معاون حمايت و سلامت كميته امداد امام خميني (ره) گفت: كميته امداد امام خميني (ره)، 4 ميليون و 200 هزار نفر را در قالب يك ميليون و 800 هزار خانوار تحت پوشش خود دارد.
به گزارش سرويس «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليمحمد ذوالفقاري در جريان سفر يكروزه به استان زنجان اظهاركرد: از مجموع افراد تحت پوشش كميته امداد امام خميني (ره)، يك ميليون و 500 هزار نفر سالمند و يك ميليون و 30 هزار نفر زن سرپرست خانوار، بيشترين جمعيت تحت پوشش را تشكيل ميدهند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر 300 هزار يتيم تحت پوشش كميته امداد امامخميني (ره) قرار دارند، افزود: از اين تعداد، 260 هزار يتيم تحت پوشش، كمتر از 18 سال سن دارند.
معاون حمايت و سلامت كميته امداد امامخميني (ره) در رابطه با خدمات كميته امداد در سطح كشور نيز تصريح كرد: كمك به معيشت مددجويان، كمك به تامين هزينه درمان مددجويان شهري تحت پوشش، كمك به بهداشت كل مددجويان تحت پوشش، ارائه خدمات اشتغال، آموزش اشتغال، مشاوره و آموزش مهارتهاي زندگي، آموزش خانواده، آموزش دختران در سن ازدواج، اجراي موفق طرح اكرام، طرح ايتام، طرح محسنين، طرح تامين جهيزيه و ساير خدمات از جمله فعاليتهايي است كه كميته امامخميني (ره) در سطح كشور انجام ميدهد.
وي، ساخت و تامين مسكن مددجويان را از جمله ساير خدمات جاري كميته امداد امام خميني (ره) عنوان كرد و افزود: 41 درصد جمعيت تحت پوشش كميته امداد امام خميني (ره) شهري و 59 درصد اين افراد روستاييان و 65 درصد مددجويان مؤنث و 35 درصد نيز مذكر هستند.
ذوالفقاري ادامه داد: از كارافتادگي، طلاق، فوت سرپرست خانواده، خانواده زندانيان و خانواده سالمند بيدرآمد، عمدهترين سرفصلهاي مددجويي تحت پوشش كميته امداد امام خميني (ره) است.
وي در رابطه با دلايل خروج مددجويان از پوشش حمايتي كميته امداد امام خميني (ره) نيز ابراز كرد: در سالهاي گذشته ايجاد اشتغال پايدار، فارغالتحصيلي فرزندان تحت پوشش، ازدواج و رفع مشكلات معيشتي و فرزندان ذكور بعد از 18 سال و اتصال به سيستم حقوقبگيري سازمانها و بيمههاي ديگر از جمله دلايل خروج مددجويان تحت پوشش كميته امداد از پوشش اين نهاد است.
معاون حمايت و سلامت كميته امداد امام خميني(ره) با تاكيد بر اينكه در حال حاضر فقر در كشور به طور كامل در مديريت كميته امداد امام خميني (ره) قرار دارد، اظهاركرد: رويكرد كميته امداد امام خميني (ره) در برخورد با فقر رويكردي كاملاً علمي است و در اين راستا كميته امداد ارتباط تنگاتنگي با دانشگاهها، مراكز توليد علم و انجمنهايي با توليد مباحث علمي دارد و اميدواريم بتوانيم با كمكهايي كه در اختيار داريم با پرسنل و نيروهاي متخصص كميته امداد بر مختصات فقر در كشور احاطه بيشتري داشته باشيم.
وي با بيان اينكه كميته امداد امام خميني (ره) در برخورد با درمان مددجويان، طرح پزشك خانواده را در كشور از سالهاي گذشته آغاز كرده است، گفت: در اين راستا كميته امداد در حال حاضر با حدود 12 هزار مركز درماني و 1200 پزشك خانواده قرارداد دارد.
ذوالفقاري با اشاره به افزايش مستمري مددجويان، تصريح كرد: در تيرماه سالجاري مستمري مددجويان با سرانه جديد پرداخت شده است و ما بهالتفاوت سه ماهه اول سالجاري نيز به مددجويان تحت پوشش پرداخت شده است و در حال حاضر متوسط سرانه كشوري 35 هزار تومان است.
وي همچنين سرانه پرداخت جهيزيه به مددجويان را يك ميليون تومان عنوان كرد و افزود: در سال گذشته حدود 80 هزار مورد جهيزيه در كشور به افراد واجد شرايط هديه داده شده است.
وي با يادآوري اينكه تا قبل از ماه رمضان سالجاري، 506 هزار حامي در كشور وجود داشت، گفت: از ولادت امام حسن (ع) تا شهادت امام علي (ع) هفته اكرام و ايتام ميباشد كه در اين ايام اوج دلدادگي مردم كشور به ايتام را شاهد خواهيم بود.
وي در رابطه با عمده برنامههاي كميته امداد در سالجاري در حوزه حمايت از مددجويان تحت پوشش، اظهاركرد: حوزه حمايت كميته امداد امام خميني (ره) معتقد است، اين نهاد بايد به ايستگاهي موقت و مدتدار براي مددجويان تبديل شود بهطوري كه مشكل مددجويان حل شده و همچنين با كاهش مدت حمايت كميته امداد، وابستگي آنها به سيستم حمايتي كاهش يابد.
ذوالفقاري با اشاره به 3 سياست كميته امداد امام خميني (ره) در رسيدگي به نيازمندان، ادامه داد: يكي از اين سياستها، استفاده از توان خود فرد نيازمند در حل مشكل است و در اين راستا كميته امداد سرمايهگذاري سنگيني در موضوع كمك به رشد و شكوفايي استعدادهاي درون خانواده انجام داده است كه نتايج اين اقدامات در سالهاي گذشته، ايجاد اشتغال، افزايش جوانان فارغالتحصيل از اين خانوادهها و اتكاء به نفس اين خانوادهها بوده است.
وي دومين سياست كميته امداد امام خميني (ره) در راستاي مهار فقر را استفاده از توان مردمي عنوان كرد و افزود: امروز كميته امداد امام خميني (ره) در حال سازماندهي براي بهره بردن از تمام توان مردم براي حل مساله فقر در كشور است.
معاون حمايت و سلامت كميته امداد امام خميني (ره) تغيير رويكرد و تجهيز و استفاده از فضاهاي مجازي براي خدمت به مددجويان را از موارد ديگر در راستاي حل مشكل فقر در كشور عنوان كرد و گفت: در اين راستا نرمافزارهايي در حال تدوين است.
انتهاي پيام