رييس مركز دايرةالمعارف بزرگ اسلامي با اشاره به اينكه ايرج افشار در طول 66 سال عمر كاري خود بيش از 3500 اثر به چاپ رساند، از گردآوري يادداشتهاي افشار توسط اين مركز خبر داد.
سيدكاظم موسوي بجنوردي در گفتوگو با خبرنگار بخش فرهنگ و ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در رابطه با آثار بهجامانده از ايرج افشار، اظهار كرد: كتابخانهي ايرج افشار داراي بيش از 30هزار كتاب و سند و مقاله است كه به مركز دايرةالمعارف بزرگ اسلامي سپرده شده و ما نيز افراد محقق را تعيين خواهيم كرد تا يادداشتهاي ايشان را جمعآوري و دستهبندي كنند تا آثار بهجامانده از ايشان به چاپ برسد.
او همچنين دربارهي مرحوم ايرج افشار، گفت: ايرج افشار با توجه به حجم بالاي فعاليتهايي كه در زمينهي ايرانشناسي انجام داده، همتايي نداشته است. او در شش دههي كاري خود توانست بيش از 3500 عنوان كتاب و مقاله و موارد ديگر منتشر كند و اين مقدار آثار از لحاظ كيفي نيز بسيار مهم هستند.
موسوي بجنوردي با بيا اينكه فوت ايرج افشار، فرهنگ ايران را عزادار كرده است، گفت: هزاران نفر از وجود پرثمر ايرج افشار بهره برده بودند و آثار وي براي تمام محققان بهترين مرجع به شمار ميرفت و خواهد رفت.
رييس مركز دايرةالمعارف بزرگ اسلامي همچنين گفت: تصور ميكنم قرنها نام و وجود علمي و معنوي ايرج افشار در كشور ايران باقي خواهد ماند.
او در ادامه يادآور شد: ايرج افشار عضو شوراي عالي علمي مركز دايرةالمعارف بزرگ اسلامي، مشاور عالي اين مركز و عضو هيأت مشاوران عالي دانشنامهي فرهنگ عامهي ايران بود و ما در تمام مسائل علمي و همهي پژوهشها از وجودش بهره ميبرديم. وجود ايرج افشار باعث ميشود عالمان و انديشمندان، چه در داخل و چه در خارج از كشور، با ما همكاري كنند.
موسوي بجنوردي با اشاره به نقش برجستهي ايرج افشار در حوزهي ايرانشناسي، اظهار كرد: ميشود گفت ايرج افشار پاسدار اميني براي فرهنگ همهي ايرانيان بود.
او در پايان يادآور شد: ايرج افشار بنياد فرهنگي افشار را كه پايهگذارش، پدر ايشان بود، اداره ميكرد. همچنين بنيانگذار كتابخانهي مركزي دانشگاه تهران بود و در مقام استادي نيز شاگردان بسياري تربيت كرده است.
انتهاي پيام