گيرنده مولكولي سيستم ايمني بدن چگونه با بيماري‌ها مقابله مي‌كند

متخصصان ايمونوبيولوژي در مطالعات خود يك گام ديگر به هدفشان براي درك اسرار سيستم ايمني بدن در زمينه مقابله با بيماري‌ها نزديك‌تر شدند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر ديويد آندرهيل، استاديار انستيتو مطالعات التهاب روده و ايمونولوبيولوژي سدار- سيناي و دستياران وي موفق شده‌اند يك گيرنده مولكولي را شناسايي كنند و دريابند كه چه‌ طور اين گيرنده روي سطح گلبول‌هاي سفيد خون مي‌تواند زمان حمله قارچ‌ها و تهديد از جانب عفونت‌ها را تشخيص دهد.

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين گيرنده كه با مطالعه روي ساختار مولكول وراثتي دي ان آ شناسايي شده، Dectin-1 نام دارد و قادر است قارچ‌ها را شناسايي كند و سپس به گلبول‌هاي سفيد خون دستور مي‌دهد كه انرژي مورد نياز خود را براي مقابله با عوامل بيماري‌زاي مهاجم افزايش دهند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه در مراحل ابتدايي عفونت، گلبول‌هاي سفيد خون در سرتاسر بدن و در جست‌وجوي عوامل بيماري‌زاي مهاجم گشت‌زني مي‌كنند. Dectin-1 به عنوان گيرنده روي سطوح گلبول‌هاي سفيد خون قطعات خاصي از ديواره‌هاي سلولي قارچي را شناسايي مي‌كند و سلول‌هاي ايمني را آگاه كرده يا فعال مي‌كند تا براي مقابله با عفونت آماده شوند.

به گفته متخصصان، اين يافته تشريح مي‌كند كه سلول‌هاي ايمني چه‌طور زمان تماس مستقيم عوامل بيماري‌زا با سطح آنها را تشخيص مي‌دهند و بنابراين در صورت مواجهه با خطر بيشتر، فعاليت خود را براي مقابله با بيگانگان بيماري‌زا تشديد مي‌كنند.

شرح اين آزمايشات در مجله تخصصي نيچر منتشر شده است.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 9002-06592
  • خبرنگار : 90069