در تعطيلات نوروز سپري شده، فرهنگ و هنر با خبرهاي مختلفي همراه شد.
به گزارش خبرنگار بخش هنري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با آغاز اكران نوروزي فيلمها، سياوش اسعدي كارگردان فيلم سينمايي «حوالي اتوبان» كه پس از جشنواره فيلم فجر اكران خود را آغاز كرده بود از به پايان رسيدن دوره اكران فيلمش آن هم پيش از موعد مقرر گلايه كرد.
گلايه از پايان اكران «حوالي اتوبان»
اين كارگردان در گفتوگويي با خبرنگار بخش سينمايي ايسنا، اظهار كرد: فيلم ما را از روز چهارشنبه گذشته از پرده سينماها برداشتهاند در حالي كه طبق قرارداد، ما ميبايست زمان بيشتري براي اكران در اختيار ميداشتيم.
وي ادامه داد: اكنون نه تنها سينماي سرگروه ما يعني سينما آزادي اكران اين فيلم را به پايان رسانده بلكه تمام سينماهاي ديگر هم اين فيلم را از روي پرده برداشتهاند و دراين ميان مدير سينما آزادي هم به سفرمكه رفته و هيچ كس نيست كه پاسخگوي ما باشد.
اسعدي در ادامه اين نوع برخورد را خلاف قانون دانست و افزود: نميدانم اين نوع برخورد با فيلمها چه معنايي دارد و در برابرآن چه ميتوان گفت. براي من جاي سوال دارد كه چرا چنين اتفاقاتي ميافتد و چنين برخوردي با اين فيلمها ميشود؟.
رد شايعه فروش يك فيلم به تلويزيون
در روزهاي اوليهي تعطيلات نوروزي، علي سرتيپي گفت: فروش دو فيلم «جدايي نادر از سيمين» و «اخراجيها 3» بسيار خوب است.
پخشكننده اين دو فيلم در گفتوگويي با ايسنا، اظهار كرد: فروش اين فيلمها نسبت به زمان مشابه سال قبلش، بخصوص در ايام قبل از نوروز، بسيار بهتر است و فكر ميكنم طي چند روز آينده سينماها مخاطب واقعي خود را پيدا كنند و بتوان فروشها را اعلام كرد.
مدير فيلميران اظهار اميدواري كرد، هر پنج فيلم در حال اكران در نوروز به فروش خوبي دست پيدا كنند.
او همچنين درباره اينكه گفته ميشود در يكي از برنامههاي ويژه سال تحويل اعلام شده، «جدايي نادر از سيمين» اصغر فرهادي براي پخش از تلويزيون خريداري شده است، گفت: فيلميران تنها نماينده رسمي فروش فيلم است و تا كنون چنين اتفاقي نيفتاده است و حتا مذاكرهاي هم نداشتهايم. معمولا صحبت اين كار ماهها بعد از اكران انجام ميشود و علت اعلام چنين چيزي درست همزمان با اكران عمومي فيلم، البته اگر صحت داشته باشد، عجيب به نظر ميآيد.
آغاز اكران عمومي «كپي برابر اصل» در برزيل و فنلاند
فيلم «كپي برابر اصل» ساخته جديد عباس كيارستمي از روز جمعه (27 اسفند) در سينماهاي برزيل و فنلاند بهروي پرده رفت.
اين فيلم كه در هفتههاي گذشته همزمان در سينماهاي آمريكا و سوئد بهروي پرده رفته است، هماكنون در سينماهاي فرانسه، ايتاليا، هلند، انگليس، اسپانيا، يونان، پرتغال، بلژيك، تايوان، اتريش، تركيه و روسيه در حال نمايش است.
ورشوچي از دنيا رفت
درگذشت محمد ورشوچي بازيگر تئاتر،سينما و تلويزيون در 9 فروردين ماه از خبرهاي تلخ تعطيلات نوروز سپري شده بود.
جعفر رازپوش از همكاران مرحوم محمد ورشوچي در گفتوگو با ايسنا، گفت: مرحوم محمد ورشوچي هشتم فروردين، ساعت چهار بعدازظهر در حيات منزلشان به زمين خورد كه همين امر باعث شد پايش شكسته شود. پس از انتقال به بيمارستان پارس قرار شد نهم فروردين بر روي وي عمل جراحي صورت گيرد ولي متاسفانه وي كه در سن 86 سالگي بسر ميبرد بخاطر كهولت سن، حالش وخيم شد و در ساعت چهار صبح امروز فوت كرد.
پيام روز جهاني تئاتر
اما در تعطيلات سپري شده و در آستانهي روز جهاني تئاتر، دو تن از دستاندركاران اين عرصه براي علاقمندان و هنرمندان تئاتر پيام دادند.
پيام روز جهاني تئاتر با عنوان «تئاتر در خدمت بشريت» توسط جسيكا اي. كاوا منتشر شد.
در بخشي از اين پيام آمده است: «تئاتر اين توانايي را دارد كه با نفوذ به روح انسانها از وحشت و سوء ظنهاي بشر كه همواره با آن دست به گريبان است كاسته و با تغيير تصور آدمي، جهاني متفاوت را براي فرد و به تبع آن براي جامعه بازآفريني كند.»
جسيكا اي. كاوا در ادامهي پيام روز جهاني تئاتر با اشاره به ديگر مشخصههاي توانمند اين هنر از جمله گام جسورانه و رو به جلو، توانايي ادامهي زندگي روزمره براي مقابله با مسائل مبتلابه انسان از جمله بحرانهاي بشري و جنگ، آورد: امروز تئاتر در مناطق جنگزده و جوامعي كه دچار بيماري و فقر شديد شدهاند نيز به حيات خود ادامه ميدهد.
جفري رايت نيز در آستانهي روز جهاني تئاتر در پيامي با عنوان «هنر گوش دادن» پيامي را منتشر كرد: «تئاتر شكل بخشيدن مجدد به واقعيت است و اين هنر ميتواند به عنوان هنري نشاط آفرين در مواجهه با چالشهاي معاصر ديده شود.»
7 فررودين همزمان با آغاز جشن جهاني نوروز در تهران، عروسكهاي «ننه سرما» و «عمو نوروز» در محوطهي تئاتر شهر رونمايي شدند.
طراحي و ساخت اين دو عروسک كه حدود 5 / 4 متر ارتفاع دارند، توسط کارشناسان و هنرمندان داخلي انجام شده است.
زهرا جعفري و سهيلا باجلان همراه تيم پنج نفرهي دستياران خود، کار طراحي و ساخت دو عروسک غول پيکر «عمو نوروز» و «ننه سرما» را انجام دادهاند.
نمايش آثار هنرجويان مدرسه ويژه از سوم فروردينماه سال 90 و اجراي خيمه شببازي گروه نمايش «راگا» هر دو برنامه در گرجستان از ديگر خبرهاي تعطيلات سپري شده بود.
طبلنوازان جهان به صدا درآمدند
اما طبل نوازان جهان در اقدامي نمادين و به شكلي هماهنگ روز ـ 20 مارس برابر با اول فروردين ماه سال 1390 ـ به بهانهي روز جهاني زمين، نواي سازهاي كوبهاي خود را براي صلحي جهاني به صدا درآوردند.
چندي پيش گروه «خيزش صلح» در بيانيهاي براي صلح جهاني و مسؤوليت محيط زيستي از تمام طبلنوازان جهان دعوت كرد تا در اين روز سازهاي خود را به صدا درآوردند.
پيمان ناصح پور - نوازنده تنبک، دايره و دف نيز به عنوان يكي از هنرمندان کوبهاي نواز از ايران همکاري خود را با اين طرح جهاني اعلام داشت و روز گذشته در شهر اسنابروك (آلمان) كه به شهر صلح معروف است، ساز دف خود را به صدا درآورد.
اگرچه در سالهاي گذشته تالارهاي نمايشي همزمان با تعطيلات نوروز در تعطيلي به سر ميبردند اما امسال دو تالار نمايشي ميزبان دو نمايش نوروزي بودند.
داوود فتحعلي بيگي از روز هفتم فروردين ماه نمايش «قصه بخت» را در تالار هنر اجرا ميكند و امير دژاكام نمايش كمدي «نصرت خانم، مادرم و نوروز» را در تالار اصلي مجموعه تئاترشهر به صحنه ميبرد.
همچنين محوطه باز مجموعه تئاترشهر همزمان با عيد نوروز ميزبان سه نمايش خياباني شد كه متناسب با حال و هواي نوروز و به عنوان يكي از بخشهاي برنامه جشن جهاني نوروز اجرا شدند.
تاريخ قطعي نخستين جشنواره و نمايشگاه بازيهاي رايانهاي 8 تا 12 ارديبهشت ماه در تهران اعلام شد.
اما واكنش مسعود دهنمكي كارگردان «اخراجيها» 3 پيرامون انتشار نسخهي اينترنتي فيلمش از خبرهاي داغ تعطيلات سپري شده بود.
در بخشهايي از اين يادداشت كه روز ـ 9 فروردين ماه ـ منتشر شده است،آمده:«امشب که روشنفکر نماها تنها يک هفته پس از اکران فيلم «اخراجيها» نسخه قاچاق «اخراجيها» را بر روي وب سايتها گذاشتند همان حس زمان تعطيل شدن نشريه «شلمچه» را دارم. نشريهاي که مظلومانه و به حکم يک آقازاده در پشت پرده و براي دلخوشي عاليجناب.... تعطيل شد. آن هم به دست کساني که شعارشان ـ تحمل مخالف ـ و ـ زندهباد مخالف من- بود!!!گرچه زمانه انتقام اين ظلمها را از اين آقا و آقازاده گرفت... »
دهنمكي در بخش ديگر نوشته است:«و امروز همان مدعيان روشنفکري وقتي ديدند اخراجيها در هر قسمتي که ساخته ميشود گفتماني جديد براي مردم به همراه مي آورد و قواعد سياست بازي حضرات را به هم ميزند و به جاي ايجاد تقابل بين مردم آنها را به هم دلي ميخواند و چون نان اين عقدهايها در دعواي مردم و اخراجي بودن گروهي از آنهاست به تقابل جدي با سومين قسمت از اخراجيها برخواستند.»
وي آورده است: «ما در زمان جنگ ميگفتيم :چه بکشيم و چه کشته شويم پيروزيم و حالا هم مردم اخراجيها را چه در خانه ببينند و چه بر پرده سينما پيروزيم.»
انتهاي پيام