گمركي است كه براي اين امر لايحهاي تهيه شده و مجلس نيز آن را تصويب كرده است و به زودي اجرا خواهد شد.
وي ادامه داد: يكي ديگر از اين طرحها، اصلاح نظام توزيع كالاست كه در حال پياده شدن است و با اجراي آن، كنترل بازار به دست خود اصناف ميافتد. يكي ديگر از طرحهاي دولت، اصلاح پول ملي است كه به زودي لايحه آن به مجلس ارائه خواهد شد.
احمدينژاد درباره هدفمندي يارانهها نيز گفت: پنجاه سال است كه يارانهها به صورت ناعادلانه توزيع ميشود. بيست سال است كه تصميم گرفته شده كه اين نحوه توزيع يارانهها اصلاح شود، اما اجرا نشد. در دولت دهم با حمايت شما و رهبري گرانقدر، دولت تصميم گرفت اجراي هدفندي يارانهها را پياده كند و الان هفت الي هشت ماه است كه اجرا ميشود و ما توانستهايم يك سوم يارانههاي انرژي را در اختيار مردم قرار دهيم.
رييس جمهور ادامه داد: به لحاظ قانونگذاري پيشبيني و سازماندهيهاي لازم براي هدفمندي بخشهاي باقيمانده نيز انجام شده است. انشاءالله به فضل الهي با حمايت مردم گامهاي بعدي را برميداريم و همهي حق ملت را به آنها برميگردانيم.
وي افزود: البته اجراي هدفمندي يارانهها كار سختي بود و بسياري از تحليلگران، ما را از عكسالعمل مردم ميترساندند؛ اما ما به همراهي و شعور بالاي مردم ايمان داشتيم و از اقليت مدعي و بيخاصيت نگران بوديم. آنها به ما ميگفتند كه اين طرح را اجرا نكنيد؛چراكه با تورم 150 درصدي مواجه خواهيم شد. آنها مانعتراشي و كارشكني ميكردند؛ اما به فضل الهي و با ياري خدا و هدايت امام عصر (عج) گام اول موجب افتخار و عزت ملت ما شد و حتي مراكز جهاني نيز به بزرگي اين كار اعتراف كردند.
وي ادامه داد: اما برخي در كشور آنقدر از اجراي هدفمندي يارانهها ناراحتند كه دائم وعده ميدهند و ميگويند كار خراب ميشود. آنها قبلا ميگفتند كه اول كار خراب ميشود و بعد درست ميشود و حالا ميگويند كه بعدا كار خراب ميشود. آنها بازار را تحريك ميكنند و اطلاعات غلط به مردم ميدهند تا جلوي اجراي اين طرح را بگيرند.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: من در جايي گفتم كه ايمان دارم كه ميتوان سه برابر مقدار فعلي يارانه را به مردم داد؛ اما برخي ناراحتند و نميخواهند كه در گامهاي بعدي اين طرح اجرا شود. اگر در اجراي اين طرح مشكلي هم ايجاد شده، بياييد آن را با هم حل كنيم. يك دولت آمده است و اين كار بزرگ را انجام داده است، حالا اگر در گوشهاي مشكلي ايجاد شده، بايد در پي حل آن باشيم.
وي ادامه داد: برخي سودشان در هدفمند نشدن يارانههاست. زماني بود كه حوالههاي بنزين ميگرفتند و بجاي اينكه آن را در جاي خود مصرف كنند، اين حوالهها سر از خليجفارس درميآورد و به صورت قاچاق از كشور خارج ميشد در حاليكه اينها مال مردم بود.
وي تاكيد كرد: طرح هدفمندي يارانهها بايد تا آخر اجرا شود؛ چرا كه موجب جهش اقتصادي كشور ميشود.
رييسجمهور كشورمان در بخش ديگري از سخنان خود درباره اصلاح سيستم بانكي كشور، گفت: من زماني نگران بودم و غصه داشتم كه چرا يك نفر در اين سيستم بانكي قدرت دارد و ميتواند با رقمهاي بسيار بالا وام بگيرد و يك جوان براي گرفتن وام چند ميليوني دستش به جايي بند نيست.
وي افزود: بعد از بررسيها متوجه شديم كه سيستم اشكال دارد و ميتوان از آن سوء استفاده كرد. يك نفر بعد از گرفتن وام 10 الي 15 ميليون توماني براي خريد خانه اگر دو قسط از وامش عقب بيفتد بانك او را مورد ماخذه قرار ميدهد، اما كسي 150 ميليارد تومان وام ميگيرد و هيچ كس هم در برابر عقب افتادن قسطهاي او كاري نميكند.
احمدينژاد به اختلاس اخير از سيستم بانكي اشاره كرد و گفت: چندي پيش عدهاي راه افتادند و با استفاده از شبكه بانكي و سوء استفاده از يك بانك، رقم بسيار بالايي را تحت عناوين گوناگون دريافت كردند و با وامي كه گرفته بودند تعدادي كارخانه خريدند، اما اين خلاف آن چيزي بود كه در وام به آن اشاره شده بود و خارج از توانايي آنها نيز بود. دولت وقتي كه اين اشكالات را ديد فرياد زد و خواستار برخورد شد.
وي ادامه داد: بانك مركزي و وزارت اقتصاد اطلاعات مربوط به اين گروه را جمعآوري كردند و تلاش كردند كه جلوي آن را بگيرد و معلوم شد كه عدهاي به نام تاسيس يك بانك در حال انجام كارهاي خلاف هستند. به فضل الهي با اصلاح سيستم همهي اين بيعدالتيها و راههاي سوء استفاده از آن بسته خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در اين بخش از سخنان رييس جمهور تيم خبري همرا ه هيات دولت براي پوشش ادامه اخبار اولين سفر استاني رييس جمهور، در دور چهارم اين سفرها عازم خلخال شدند.
انتهاي پيام