رييس شوراي اصناف كشور درباره طرح ضيافت و نمايشگاه عرضه مستقيم كالا اظهار كرد: نمايشگاه عرضه مستقيم كالا در تهران بيستم مردادماه به پايان رسيد، ولي نمايشگاه عرضه مستقيم كالا در برخي شهرستانها به دليل اينكه ديرتر شروع به فعاليت كردند، ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار اصناف خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، قاسم نودهفراهاني روز در نشستي خبري با تاكيد بر اينكه برخي نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا در استانها تا بيستوپنجم اين ماه ادامه دارد، افزود: فروشهاي فوقالعاده در واحدهاي صنفي منتخب و فروشگاهها تا پايان ماه رمضان ادامه دارد.
وي با اشاره به تشديد بازرسي و نظارت در ماه مبارك رمضان تاكيد كرد: بازرسيها در ماه مبارك رمضان و اواخر هر سال تشديد پيدا ميكند.
الحمداله تخلفها در ماه مبارك رمضان سال جاري بسيار كم است كه البته همين ميزان اندك هم نبايد باشد، چرا كه ماه رمضان، ماه ضيافت الهي است و همه بايد به يكديگر كمك كنند. در كشورهاي حاشيه خليجفارس و كشورهاي اسلامي، ماه مبارك رمضان با ماههاي ديگر بهطور مشخص فرق ميكند، چرا كه از توليدكننده، واردكننده تا عرضهكننده داوطلبانه كالاهاي خود را با تخفيف عرضه ميكنند.
او با اشاره به اينكه سفرههاي رنگين در ايران هم پهن ميشود، تصريح كرد: در عربستان سفرههاي آنچناني را معمولا در ملاء عام پهن ميكنند؛ اين كار بايد در كشور ما هم انجام شود، البته امسال خيلي اندك در اين طرح شركت كردند، مثلا توليدكنندگان روغن براي عرضه كالا با تخفيف داوطلب شدند.
فراهاني با اشاره به اينكه از شركتكنندگان در طرح ضيافت براي تشويق سايرين به مشاركت، تمجيد ميشود، درباره قانون نظام صنفي گفت: در كميسيون اقتصاد، كار قانون نظام صنفي روبه اتمام است و درخواست كرديم كه قانون نظام صنفي را هرچه سريعتر به صحن علني مجلس بفرستند تا بتوانيم تا سهماه ديگر قانون نظام صنفي را بهطور اصلاح شده از مجلس دريافت كنيم.
فراهاني با اشاره به اينكه كار كارشناسي قانون نظام صنفي صورت گرفته است، افزود: در مورد خيلي از موارد قانون نظام صنفي كنوني در كشور مشكل داريم، انشاءا... با اصلاح اين قانون، مشكلات حل شود.
رييس شوراي اصناف كشور اظهار كرد: درخواست كرديم كه شوراي اصناف و مجامع امور صنفي به عنوان شورا در كشور ديده شد، اما پيشنهادي مبني بر اينكه شوراي اصناف و مجامع به صورت «اتاق» باشند، بيان شد چرا كه اتاق بازرگاني و اتاق تعاون داريم، در حالي كه اتاق اصناف در گذشته بوده، اما الان نيست. در قانون نظام صنفي اصلاحي شوراي اصناف كشور، اتاق اصناف كشور و مجامع امور صنفي، اتاق اصناف استان و اتاق اصناف شهرستان ديده شدهاند.
وي با اشاره به حقوق معوقه بازرسان سازمان بازرسي و نظارت گفت: اين موضوع اصلاح و حقوق معوقه چهارماه گذشته بازرسان سازمان بازرگاني پرداخت شد؛ از سوي ديگر هماهنگ شد مبالغي روز شنبه يا يكشنبه داده شود تا به باررسي اصناف تعلق پيدا كند، لذا اكثر حقوق معوقه بازرسان پرداخت شد.
رييس شوراي اصناف كشور با اشاره به اينكه 15 ميليارد تومان براي حقوق معوقه بازرسان در نظر گرفته شد، گفت: حدود پنج هزار بازرس در كشور داريم كه دو هزار بازرس، كاركنان سازمان بازرسي و نظارت شوراي اصناف هستند و سه ميليارد تومان از مبلغ يادشده به اين افراد تعلق ميگيرد كه حدود 80 درصد حقوق معوقه آنها تسويه ميشود.
فراهاني درباره اعتراض بنكداران پارچه و تعطيلي بازار نيز گفت: ماليات بر ارزشافزوده قانوني تصويب شده است و به تاييد شوراي نگهبان رسيد، اما براي آن زمان در نظر گرفته شده است؛ براي هيچ قانوني زمان نميگذارند، ولي براي اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده پنج سال زمان در نظر گرفته شده است، چرا كه نياز به آموزش است تا افراد بدانند اظهارنامه ماليات بر ارزش افزوده را چگونه تكميل كنند و به دارايي تحويل دهند.
او افزود: برداشت كسبه اين است كه ماليات بر ارزش افزوده را واردكننده ميدهد، بنكدار ميدهد، عمدهفروش ميدهد و خردهفروش هم ميپردازند كه به اين شكل ماليات بر ارزش افزوده بيش از چهاردرصد ميشود، در صورتي كه در قانون يادشده ماليات بر ارزش افزوده را صرفا مصرفكننده بايد بپردازد و غير از مصرفكننده هركسي ماليات بر ارزش افزوده ميپردازد، بايد پس گيرد، همانطور كه هر سهماه يكبار بايد اظهارنامه ارائه داد، ماليات بر ارزش افزوده پرداخت شده را بايد پس گيرد كه اين موارد آموزش ميخواهد.
وي با بيان اينكه در قانون ماليات برارزش افزوده بسياري از مواردي چون كشاورزي، پروتئيني، لوامز مصرفي و پزشكي از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف هستند، ادامه داد: موارد پروتئيني وقتي به رستوران رفته و پخته ميشود، ماليات بر ارزش افزوده به آن تعلق ميگيرد. نحوه عمل و اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده بايد آموزش داده شود.
رييس شوراي اصناف كشور با اشاره به اينكه در گذشته هم ماليات بر ارزش افزوده به شكل عوارض شهرداري و ... اخذ ميشود، گفت: در اكثر كشورهاي دنيا ماليات بر ارزش افزوده گرفته ميشود و حتي به مسافر برخي كشورها گفته ميشود، فاكتور خريد را نگهداريد، چرا كه هنگام خريد از كشور ماليات بر ارزش افزوده پرداخت شده را به مسافر پس ميدهند. قانون ماليات بر ارزش افزوده در هر كشوري اخذ ميشود، اما براي آن زمان گذاشته و در برخي موارد زمان در نظر گرفته شده بيش از پنج سال است.
وي با اشاره به اعتراض بنكداران پارچه گفت: برخي از اين افراد ميگويند كه پروانه بنكداري داريم، اما بنكدار نيستيم؛ اين موارد قابل اصلاح است، اما همان زمان اخذ پروانه اين مطلب بايد بيان ميشوند الان. اين موارد قابل اصلاح است و به مجلس ربطي ندارد.
فراهاني با بيان اينكه مشمولان بند «ج» اكثرا خردهفروش هستند و حتما نياز به آموزش كامل دارند، اظهار كرد: وزارت دارايي براي اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده در مورد مشمولان بند «ج» زمان در نظر گرفته كه هنوز شروع نشده است.
فراهاني با تاكيد بر اينكه واردكننده، توليدكننده و خردهفروش بايد ماليات بر ارزش افزوده را پرداخت كنند، تصريح كرد: يك بحثي كه همه بنكداران پارچه دارند مربوط به ضرايب مالياتي است. آنها معتقدند با اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده، ضرايب مالياتي بايد اصلاح شود. اين موضوع درخواست همه واحدها در هر صنفي است.
رييس شوراي اصناف كشور در ادامه گفت: در جلسهاي كه با بنكداران داشتيم، قرار شد 10 نفر نماينده انتخاب شوند و همراه من به مجلس و دولت رويم و مشكل را حل كنيم؛ بهترين راه هم اين است كه بازار را باز و كار خود را در مجلس و دولت پيگيري كنيم.
فراهاني افزود: بيشترين گله پارچهفروشان اين بود كه پارچه و پوشاك ارزان از چين وارد ميشود و بازار پارچه داخلي در كشور راكد است و بايد ساماندهي شود.
رييس شوراي اصناف در پايان تاكيد كرد: درخواست كرديم كه در برخورد با كالاي قاچاق در همه سطوح فعال باشند تا ريشه كالاي قاچاق را بخشكانيم.
انتهاي پيام