/ماه رمضان؛ ماه خوبي‌ها/ عضو مجمع مدرسين و محققين حوزه‌ علميه قم در گفت‌وگو باايسنا: رمضان فرصتي براي گسترش معنويت در جامعه است

يك عضو مجمع مدرسين و محققين حوزه‌ علميه قم، اظهار كرد: ماه رمضان فرصت ويژه‌اي است تا با مشاركت مردم معنويت را در جامعه گسترش دهيم.

حجت‌الاسلام والمسلمين محمدعلي ايازي در گفت‌وگو با خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه سه ماه شعبان، رجب و رمضان در ميان محدثين و علما فضايل ويژه‌اي دارند، تصريح كرد: قرآن از رمضان به عهدالله تعبير مي‌كند و آن را ماه نزول قرآن مي‌داند كه بر اهميت رمضان مي‌افزايد.

وي شب قدر را شب سرنوشت انسان‌ها و بهار قرآن دانست و افزود: در اين مدت وسيله كسب تقوا بيش از گذشته براي ما فراهم مي‌شود. انسان با خود‌داري در خوردن و آشاميدن و صحبت كردن به نوعي تمرين خويشتن‌داري مي‌كند كه چنين فرصتي در ساير ماه‌ها پيش نمي‌آيد.

ايازي خاطرنشان كرد: ماه رمضان از دو جنبه فردي و اجتماعي اهميت دارد كه تمرين مبارزه با نفس براي مقاومت در مقابل گناهان مثالي فردي است. زماني كه شخصي قصد شركت در مسابقه‌اي را دارد بايد از قبل تمرين كرده و خود را آماده سازد، لذا كسي كه روزه مي‌گيرد بايد آمادگي لازم را داشته و توان خود را براي مقابله با نفسانيات افزايش دهد.

اين مدرس حوزه توجه به مستمندان و همدلي با مردم را از ابعاد اجتماعي ماه رمضان دانست و تصريح كرد: در اين ماه مبارك احساس همدلي و مشاركت در ميان مردم افزايش مي‌يابد و ما بايد از اين امر استفاده كرده و سعي كنيم الگوي مصرفي كه در رمضان بالا مي‌رود را پايين آورده و ضايعات را كاهش دهيم.

وي گفت: رمضان فرصت ويژه‌اي است تا افراد با مشاركت هر چه بيشتر معنويت را در جامعه توسعه داده و با گسترش نودوستي و انسانيت به مقابله با گناهان بپردازند.

ايازي در ادامه با اشاره به اينكه قبل از ورود به ماه رمضان بايد خود را آماده ضيافت الهي كنيم، اظهار كرد: يك روز قبل از آغاز ماه رمضان روزه گرفتن مانند پيشواز ميهمان رفتن و مشاركت در ضيافت الهي است، ولي از نظر معنوي هر چه انسان عطوفت بيشتري داشته باشد، از بدي‌ها جلوگيري مي‌شود. لذا اين ماه باعث به وجود آمدن رعفت و عطوفت و كنار گذاشتن تلخي‌ها و بداخلاقي‌ها است.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 9005-06616
  • خبرنگار : 71405