با حضور هياتي از ايران کارگاه بين‌المللي «بيوتکنولوژي براي توسعه اقتصادي» در اسلام آباد آغاز شد

کارگاه بين‌المللي «بيوتکنولوژي براي توسعه اقتصادي» در محل کميته همکاري‌هاي علمي و فناوري سازمان کنفرانس اسلامي (كامستك) در اسلام آباد پاکستان برگزار شد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين كارگاه كه با حضور رييس انجمن ايمني زيستي ايران و معاون پژوهشي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برگزار مي شود، بيش از 30 شرکت کننده از پنج کشور منطقه (ترکيه، ايران، پاکستان، مالزي، نيجريه) حضور دارند.

اين کارگاه که سه روز به طول خواهد انجاميد با سخنراني دکتر انور نسيم، رئيس کميسيون بيوتکنولوژي پاکستان و مشاور علمي کميته همکاري‌هاي علمي و فناوري سازمان کنفرانس اسلامي (COMSTECH) آغاز شد.

انور نسيم با اشاره به عقب ماندگي کشورهاي منطقه نسبت به ساير نقاط جهان در زمينه استفاده از بيوتکنولوژي و مهندسي ژنتيک به ويژه در زمينه استفاده از محصولات تراريخته و در کشاورزي از برگزاري 24 کارگاه منطقه‌اي از سوي كامستك در سال جاري ميلادي خبر داد.

مشاور مرکز اطلاعات بيوتکنولوژي ابراز اميدواري کرد که بيش از 500 پژوهشگر جوان با شرکت در اين کارگاه‌ها و ايجاد شبکه ارتباطي بتوانند تغييرات لازم را براي بهره برداري هرچه بيشتر از اين فناوري براي کشورهاي منطقه ايجاد کنند.

به گزارش مرکز اطلاعات بيوتکنولوژي ايران، دکتر يوسف ظفر، رييس بخش علوم زيستي کميسيون انرژي اتمي پاکستان هم طي سخناني با ابراز تاسف از اينکه کشورهاي اسلامي در زمينه استفاده از مهندسي ژنتيک و محصولات تراريخته نسبت به ساير کشورها عقب مانده‌اند پيشرفت‌هاي ايران در اين زمينه را ستود و به طور ويژه از نقش رييس انجمن ايمني زيستي و توليد تجاري برنج تراريخته تقدير کرد.

دکتر يوسف ظفر که به عنوان اولين سخنران در کارگاه بين‌المللي بيوتکنولوژي براي توسعه اقتصادي در مرکز COMSTECH در اسلام آباد پاکستان سخنراني مي‌کرد از مقررات پيچيده ايمني زيستي که در کشورهاي مختلف منطقه اعمال مي‌شود انتقاد کرده و گفت: اين امر باعث شده که به جز ايران که توانسته برنج تراريخته خود را توليد و تجاري کند، حتي کشورهايي که داراي مقام دوم و سوم توليد محصولات ترايخته در جهان هستند هيچکدام صاحب فناوري حصولات تجاري سازي شده تراريخته خود نيستند.

بديهي است وقتي مقررات ايمني زيستي طولاني و پيچيده شوند تنها شركت‌هاي چند مليتي و آمريکايي مانند مونسانتو قادر خواهند بود از سد اين مقررات عبور کنند.

انتهاي پيام

  • پنجشنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۸۹ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8911-18262
  • خبرنگار :