رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با بيان اين كه ميزان آلودگي هواي كشور طي چند سال اخير تقريبا در حد ثابت بوده اما در آلايندههاي ذرات معلق، منوكسيد كربن و ازن از استانداردها بيشتر شده، گفت: بر اساس برآوردهاي انجام شده سالانه حدود پنج هزار نفر در اثر آلودگي هوا جان خود را از دست ميدهند.
دكتر كاظم ندافي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با بيان اين كه مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، ماهانه گزارش وضعيت آلودگي هواي تهران را منتشر و به اطلاع مقامات مسوول و نمايندگان مجلس ميرساند، گفت: روزانه نيز وضعيت آلودگي هوا از طريق مركز هماهنگي اطلاع رساني آلودگي هوا به اطلاع مردم ميرسد.
وي با بيان اين كه جمع بنديهاي كلي حاكي از آن است كه آلودگي هوا طي چند سال اخير افزايش نيافته، گفت: با اقدامات انجام شده در جهت كاهش آلودگي هوا از جمله سهميهبندي سوخت و ديگر اقدامات آلودگي هوا طي چند سال اخير افزايش نيافته اما كنترل هم نشده است؛ به طوري كه همچنان آلاينده ذرات معلق، مونوكسيد كربن و اوزن در برخي مناطق تهران بالاتر از حد استاندارد است. در مجموع نميتوان گفت كه آلودگي هوا نسبت به سالهاي گذشته افزايش يافته است، تقريبا در حد ثابت مانده است اما در موارد مذكور از استانداردها بيشتر شده است.
ندافي با اشاره به بيماريهاي مرتبط با آلايندههاي هوا، گفت: در درجه اول آلاينده ذرات معلق با بيماريها در ارتباط است. اين آلاينده هوا بر بيماريهاي قلبي - عروقي و تنفسي تاثير دارد؛ به طوري كه حتي در غلظتهاي بالا مرگ را هم سبب ميشود.
به گفته وي، بر اساس برآوردهاي انجام شده در ايران سالانه حدود 5 هزار نفر در اثر آلودگي هوا جان خود را از دست ميدهند كه عمدتا به دليل ذرات معلق است. از ميان اين افراد نيز بيشتر گروههاي آسيب پذير مانند سالخوردگان، بيماران مبتلا به آسم، بيماران قلبي - عروقي و ... تحت تاثير قرار ميگيرند.
رييس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت، تهران را يكي از شهرهايي عنوان كرد كه از نظر آيندههاي هوايي در ميزان بالاتري قرار دارد و گفت: اخيرا استانهاي غربي و جنوب غرب كه با پديده گرد و غبار مواجهند از نظر ذرات معلق وضعيت نامطلوبي دارند و مواقعي كه اين پديده ايجاد ميشود غلظت از حد استاندارد بالاتر ميرود و سلامت گروه آسيب پذير را تهديد ميكند.
انتهاي پيام