يك آسيب‌شناس: زورگيري احساس امنيت اجتماعي را از بين مي‌برد مجازات جرايمي كه موجب احساس ناامني در جامعه مي‌شود بايد شديد و بازدارنده باشد

يك‌آسيب‌شناس گفت: با توجه به نبودن آموزش‌هاي لازم در جامعه زورگيران به نتيجه رسيده‌اند كه مردم در مقابل آنان مقاومتي نمي‌كنند.

امير محمود حريرچي در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره علل وقوع پديده‌ زورگيري در جامعه اظهار كرد: زياده‌طلبي و زياده خواهي از جمله مشكلات اساسي در جامعه است به طوري كه برخي افراد كه توانايي رسيدن به آمال و آرزوهاي خود را ندارند تصميم مي‌گيرند از راه‌هاي خلاف همچون زورگيري از دسترنج ديگران به زياده‌خواهي‌هاي خود برسند.

اين آسيب‌شناس درباره تاثيرات زورگويي در جامعه نيز اظهار كرد: وقوع جرايمي همچون زورگويي در جامعه احساس امنيت اجتماعي را از بين مي‌برد و زماني كه احساس امنيت از بين رفت اعتماد در بين افراد جامعه كاهش مي‌يابد.

حريرچي افزود: در جامعه‌اي كه مردم نسبت به شهروندان ديگر احساس مسئوليت كمتري مي‌كنند به طوري كه از احوال همديگر بي خبر هستند اين گونه جرايم كه با خشونت و تهديد همراه است، افزايش پيدا مي‌كند.

اين آسيب‌شناس ادامه داد: افرادي كه دست به زورگيري مي‌زنند اغلب به موادمخدر اعتياد دارند و مصرف موادمخدر از جمله شيشه به آنها شهامت كاذب مي‌دهد كه دست به چنين جرايمي بزنند و هيچگونه ترحمي در مقابل قربانيان‌شان نداشته باشند.

وي آموزش شهروندان از جمله زنان را براي مقابله با چنين جرايمي تاثيرگذار دانست و افزود: بايد به مردم آموزش داده شود كه در صورت مواجهه با چنين جرايمي چگونه فرد زورگير را شناسايي كنند تا زماني كه حتي به عنوان يك شاهد از سوي پليس دعوت شدند بتوانند فرد مورد نظر را گزارش كنند.

حريرچي ادامه داد: آموزش اين موضوع كه چگونه مي‌توان آدم‌هاي مشكوك را تشخيص داد هم از ديگر راهكارهايي است كه مي‌تواند در پيشگيري از وقوع چنين جرايمي در جامعه تاثيرگذار باشد.

وي برخورد قانوني با زورگيران را از ديگر راهكارهاي موثر در پيشگيري از وقوع جرم عنوان كرد و افزود: جرايمي كه ايجاد ناامني اجتماعي مي‌كنند مانند زورگويي بايد از مجازات‌هاي بسيار شديدي برخوردار باشند چون در چنين جرايمي اگر قرباني در مقابل زورگير مقاومت نشان دهد ممكن است كشته شود.

اين آسيب‌شناس همچنين افزود: نظارت پليس به محيط‌هايي مانند پارك‌ها، مناطق خلوت و ... به صورت نامحسوس بايد وجود داشته باشد تا مجرمان در مناطق خلوت و پرت زمينه‌ ارتكاب جرم را نداشته باشند.

حريرچي تصريح كرد: قوانين را بايد به شكلي تغيير دهيم كه مردم بتوانند به راحتي اينگونه جرايم را به مراجع ذيربط گزارش دهند و هيچگونه ترسي از تهديد از سوي مجرمان نداشته باشند.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۲۶ آذر ۱۳۸۹ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 8909-04472
  • خبرنگار :