عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: اين كميسيون ميتواند از سازمان ميراث فرهنگي درخواست كند، ارزيابي پنج شش ماههاي از انتقال دو معاونت اين سازمان به خارج از تهران ارائه كند.
بهروز جعفري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بيان كرد: تا كنون دربارهي انتقال بخشهايي از سازمان ميراث فرهنگي به استانهاي فارس و اصفهان، ارزيابي دقيقي انجام ندادهايم؛ هرچند مدت زيادي نيست كه اين طرح اجرا شده است، ولي ارزيابي دقيقي از پيشرفت كارها، رضايت ارباب رجوع و تقسيم كارها نداشتيم. فكر ميكنم كميسيون فرهنگي مجلس ميتواند ارائهي گزارشي را از سازمان درخواست كند تا ببينيم طرح موفق بوده است يا خير.
او در پاسخ به اينكه آيا بحث تحقيق و تفحص از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز در مجلس مطرح بوده است؟ اظهار كرد: براي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خير، ولي اين طرح براي سازمان حج و زيارت مطرح بود و اين مسأله، اكنون ديگر مطرح نيست، زيرا پس از تغييراتي كه در بخش مديريتي انجام شد و آقايان قاضيعسگر و ليالي به اين سازمان آمدند، مسائل را در كميسيون توضيح ميدهند.
وي دربارهي برخي افراد كه در سازمان ميراث فرهنگي در چند سمت فعاليت ميكنند نيز گفت: اين مسأله از دو جهت قابل بحث است؛ نخست از نظر قانوني كه دو شغله بودن افراد ممنوع است. البته تعريف شغل براي فردي است كه به كاري مشغول باشد و از دستگاه مربوطه، حقوقي دريافت كند. همچنين ممكن است به فردي با حفظ سمت، امور ديگري محول شود و اگر اين امور با يكديگر سنخيت داشته باشند، يك نوع بهرهوري از نيروي انساني صورت ميگيرد.
او افزود: اما اگر بين اين امور سنخيتي وجود نداشته باشد، تعارض ايجاد ميشود. يكي از فلسفههايي كه قانون داشتن چند شغل را منع كرده، به همين قضيه مربوط است.
نمايندهي مردم سميرم در مجلس در ادامهي اين گفتوگو دربارهي واگذاري بناها و اماكن تاريخي به بخش خصوصي نيز توضيح داد: خوب است كه دولت تصديگري را انجام دهد و كار اجرايي را به بخش خصوصي بسپارد؛ ولي در يك حوزهي فرهنگي بايد ساز و كاري به كار گرفته شود تا كساني كه به اين حوزه ميآيند، فقط نگاه اقتصادي نداشته باشند.
وي گفت: در موضوع واگذاري، بخشهاي اقتصادي را به اقتصاددانها و بخشهاي صنعتي را به صنعتگران ميتوان واگذار كرد؛ اما در حوزهي فرهنگي نگاه نبايد فقط اقتصادي باشد. اگر كساني كه ميآيند، فقط اين نگاه را داشته باشند، در بعد فرهنگي و حفظ ميراث ممكن است غفلت شود.
جعفري تأكيد كرد: در بخش فرهنگي، علاوه بر نگاه فرهنگي و تاريخي، نگاه اقتصادي نيز بايد باشد، زيرا بدون نگاه اقتصادي نگهداري صورت نميگيرد. بهطور مثال، قيمت بليتهاي موزه 500 تومان است و حفظ موزهها با اين قيمت قطعا كار مشكلي است. درحاليكه در هيچ كجاي دنيا، ورودي موزهها كمتر از دو دلار نيست. به اين ترتيب، اگر نگاه اقتصادي نباشد بعد فرهنگي نيز تحت تأثير قرار ميگيرد.
انتهاي پيام