معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه، اظهار كرد: اميدواريم عزيزاني كه تصميمگير در بحث منشور توسعه قرآني هستند، سازمان اوقاف را كه قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در فعاليتهاي قرآني بوده است را فراموش نكنند، زيرا اگر اين سابقه و ساختار را از دست بدهيم و ساختار جديدي را راهاندازي كنيم يقينا به فعاليتهاي قرآني ضربه ميزند.
حجتالاسلام احمد شرفخاني با حضور در غرفه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در محل برگزاري بيستوهشتمين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم، در رابطه با تداوم ارتباط با شركت كنندگان در اين دوره از مسابقات، گفت: ما با شركت كنندگاني كه از كشور جمهوري اسلامي ايران به عنوان نماينده در اين مسابقات حضور پيدا كردهاند ارتباط دايمي داريم و جداي از آن هم مسابقات ما به گونهاي نيست كه منقطع از هم باشد.
وي اظهار كرد: اينگونه نيست كه ما در برگزاري مسابقات بينالمللي مانند ديگر كشورها عمل كنيم كه از چند موسسه و مجموعه نمايندهاي را دعوت كنيم و آن فرد به عنوان نماينده آن كشور شناخته شود، بلكه مسابقات ما از مرحله شهرستاني شروع شده و به مرحله بينالمللي ميرسد.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: ما هر ساله هزار و ششصد و بيست و چهار مسابقه در رشتههاي مختلف برگزار ميكنيم و بدين ترتيب مسابقات ما به هم مرتبط است.
شرفخاني افزود: در حال حاضر نيز آقاي هاشمي و محمدنژاد كه به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران در بيست و هشتمين دوره مسابقات قرآنكريم حضور پيدا كردهاند در مرحله شهرستاني، استاني و كشوري امتياز لازم را كسب كردهاند و از ميان برگزيدگان نفر اول و سپس نماينده جمهوري اسلامي شدهاند و بعد هم بلافاصله وارد مسابقات بينالمللي شدهاند.
وي ادامه داد: پس از اين هم اين نمايندگان در مسابقات كشورهاي مختلف نيز حضور پيدا ميكنند و به مراسم حج و مجموعههاي مختلف اعزام خواهند شد و چون در رشته مخصوص خودشان نخبه شدهاند براي تبليغ آماده ميشوند و همچنين در كشورهاي مختلف به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران در اجراي محافل قرآني حضور خواهند داشت. لذا بايد پس از اين برايشان در عرصه تبليغي فرصتي را مهيا كنيم زيرا مقام معظم رهبري بسيار تشويق و ترغيب كردند كه اين كار گسترش پيدا كند.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه ادامه داد: بعد ديگر كار ما نيز كساني هستند كه از كشورهاي مختلف وارد كشور ما شدهاند و در مورد اين افراد بايد گفت كه آنها چون نماينده يك كشور هستند و شايد بعد از اين هم در ايران حضور پيدا نكنند و بنا بر آييننامه مسابقات هم بعد از اين نميتوانند در مسابقات اوقاف در كشورمان حضور پيدا كنند ما طراحي كردهايم تا قبل از اينكه وارد جمهوري اسلامي بشوند بتوانيم تمام اطلاعات آنان را اخذ كنيم.
شرفخاني با بيان اينكه طراحيهاي ما بر اين اساس است كه گفتمانهايي كه هماكنون در هتل با حضور همين بزرگواران برگزار ميكنيم ادامه پيدا كند، گفت: مترجمان ما دو گروه هستند يكسري مترجمان همراه داريم كه فقط كار راهنمايي را انجام ميدهند و يكسري هم مترجماني داريم كه از نظر سطح علمي در سطوح بالاي علمي قرار دارند و اطلاعات علمي و تخصصي كاملي در ارتباط با معارف اسلامي را دارند و با نگاه محتوايي طرحي برايشان ريخته شده است كه بر اساس آن اين افراد قبل از اينكه نمايندگان كشورهاي مختلف وارد ايران شوند چه از طريق فضاي مجازي و بعضا از طريق ارتباط تلفني با آنها ارتباط گرفتهاند.
وي ادامه داد: ما نگاهمان اين است كه شبهات و سوالاتي كه در عرصه بينالملل و در مباحث قرآني مطرح است و بايد از خود قرآن جواب دهيم در اينجا بايد پاسخ داده شود و اين روشي است كه طراحي شده است و البته در بخش تخصصي هم در جهت ارتقا شركت كنندگان آنها هستيم.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه اظهار كرد: در كشورهاي مختلف كسي كه در مسابقات شركت ميكند پس از اجراي برنامه، ديگر كاري ندارد اما در ايران پس از اجراي برنامه با حضور دو استاد راهنما كارنامه رسمي به وي ارائه ميشود و اين دو استاد به وي ميگويند كه در چه بخشهايي مشكل داشته است و بايد چگونه عمل كند.
شرفخاني گفت: ما هماكنون يك نفر "هادي حفظ" هم در نظر گرفتهايم كه اگر سوالاتي مربوط به جنبهي فني و تخصصي وجود داشته باشد پاسخگوي آنها باشد و الحمدالله بعضي از شركت كنندگان خود علاقمند به انجام اين امر هستند.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا سازمان اوقاف و امور خيريه معاونت قرآني ندارد؟ اظهار كرد: علت اصلي اين است كه در برنامه و بودجه و برنامه توسعه پنجم به كوچكسازي دولت توجه ويژهاي شده است.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه ادامه داد: اينكه معاونت باشد يا نباشد خيلي مهم نيست، اصل اين است كه تمام برنامهها بايد در راستاي سياست كوچكسازي دولت ديده شود و به خاطر همين خيلي از وزارتخانهها و سازمانها را اجبار كردهاند كه بايد معاونتها كم شوند.
شرفخاني گفت: اصل اين است كه تمام وظايف سازماني كه در عرصه قرآني است در داخل سازمان ديده شود و در سازمان اوقاف اداره كل امور قرآني ايجاد شده تا تمام وظايف قرآني توسط آن ديده شود.
وي اظهار كرد: اما مهمتر از آن اينكه الحمدالله دولت اهتمام جدي به مباحث قرآني داشته است و امسال هم همين نيم درصدي را كه براي مباحث قرآني در نظر گرفتهاند انشاءالله عزيزاني كه تصميمگير در اين عرصه و در بحث منشور توسعه قرآني هستند، سازمان اوقاف را كه قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در فعاليتهاي قرآني بوده است فراموش نكنند نه اينكه عزيزاني كه تازه در عرصه فعاليتهاي قرآني وارد شدهاند را در اولويت قرار دهند زيرا اگر اين سابقه و ساختار را از دست بدهيم و ساختار جديدي را راهاندازي كنيم يقينا به فعاليتهاي قرآني ضربه ميزند.
انتهاي پيام