دستگيري جاعلان حرفه‌اي چك پولها

جاعلان حرفه‌اي كه در صف مراجعان بانك با خريد چك‌هاي مشتريان و تغيير ارقام، اقدام به جعل و كلاهبرداري مي‌كردند، توسط كارآگاهان پايگاه چهارم پليس آگاهي شناسايي و دستگير شدند.

به گزارش سرويس «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شخصي با مراجعه به دادسراي ناحيه رسالت از فردي كه با جعل و تغيير ارقام چك‌اش از مبلغ يك صد هزار و80 تومان را به 18 ميليون تومان اقدام كرده بود، شكايت كرد.

با ارجاع پرونده به پايگاه چهارم پليس آگاهي، شاكي به كارآگاهان مبارزه با جعل و كلاهبرداري گفت كه چند روز پيش بابت هزينه انتقال سند يك دستگاه خودرو چكي به مبلغ يك صدهزار و80 تومان به خريدار پرداخت كردم. بعد از دو روز كه براي كنترل حسابم به بانك مراجعه كردم پس از دريافت صورتحساب بانكي‌ام متوجه شدم حدود 18 ميليون تومان از حسابم كسر شده است.

بر اين اساس كارآگاهان با احضار تحويل‌گيرنده چك در رابطه با اين موضوع از وي تحقيق كردند كه او نيز گفت كه براي دريافت مبلغ چك به بانك مراجعه كردم و در صف شلوغ صندوق ايستاده بودم كه پس از حدود نيم ساعت، نفر پشتي به من گفت كه مبلغ چك چقدر است و من نيز جوابش را دادم و او پيشنهاد داد كه مبلغ چك را به خاطر رضاي خدا پرداخت مي‌كند و چون خودش هم كار بانكي زيادي دارد نقد كردن چك را نيز تقبل مي‌كند، من هم پول را گرفتم و چك را به او تحويل دادم.

در ادامه كارآگاهان براي روشن كردن موضوع به اين بانك مراجعه كردند و پس از كارشناسي روي چك دريافتند كه ارقام چك به طرز ماهرانه‌اي پاك و ارقام جديد روي آن نوشته شده است و پس از استعلام از كارت شناسايي نقد كننده چك نيز مشخص شد كه هويت مراجعه‌كننده جعلي است.

هنگامي كه كارآگاهان در حال يافتن سرنخي از جاعل بودند گزارشي مبني بر كلاهبرداري به همين شيوه از شهر كاشان مخابره شد.

پيگيري ادامه داشت تا اين كه پس از يك ماه، يكي از اين افراد كه چك يکي از سازمانهاي دولتي را به بانك برده بود و به دليل رقم بسيار بالاي آن و استعلام كارمند بانك و اطلاع از دستكاري شدن ارقام چك مراتب بي‌درنگ به پليس اطلاع داده شد و متهم كه قصد فرار داشت توسط پليس دستگير شد.

متهم كه «سعيد» نام داشت پس از انتقال به پليس آگاهي كاشان در ابتدا منكر هر گونه جعل و تغيير ارقام شد اما بعد از استعلام سوابقش مشخص شد كه رقم چك از 600 هزار ريال به 60 ميليون ريال جعل شده است.

متهم با ديدن تصاوير ضبط شده دوربين بانك‌هايي كه اين چك‌ها در آن نقد شده بود لب به حقيقت گشود و اعتراف كرد: با همدستي بيژن، حسين و عماد كه به دليل صدور چك بلامحل در زندان است؛ به صورت گروه‌هاي دو نفره يا سه نفره به بانك‌هاي شلوغ مي‌رفتيم و چك‌هاي مبلغ پايين را تحت عنوان كار خداپسندانه و لطف به افراد مي‌خريديم و از صندوق‌دار بانك مي‌پرسيديم كه در حساب صاحب چك چقدر پول موجود است و سپس ارقام چك را به طرز ماهرانه‌اي پاك كرده و تمام مبلغ را كه در حساب موجود بود را مي‌نوشتيم و از شعبه ديگر يا همان شعبه نقد مي‌كرديم.

با حضار «عماد» از زندان، وي در ابتدا منكر هرگونه جعل چك شد اما در نهايت با وجود دلايل و شواهد روشن اعتراف كرد با همدستي ديگر همدستانش اقدام به اين كار مي‌كرده است و در حال حاضر هم هيچ اطلاعي از ساير همدستانش ندارد.

كارآگاهان با انجام تحقيقات فني و گسترده سرانجام محل مخفيگاه دو متهم ديگر اين پرونده را شناسايي و آنان را در شهر بابل دستگير كردند.

سرهنگ كارآگاه رضا موذن، فرمانده پايگاه چهارم پليس آگاهي در اين رابطه افزود: متهمان دستگيرشده همگي داراي سوابق كيفري در زمينه جعل و كلاهبرداري هستند و تاكنون هفت نفر از متهمان دستگير شده‌اند و تلاش براي دستگيري سركرده اين باند به نام «بيژن طهماسبي روشن» همچنان ادامه دارد.

وي تصريح كرد: هم‌اكنون بيش از 60 پرونده شكايت به پايگاه چهارم ارجاع شده است و در حال بررسي و رسيدگي است و متهمان بيش از 13 ميليارد ريال پول از حساب مالباختگان برداشت كرده‌اند كه با دستگيري سركرده باند رسيدگي به پرونده به اتمام مي‌رسد.

موذن در پايان خاطرنشان كرد: با دستور بازپرس شعبه سوم دادسراي ناحيه 4 تهران (رسالت) دستور انتشار بدون پوشش چهره سرکرده گروه براي شناسايي صادر شده است.

وي از شهرونداني که موفق به شناسايي متهم متواري شده و از محل‌هاي فعاليت، تردد يا مخفيگاه وي اطلاعاتي دارند خواست تا هرگونه اطلاعات خود را از طريق شماره تلفن 21866349 يا مركز فوريت‌هاي پليسي 110 در اختيار کارآگاهان پايگاه چهارم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار دهند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 9002-02814
  • خبرنگار : 71368