دانشمندان در جست‌وجوي راز نور خيره كننده حلزون دريايي

دانشمندان موسسه اقيانوس‌شناسي سان‌ديگو توانسته‌اند اولين جزئيات را در مورد جرقه‌هاي مرموز نور خيره‌كننده زيست‌تاب كه از يك حلزون دريايي ساطع مي‌شود، ارائه دهند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دو تن از دانشمندان اين موسسه بر روي يك نوع حلزون دريايي موسوم به "clusterwink snail" كه معمولا در دسته‌ها يا گروه‌هاي نزديك به هم در سواحل سنگي يافت مي‌شوند مطالعه كردند.

اين حلزون‌ها به توليد نور شناخته شده هستند اما محققان دريافته‌اند كه اين حيوان به جاي ساطع كردن يك اشعه متمركز نور از صدف خود براي پراكندن و منتشر كردن نور براق زيست تاب سبزرنگ در تمام جهات استفاده مي‌كند.

محققان معتقدند كه ممكن است اين تابش نور پراكنده از سوي حيوان يك نوع بازدارنده براي دفع شكارچيان احتمالي با ايجاد تصور يك حيوان بزرگتر باشد.

به گفته محققان، توليد زيست‌تابي از سوي حلزون‌هايي كه صدف آنها در انتهاي بدنشان قرار دارد نادر بوده و جالب‌تر اين است كه اين حلزون با استفاده صدف خود نور را به خوبي پراكنده مي‌كند.

كشف چگونگي انتشار نور توسط اين حلزون باعث تعجب بسيار محققان شده است. اين گونه حلزون داراي صدف مات و زرد رنگي است كه به نظر مي‌رسد انتقال نور را در جا متوقف مي‌كند اما در حقيقت وقتي اين حلزون نور سبزرنگ را توليد مي‌كند، صدف آن به عنوان مكانيزمي عمل مي‌كند كه به طور خاص فقط نور توليدشده را پراكنده كند.

موضوع بعدي مطالعه محققان، تحقيق در مورد صدف اين حلزون و فهم عملكرد آن است كه مي‌تواند به ساخت مواد با اجراي بهتر نوري كمك موثري كند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ دی ۱۳۸۹ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8910-08778
  • خبرنگار :