رييس مجلس شوراي اسلامي، مجمع مجالس آسيايي را مردميترين نهاد موجود در آسيا عنوان کرد که از ظرفيت بسيار بالايي در پيشبرد صلح و امنيت و همچنين مبارزه با فقر و فساد و توسعه همکاريهاي اقتصادي در زمينههاي انرژي، محيط زيست و گردشگري برخوردار است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي لاريجاني، که در پنجمين مجمع مجالس آسيايي سخنراني ميکرد با اشاره به لزوم همکاريهاي پارلماني در قاره آسيا گفت: مجمع مجالس آسيايي به عنوان مردمي ترين نهاد در آسيا ميتواند با گسترش همکاري پارلماني در قارهاي که داراي استعدادي استثنايي از لحاظ نيروي انساني، منابع انرژي و وسعت سرزميني است به سمت گسترش صلح و دوستي و امنيت رفاه پيش برود.
وي در ابتداي سخنان خود با تشکر از مهمان نوازي مجلس، دولت و مردم کشور سوريه، رياست پنجمين دوره مجمع مجالس آسيايي به دکتر الابرش، رييس مجلس سوريه را تبريک گفت و همچنين از رياست دو ساله پارلمان اندونزي در اين مجمع نيز تشکر کرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي که در حضور نمايندگان مجالس بيش از بيست کشور آسيايي سخن ميگفت، به تشريح وضعيت امروز آسيا پرداخت و خواستار همگرايي کشورهاي آسيايي براي حل مشکلات آسيا شد.
لاريجاني با بيان اين مطلب که آسيا در حال حاضر از سه ضلع دچار مشکل است، گفت: اين مشکلات را ميتوان در سه بخش عنوان کرد، که يکي به مشکلات دروني قاره آسيا مربوط ميشود که مهمترين آن موضوع اسرائيل و اشغال گري رژيم صهيونيستي و موضوع ديگر به عدم هماهنگي داخلي در ميان کشورهاي آسيايي مربوط ميشود و ضلع سوم مشکلات آسيا، رقابت منفي در بين برخي کشورهاي آسيايي است.
لاريجاني در ادامه افزود :برخي از کشورها در آسيا به جاي استفاده از توانهاي يکديگر به تخريب هم ميپردازند، که بايد از اينچنين اقداماتي دوري کرد و مجمع مجالس آسيايي ميتواند محملي براي همگرايي کشورهاي آسيايي باشد تا در مواجه با دشمنان دروني آسيا مانند اسرائيل و ساير مشکلات اين قاره را به سمت توسعه پيش ببرد.
لاريجاني با بيان اين مطلب که آسيا عليرغم منابع غني مادي و معنوي خود هنوز در چالشهاي جهاني شدن رنج ميبرد، گفت: بحران بزرگ اقتصادي غرب، آثار زيان باري بر زندگي مردم آسيا برجاي گذاشته است و از سوي ديگر جهاني شدن در حوزه فرهنگ نيز اصالت فرهنگهاي آسيايي را هدف گرفته است.
رييس مجلس گسترش صلح و دوستي در آسيا را مستلزم ايجاد وفاق در مورد ارزشهاي بنيادين حيات بشري عنوان کرد و گفت: براي دستيابي به اين هدف استخراج منابع غني معنوي در آسيا که مهد اديان بزرگ الهي است و کانون عزيز تمدنهاي بشري است يک ضرورت انکارناپذير است.
وي در ادامه به کنفرانس بين المللي گفتوگوي بين اديان و فرهنگها در آسيا که سال آينده در ايران برگزار خواهد شد اشاره کرد و گفت: اين کنفرانس ميتواند با تکيه بر هسته بنيادين آموزههاي اديان که ايمان و رستگاري است با چالشهاي جهان مدرن مواجه عقلاني نمايد.
لاريجاني در ادامه با انتقاد از رفتارهاي دوگانه قدرتهاي جهان به خصوص آمريکا در قبال کشورها گفت: مجمع مجالس آسيايي ضمن احترام به حقوق و قوانين بينالمللي بايد با تبعيض و کاربرد معيارهاي دوگانه در روابط بينالملل مقابله نمايد؛ چرا که طبق قوانين بينالمللي که متضمن حقوق و مسئوليت کشورهاست نمي توان با صدور قطعنامه، قطعنامههاي يکجانبه و تبعيضآميز حقوق کشورها را پايمال کرد.
لاريجاني با تاکيد اين مطلب که لازم است همکاريهاي پارلماني در آسيا وارد مراحل عملي و اجرايي شود گفت: طرح قوانين مشترک بين پارلمانهاي آسياي از ابتداي تشکل اين مجمع مورد نظر بوده است و امروز وقت آن رسيده براي تحقق اين اهداف نقشه راه مشخصي تدوين گردد و اميدواريم دبيرخانه بين المجالس آسيايي با همکاري پارلمانها در اين امر موفق گردد.
ربيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه به موضوع هستهاي ايران پرداخت و گفت: ايران به عنوان عضوي از پيمان NPT همواره پايبندي خود را به اين پيمان نشان داده است و برنامههاي خود را صرفا به استفاده صلح آميز از انرژي هستهاي محدود کرده است، اما با اين همه دولت آمريکا به دسايس مختلف قصد دارد مانع دستيابي ايران به انرژي صلح آميز هسته اي شود، اما هيچ مانعي براي اسرائيل و ساير همپيمانانش که سلاحهاي اتمي توليد ميکنند، قائل نمي شود.
وي همچنين به سياست مزورانه آمريکا اشاره کرد و گفت: سالهاست آمريکاييها با تروريستها مذاکره ميکنند در حالي که اهداف خود را از حمله به کشورهاي آسيايي، مبارزه با تروريست عنوان کرده است و اين مشخص ميکند که آمريکاييها به دنبال راههاي مزورانه براي تسلط بر آسيا هستند.
به گزارش خانه ملت،لاريجاني بر لزوم انتخاب پارادايمي مشترک در ميان کشورهاي آسيايي براي مواجه با دشمنان اين قاره تاکيد کرد و گفت: اگر ما به يک نقشه راه و شيوه مشترک در مواجه با مشکلات و دشمنان قاره آسيا برسيم توان زيادي در ما ظهور و بروز خواهد کرد.
وي همچنين در پايان سخنان خود به موضوع اشغال سرزمين فلسطين اشاره کرد و گفت: محاصره غزه اکنون به نماد بربريت مدرن تبديل شده است و اقدام انسان دوستانه آزادي خواهان براي شکستن محاصره غزه که جهان را به تحسين واداشت وقتي با پاسخ تروريستي و جنايتکارانه رژيم صهيونيستي در حمله به اين کاروان مواجه شد خشم و نفرت افکار عمومي را در پي داشت.
انتهاي پيام