آلودگي هواي پايتخت ازنيمه شرايط «هشدار» گذشت كميته اضطرار آلودگي هوا آغاز شد دسترسي به نقشه آلودگي هوا با موبايل فراهم شد موارد آلودگي هوا را به137گزارش دهيد

در حالي جلسه كميته مواقع اضطراري آلودگي هواي از لحظاتي پيش آغاز شد كه اطلاعات دريافتي از مركز هماهنگي اطلاع‌رساني آلودگي هواي تهران نشان مي‌دهد بر ميزان غلظت كليه آلاينده‌ها نسبت به روز گذشته افزوده شده و شاخص كيفيت هواي تهران از نيمه شرايط «هشدار» فراتر رفته . يك آلاينده ديگر در تهران نيز به شرايط هشدار رسيده و 2 آلاينده هم همچنان در «آستانه هشدار» قرار دارند. از سوي ديگر ايستگاه آزادي به لحاظ آلاينده منوكسيدكربن به شرايط «اضطرار» رسيده است، پايداري جوي و افزايش پتانسيل آلاينده‌ها همچنان ادامه دارد و امكان دسترسي تهراني‌ها به نقشه آلودگي هوا از طريق تلفن همراه فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس اعلام مركز هماهنگي اطلاع‌رساني آلودگي هواي تهران بر اساس اطلاعات رسيده از ايستگاه‌هاي سنجش آلودگي هواي شهر تهران بر ميزان غلظت كليه آلاينده‌ها نسبت به روز گذشته در همين ساعت افزوده شده است و بدين ترتيب ميانگين غلظت آلاينده ذرات معلق كمتر از دو نيم ميكرون فراتر از حد مجاز بوده و شاخص كيفيت هوا هم اكنون در شرايط «هشدار» است در حالي كه ايستگاه آزادي به لحاظ آلاينده منوكسيدكربن در شرايط «اضطرار» قرار دارد.

از سوي ديگر گزارش هواشناسي حاكي از آسماني صاف و غبارآلود است كه به اين ترتيب انتظار مي‌رود شاخص كيفيت هوا در شرايط «هشدار» باقي بماند.

بر اساس اطلاعات رسيده هم‌اكنون ميزان آلاينده ذرات معلق كمتر از 5/2 ميكرون در تمامي ايستگاه‌هاي مورد سنجش فراتر از حد مجاز بوده و در پارك رازي، پارك سلامت، پارك قائم، دانشگاه علم و صنعت در «آستانه شرايط اضطرار» قرار گرفته است.

همچنين ميانگين غلظت آلاينده منوكسيدكربن نيز در تهران افزايش يافته و در آستانه ورود به شرايط «هشدار» است از سوي ديگر در ميدان آزادي نيز اين آلاينده به شرايط «اضطرار» رفته است و ميزان همين آلاينده در ايستگاه استانداري در «آستانه شرايط اضطرار» و در ايستگاه‌هاي پونك، ميدان فتح، پارك رازي، پارك قائم، پاسداران و پرديسان در شرايط «هشدار» قرار دارد.

گزارش‌هاي رسيده حاكي است ميزان آلاينده دي اكسيد نيتروژن نيز در شرايط «هشدار» قرار گرفته به شكلي كه ميزان اين آلاينده از 37 ايستگاه مورد سنجش تنها در سه ايستگاه پايين‌تر از حد مجاز است و در ساير ايستگاه‌ها در شرايط «هشدار» قرار دارد.

از سوي ديگربه لحاظ آلاينده ذرات معلق كمتر از 10 ميكرون نيز ميانگين غلظت اين آلاينده در «آستانه شرايط هشدار» قرار داشته و در ايستگاه‌هاي اتوبان محلاتي، پارك رز، آزادي، و قلهك در شرايط «هشدار» بوده و در آزادي از «نيمه شرايط هشدار» نيز فراتر رفته است.

اطلاعات دريافتي حاكي است كميته هماهنگي و نظارت مواقع اضطراري آلودگي هواي تهران از دقايقي پيش آغاز شده و قرار است در خصوص وضعيت آلودگي هوا تصميم‌گيري كند.

مدير كل هواشناسي استان تهران:

پايداري جوي و افزايش پتانسيل آلاينده‌ها همچنان در پايتخت ادامه دارد

سرعت باد در حدي نيست كه تاثير قابل ملاحظه‌اي در كاهش غلظت آلاينده‌ها داشته باشد

مهندس جباري، مدير كل هواشناسي استان تهران نيز با اشاره به اينكه هم اكنون ديد در تهران 4 هزار متر است به ايسنا گفت: نقشه‌هاي پيش‌يابي نشان مي‌دهد وضعيت پايداري جوي تا پايان هفته فعلا ادامه داشته و تغييري در اين وضعيت ديده نمي‌شود لذا افزايش چگالي آلاينده‌ها تا پايان هفته پيش بيني مي‌شود.

وي با اشاره به سرعت بسيار پايين وزش باد در تهران گفت: اين سرعت در حدي نيست كه تاثير قابل ملاحظه‌اي در كاهش غلظت آلاينده‌ها در تهران داشته باشد.

مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست:

كليه فعاليت‌هاي عمراني شهرداري متوقف شده است

شهروندان هرگونه روشن كردن آتش و آلودگي هوا را به سامانه 137 اطلاع دهند

مهندس حيدرزاده، مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست نيز با اشاره به آماده باش سامانه 137 و آتش نشاني تهران به ايسنا گفت: از صبح امروز كليه فعاليت‌هاي عمراني شهرداري تهران متوقف شده و به سامانه 137 نيز اعلام شده است كه محل‌هايي كه اقدام به سوزاندن لاستيك و غيره مي‌كنند را سريعا به محيط زيست استان تهران جهت پلمپ معرفي كنند.

وي افزود: بر اساس آخرين آمارها تا كنون دو مركز كه اقدام به ايجاد آلودگي مي‌كردند به محيط زيست استان تهران جهت پلمپ واحد معرفي شدند.

مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست در عين حال از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه رشد كردن آتش در تهران مراتب را جهت برخورد با واحدهاي مختلف از طريق سامانه 137 به شهرداري تهران اعلام كنند.

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران خبر داد:

فراهم شدن امكان دسترسي شهروندان به نقشه آلودگي هوا از طريق تلفن همراه

دكتر يوسف رشيدي، مدير عامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران نيز از فراهم شدن امكان دسترسي شهروندان به نقشه آلودگي هوا از طريق تلفن همراه خبر داد.

وي افزود: در پي افزايش آلودگي هوا در تهران و با همكاري سازمان فناوري اطلاعات شهرداري تهران امكان دريافت آخرين نقشه پراكندگي آلودگي هوا در پايتخت بر روي تلفن همراه فراهم شد.

مدريعامل شركت كنترل كيفيت هوا افزود: بر اين اساس شهروندان مي‌توانند با مراجعه به سايت http://mobile.tehran.ir و ورود به بخش نيازمنديهاي روز، از آخرين وضعيت آلودگي هوا مطلع شوند.

وي در عين حال با اشاره به افزايش ميزان آلاينده‌ها در پايتخت از افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي و ريوي، سالمندان و كودكان خواست از فعاليت‌هاي طولاني مدت و سنگين در فضاي باز اجتناب كرده و بقيه افراد فعاليت‌هاي طولاني و سنگين خود را در فضاي باز كاهش دهند.

معاون عمراني استاندار تهران:

احتمال تعطيلي روز يكشنبه در جلسه امروز برررسي مي‌شود

مهندس محمودي، معاون عمراني استاندار تهران با اشاره به اين كه با اعلام اينكه وضعيت آلودگي هواي تهران افزايش داشته است، به ايسنا گفت: هنوز آلودگي هوا به مرز «اضطرار» نرسيده است.

وي اضافه كرد: طبق اعلام سازمان هواشناسي، هواي تهران در شرايط پايداري قرار دارد و حتي كمترين ميزان وزش باد در شهر تهران مشاهده نمي‌شود.

معاون عمراني استاندار تهران با اشاره به اينكه جلسه كميته اضطرار آلودگي هواي تهران با توجه به پيش‌بيني وضعيت پايدار جوي امروز مجددا برگزار مي‌شود، گفت: با توجه به افزايش ترافيك و متعاقب آن افزايش آلودگي هوا، احتمال دارد در جلسه امروز تصميمات ديگري از جمله تعطيلي تهران در روز يكشنبه اتخاذ شود.

وي با تاكيد بر اينكه ميزان آلودگي هواي تهران در نيمه دوم سال افزايش مي‌يابد، افزود: بر اين اساس احتمال تعطيلي به دليل آلودگي هوا در تهران در نيمه دوم سال وجود دارد.

هشدار مديرخدمات اجتماعي انجمن ام.اس:

هواي آلوده، حملات عصبي مبتلايان به ام.اس را تشديد مي‌كند

اين بيماران در هواي آلوده از تردد در سطح شهر خودداري كنند

فاطمه هاشمي، مدير خدمات اجتماعي انجمن ام اس نسبت به تشديد حملات عصبي در مبتلايان به ام . اس در پي افزايش آلودگي هوا هشدار داد و از بيماران خواست در روزهاي آلوده هوا از تردد در سطح شهر خودداري كنند.

وي به ايسنا گفت: از آنجا كه در بيماري ام .اس سيستم عصبي درگير مي‌شود، هواي آلوده در مبتلايان به اين بيماري اثر مي‌گذارد و منجر به تشديد حملات عصبي خواهد شد؛ چرا كه بدن اين بيماران نسبت به افراد ديگر حساس‌تر است. هرچند ممكن است بيماران خود متوجه نشوند كه حمله عصبي در آنها مربوط به آلودگي هوا است.

وي تاكيد كرد: بيماران مبتلا به ام .اس نبايد در وضعيت هواي آلوده از منزل خارج شوند. هواي آلوده براي اين بيماران «سم» است. بر اين اساس انجمن ام.اس نيز تلاش دارد تا در اين روزها اقدامات مربوط به اين بيماران را به صورت تلفني انجام دهد تا بيماران مجبور نباشند براي انجام كارهاي خود از منزل خارج شوند.

هاشمي گفت: استرس و آلودگي دو فاكتور مهم براي تشديد حملات عصبي مبتلايان به ام اس هستند و لازم است بيماران از در معرض قرار گرفتن اين دو فاكتور خودداري كنند.

به گفته وي، مبتلايان به بيماري ام.اس منع غذايي ندارند و تمام توصيه‌هايي كه براي ديگر افراد در روزهاي آلوده هوا توصيه مي‌شود، براي اين بيماران نيز توصيه مي‌شود.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۶ آذر ۱۳۸۹ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 8909-03342
  • خبرنگار :