فرهاد توحيدي دربارهي مناسبترين نماينده براي معرفي به اسكار گفت:امسال ظاهرا كار سادهاي در پيش خواهد بود، چون ما بين سينماگران، اجماعي عمومي روي يك فيلم وجود دارد.
رييس هيات مديره خانه سينما كه با خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،گفتوگو ميكرد،ادامه داد: فيلمي كه هم اكران موفقي داشته، هم در جشنوارههاي بينالمللي خوش درخشيده و جوايز مهم و متعددي دريافت كرده همچنين خيل عظيمي از تماشاگران در كشورهاي اروپايي به تماشايش نشستند و افزون بر همه از يك پخشكننده معتبر جهاني سود ميبرد كه ميتواند امكان تبليغ گسترده را در آمريكا براي فيلم فراهم آورد.
توحيدي با اشاره به انتخاب نماينده ايران در سال گذشته و نحوه معرفي فيلم به اسكار خاطرنشان كرد: بيم داريم هياتي كه امسال هم براي انتخاب نماينده سينماي ايران در اسكار ماموريت مييابد ناچار شود مجري ارادهاي باشد كه به قاعدههاي منطقي و روشن كاري ندارد و حاضر است منافع ملي را در اين زمينه ناديده بگيرد.
وي اظهار كرد: با همه احترامي كه براي شخص آقاي نادري و فيلم «بدرود بغداد» قائل هستم، اما انتخاب اين فيلم را به عنوان نماينده سينماي ايران در اسكار در سال گذشته درست نميدانستم. اين فيلم طي سازوكاري انتخاب شد كه همه كما بيش از آن مطلعند. از همين رو پس از گذشت يك سال از اين انتخاب هنوز اسامي افرادي كه پاي برگه انتخاب «بدرود بغداد» را امضا كردند، فاش نشده است.
توحيدي ابراز عقيده كرد: بنا به اخباري كه در دست است، اين فيلم در سال گذشته اساسا در آمريكا به يك دليل ساده مورد بررسي قرار نگرفته است. اين دليل ساده زبان فيلم است. مقررات اسكار تصريح ميكند فيلمي كه براي انتخاب بهترين فيلم خارجي از كشوري انتخاب ميشود بايد به زبان همان كشور ساخته شده باشد. در مورد محصولات مشترك هم قاعده بر اين است كه عمده ديالوگها به زبان كشوري باشد كه فيلم را فرستاده است. از اينرو فيلم «بدرود بغداد» كه به زبان انگليسي و عربي ساخته شده اساسا فاقد اين شرط بوده است.
اين فيلمنامهنويس يادآورشد: سال گذشته مسئول سينمايي كشور ميگفت، براي معرفي بهتر «بدرود بغداد» با داوران اسكار صحبت ميكنيم. اين در حالي است كه موفقيت يك فيلم در اسكار بيش از هر چيز به يك پخش كننده معتبر جهاني نيازمند است كه بتواند فيلم را به بيش از پنج هزار هزار داور اسكار معرفي كند و تبليغات خوبي براي فيلم سازمان دهد.
وي ابراز اميدواري كرد: امسال با در نظر گرفتن اجماع عمومي و جامع الشرايط بودن يك فيلم، هيات انتخاب تنها به منافع سينماي ايران بينديشد.
فرهاد توحيدي همچنين دربارهي اينكه اخيرا مطرح شده است كه با وجود درخواست فارابي، خانهسينما نمايندهاش را به هيات انتخاب اسكار معرفي نكرده است،گفت: اعلام خبر كذب عملي غير اخلاقي است.
انتهاي پيام