پرنده‌اي براي خلبانان كم‌تجربه! «سيستم خلبان خودكار بالگردهاي بدون‌سرنشين» با تلاش محققان دانشگاه آزاد طراحي شد

محققان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي، موفق به طراحي و پياده‌سازي سيستم خلبان خودكار براي بالگردهاي بدون سرنشين شدند.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا «محمد مهرباني» دانشجوي كارشناسي ارشد مكاترونيك و مجري اين گفت: سيستم خلبان خودكار بالگرد بدون سرنشين، يك بسته سخت افزاري – نرم افزاري است كه براي هدايت يك بالگرد ، طراحي و پياده‌سازي شده است.

وي افزود: بالگرد، بويژه بالگرد كوچك بدون سرنشين، يك پرنده ناپايدار بوده و كنترل آن توسط خلبان به مهارت و تجربه بالا نياز دارد.

مهرباني ادامه داد: سيستم خلبان خودكار ساخته شده با بهره‌گيري از مجموعه‌اي از سنسورهاي اندازه‌گيري وضعيت و موقعيت و همچنين سامانه GPS، يك رايانه پرواز، سيستم Fail safe براي نجات سيستم در شرايط بحراني، سيستم فرستنده و گيرنده RF و مدارهاي واسط به همراه رايانه پايگاه زميني (براي ارسال و دريافت اطلاعات و به‌روزرساني اهداف ماموريت) پرنده را چنان پايدار مي‌سازد كه يك خلبان كم تجربه بتواند به صورت ايمن آن را به پرواز درآورد.

اين محقق تصريح كرد: در حالت اصلي، خلبان خودكار پرنده تحت كنترل اين سيستم، قادر است به صورت خودكار، نشست و برخاست انجام داده و علاوه بر طي مسير انجام شده بر روي نقاط سه بعدي مشخص شده توسط ايستگاه زميني كه به صورت on-line قابل تغيير است، در هر نقطه دلخواه، پرواز ايستاده انجام دهد.

به گزارش ايسنا وي افزود: در عين حال، سيستم به صورت پيوسته اطلاعات پروازي و وضعيت پرنده را براي مشاهده و نظارت به ايستگاه زميني فرستاده و اهداف ماموريت يا بهره‌هاي كنترلي از طريق ايستگاه زميني به صورت REAL TIME قابل تغيير است.

اين طرح كه با همكاري احمد صفايي، حامد احمدي، محمدرسول ابراهيمي، جلال مالمير و فاطمه كياني با راهنمايي و حمايت دكتر محمدباقر منهاج به ثمر رسيده است، در جشنواره اخير خوارزمي به عنوان طرح برگزيده انتخاب شده است.

  • سه‌شنبه/ ۲۳ آذر ۱۳۸۹ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8909-14192
  • خبرنگار :