نيم نگاهي به خارجي‌هاي هفدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها

شايد در هفدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها نماينده رسانه‌هاي حاضر در بخش بين‌الملل راضي‌ترين حاضران در نمايشگاه امسال بودند.

به‌ گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، غرفه‌داران در بخش بين‌الملل نمايشگاه امسال در ابتداي سالن شبستان مصلي قرار داشتند و مورد بازديد بسياري از بازديدكنندگان قرار گرفتند. اين مطلبي است كه خودشان اذعان مي‌كنند.

حضور در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها از نظر ميهمانان خارجي فرصتي است كه مي‌توانند با رسانه‌هاي ايراني و ديگر كشورها ارتباط برقرار كنند و به اين ترتيب در پي منابع مختلف خبري براي اخبار رسانه خود باشند.

نمايندگان رسانه‌هاي خارجي حاضر در هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها به دليل مهمان بودن در كشور ما با حضور در ضيافت‌هاي مختلف و اماكن ديدني و فرهنگي شهر تهران و ديدار با مسوولان مختلف كشور با فرهنگ ما آشنا شدند و نيز ارتباطات كاري با رسانه‌هاي ايراني برقرار و با امضاي تفاهم نامه‌هايي به همكاري‌هاي آتي اقدام كردند.

خارجي‌هاي ميهمان در نمايشگاه امسال هر روز با خبرنگاران ايراني كه براي گفت‌وگو با آن‌ها به غرفه‌هاي بخش بين‌الملل سر مي‌زدند مواجه مي‌شدند و از اين گفت‌وگو استقبال مي‌كردند، تا در اين گفت‌وگوها با نحوه فعاليت خبرنگاران ايراني به ويژه زنان با حجاب اسلامي آشنا شوند و با بيان نظرات خود درباره مطبوعات ايران چگونگي كاركرد رسانه‌هاي كشور خود را بيان كنند و در اين انتقال تجربه به آشنايي فرهنگي متقابل دست يابند.

اين گروه از حاضران در نمايشگاه امسال در اوقات شرعي صداي اذان را مي‌شنيدند و با ديدن جنب و جوش مردم در نمايشگاه مطبوعات و تلاش آن‌ها براي كسب اطلاع درباره عملكرد رسانه‌هاي داخلي و خارجي نمايشگاه را محلي براي تعامل مستقيم مخاطبان ايراني ديده بودند و بعضي با قرار گرفتن در اين فضا ابراز اميدواري مي‌كردند كه سال آينده نيز در اين نمايشگاه حاضر باشند.

برروي يكي از ستون‌هاي راهنمايي بازديدكنندگان به سوي غرفه‌هاي بخش‌هاي مختلف، نام 51 كشور و غرفه‌هاي آنان نصب شده بود، اما تعداد معدودي از اين غرفه ها در طول برگزاري نمايشگاه خالي بود و مسئولي در آنها حاضر نبود.

امروز غرفه‌هاي بخش بين‌الملل از ساعاتي قبل از پايان كار رسمي نمايشگاه به جمع‌آوري غرفه‌ها و ترك محل نمايشگاه اقدام كردند.

*حضور در نمايشگاه ايران نتايج خوبي برايمان داشت

سردبير نشريه آفريك رداكسيون فرانسه معتقد است كه رسانه‌هاي ايراني ظرفيت‌هاي خيلي خوبي دارند و در مسير رو به رشد خوب پيش مي‌روند؛ هرچند مشكلاتي وجود دارد كه آن‌ها نيز به نظر من با وجود امكانات و افراد حرفه‌يي حتما برطرف خواهند شد.

روژبونگوس كه به‌عنوان نماينده كشور فرانسه در هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها حضور دارد، در بيان هدف از حضورش در اين نمايشگاه به خبرنگار ايسنا گفت: تعامل با مطبوعات ايران و ديگر كشورها و نيز تبادل اطلاعات كه خيلي از نظر ما مهم است، از جمله اهداف حضور در نمايشگاه امسال تهران است.

او با بيان اينكه قطعا از حضور در نمايشگاه نتايج خوبي گرفته‌ايم افزود: با شبكه‌هاي تلويزيوني ايران مصاحبه داشتم و با راديوهاي ايران به گفت‌وگو نشستم و هم‌چنين با ديگر رسانه‌هاي ايراني و نيز رسانه‌هاي كشورهاي مختلف حاضر در نمايشگاه به تبادل تجربه و اطلاعات پرداختم كه به نظر من نتايج خوبي حاصل شد.

سردبير نشريه آفريك رداكسيون افزود: اين ارتباطات در درجه اول از نظر تبادل اطلاعات مفيد است و من نيز مي‌توانم رسانه‌هاي فرانسوي را به ديگر كشورها معرفي كنم.

او با اشاره به اينكه اولين بار است كه در نمايشگاه مطبوعات ايران شركت مي‌كنم و اميدوارم آخرين بار نباشد گفت: در نمايشگاه‌هاي مختلفي در كشورهاي ديگر در حوزه مطبوعات و رسانه شركت كردم اما تفاوت مهم نمايشگاه تهران با نمايشگاه‌هاي ديگر نقاط جهان آن است كه در فضايي وسيع رسانه‌هاي مي‌خواهند قدرت خود را به نمايش بگذارند تا بتوانند با برقراري ارتباط با ديگر رسانه‌ها آن‌ها را براي تبادل تجربه جذب كنند. اما در نمايشگاه‌هاي ديگر رسانه‌هاي بزرگ قدرت خود را با پول نشان مي‌دهند.

اين سردبير فرانسوي با تاكيد بر اينكه در فرانسه خط قرمز وجود ندارد اظهار كرد: اصلا هيچ محدوديتي در مطبوعات فرانسه وجود ندارد و آن‌ها در نوشته‌هاي خود كاملا آزاد بوده و باز مي‌نويسند، حتي رسانه‌هايي داريم كه به رييس جمهور توهين مي‌كنند و كسي به آن‌ها كاري ندارند، ضمن اينكه قانون مطبوعات در كشور ما وجود دارد اما اين قانون هيچ محدوديتي ايجاد نمي‌كند و حتي ضامن آزادي و رعايت آن است.

او در پاسخ به اين سوال كه اخبار ايران در رسانه‌هاي فرانسه چگونه منعكس مي‌شوند گفت: هر رسانه‌اي به ميل خود عمل مي‌كند اما درواقع هدف اكثريت آن‌ها شكستن ايران است.

وي همچنين اظهار كرد: مطبوعات فرانسه همگي خصوصي هستند و به‌جز دو كانال تلويزيوني دولتي، هيچ رسانه دولتي ديگري در اين كشور وجود ندارد. بنابراين رسانه‌ها از راه تبليغات و آگهي‌ها و نيز وابستگي به موسسه‌ها و شركت‌هاي خصوصي و يا توسط لابي‌هايي صهيونيستي هزينه‌هاي كاري خود را تامين مي‌كنند.

او در بخش ديگري از سخنان خود به اخبار خبرگزاري ايسنا اشاره و اظهار كرد: اخباري كه فرانس‌پرس از ايسنا نقل مي‌كند را دنبال مي‌كند و آن‌ها را به عنوان منبع خبرهاي ايرني موثق مي‌داند.

*كيفيت كار نشان‌دهنده‌ي رشد مطبوعات ايراني است

مدير انتشارات و مدير مسوول روزنامه صبح سنگال لوماتن هم ايجاد امكان حضور مردم در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها و ديدار رودرروي آن‌ها با مسوولان رسانه‌ها و تبادل نظرات اين دو با يكديگر، دستاورد بزرگي براي خود و نيز ايران دانست.

حسن سامب ـ مدير انتشارات و مدير مسوول روزنامه صبح سنگال لوماتن ـ در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با بيان اين كه اولين بار است كه در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌هاي ايران شركت مي‌كند اظهار كرد: بدليل تفاهم‌نامه‌ها و همكاري‌هاي سابق بر اين بين نشريه و سفارت جمهوري اسلامي ايران و تبادل اطلاعات مطبوعاتي به اين شكل، ديد گسترده‌اي درباره ايران دارم و تقريبا آشنايي خوبي طي سال‌هاي گذشته در اين زمينه حاصل شده است.

وي گفت: برگزاري اين نمايشگاه در تهران از چندين لحاظ براي من جالب است؛ به لحاظ تعداد شركت‌كننده‌ها و به ويژه در بخش خارجي حضور در اين نمايشگاه براي من مهم بود‌ و ديدن حضور وسيع رسانه‌هاي ايراني نيز امري جالب توجه است و كيفيت كار نشان‌دهنده رشد مطبوعات ايراني است.

مدير مسوول روزنامه صبح سنگال لوماتن ادامه داد: برگزاري كنفرانس‌هاي خبري، مصاحبه‌ها، نشست‌هاي تخصصي و كارگاه‌هاي آموزشي كه در جنب نمايشگاه برگزار مي‌شود، نه تنها جنبه تبادل اطلاعات و تجربه دارد بلكه راهي براي آشنايي بيش از پيش مسوولان رسانه‌هاي مختلف براي همكاري در آينده را فراهم مي‌سازد.

به گفته او حضور نمايندگان خارجي در ضيافت‌هاي شام و گفت‌وگو با مسوولان ارشد فرهنگي ايران و نيز بازديد از كتابخانه ملي ايران به ما نشان داد پيشرفت‌هاي چشمگير ايران در زمينه فرهنگي تا چه حد بوده است و شايد بتوانيم با الگوبرداري از آن ما نيز به اهدافي اين چنين دست يابيم.

وي ادامه داد: سرمايه‌گذاري‌هايي كه ايران در سنگال كرده است نيز به بهتر شدن روابط بين دو كشور كمك زيادي كرده است، به طوري كه در روزنامه‌هاي مختلف سنگال به‌ويژه نشريه ما، اخبار مهم ايران و حتي سفر اخير رييس جمهور به لبنان بازتاب گسترده داشته است.

مدير مسوول روزنامه صبح سنگال لوماتن با بيان اينكه نشريه صبح سنگال لوماتن در شماره‌گان 70 هزار نسخه در سراسر اين كشور منتشر مي‌شود گفت: بدليل اهميت شجاعت رييس جمهور ايران در عرصه‌هاي بين‌المللي بويژه سخنراني اخير او در سازمان ملل كه پرچم‌دار مبارزه عليه سياست‌هاي غلط آمريكا و نيز مدافع فلسطين است، اخبار ايران و نيز اسلام در سطحي وسيع در نشريات ما منتشر مي‌شوند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: در سنگال از چندين منبع هم‌چون خبرگزاري‌هاي معتبر كشورهاي روسيه و الجزيره اخبار دريافت مي‌شود اما سعي مي‌كنيم توازني در راست و درست بودن اخبار پيدا كرده و بعد اقدام به انتشار آن بنماييم زيرا مي‌دانيم غرب سعي مي‌كند با دروغ‌نمايي به‌ويژه درباره ايران، اخبار را منتشر كند.

*رسانه‌هاي ايران كار بزرگي انجام مي‌دهند

خبرنگار هفته‌نامه‌ي مسلم از انگليس با بيان اينكه بعد از برگشت به كشورمان متوجه تاثيرات حضور در نمايشگاه مطبوعات بر فعاليت هفته‌نامه خود خواهيم شد گفت: قصد برقراري تعامل با ديگر رسانه‌ها را داريم و به همين خاطر اين جا هستيم. همچنين دوست داريم با مردم ايران تعامل داشته باشيم.

محمد سبحان در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه ايسنا، در بيان اهداف خود از حضور در نمايشگاه هفدهم مطبوعات و خبرگزاري‌ها گفت: ما خواستيم نشان دهيم كه براي مسلمانان در انگليس روزنامه‌هايي وجود دارد و صداي آنان در بين روزنامه‌هاي ديگر باشيم.

او با بيان اين كه نشريه مسلم تنها هفته‌نامه مسلمانان در انگليس است اظهار كرد: روزنامه‌هاي سراسري انگليس به هيچ وجه صداي مسلمانان نيستند؛ 2 ميليون مسلمان در انگليس وجود دارد و هفته‌نامه ما با موضوعاتي چون اسلام‌هراسي، ترس از مسلمانان، حمله به مسلمانان و ديگر موضوع‌هايي كه عليه آن‌هاست،‌ درصدد بيان حقوق آن‌ها است.

وي تاكيد كرد: ديگر روزنامه‌هاي انگليس حتي عليه مسلمانان صحبت مي‌كنند؛ مثلا بعد از بمب‌گذاري انتحاري هفتم جولاي 2005 در لندن، خيلي از صداها عليه مسلمانان بود، به نحوي كه آن‌ها را متهم مي‌كردند و آزار و اذيت‌ها را عليه آنان از آن زمان آغاز كردند، به طوري كه به مسلمانان با حجاب توهين مي‌كردند.

سبحان ادامه داد: روزنامه‌هاي اسلامي و نيز اين هفته‌نامه، تيراژي برابر با تعداد مسلمانان در انگليس ندارند اما وب‌سايت‌هاي وسيعي وجود دارد كه مردم آن را مي‌خوانند و بنابراين نمي‌توان توقع داشت كه تيراژي برابر تعداد مسلمانان وجود داشته باشد.

خبرنگار نشريه‌ي مسلم تاكيد كرد: روزنامه‌هاي اسلامي را براي همه سياست‌مداران مي‌فرستيم و مي‌دانيم آنچه مي‌نويسيم از طرف آن‌ها جدي گرفته مي‌شود.

وي در ارزيابي خود از مطبوعات ايران تصريح كرد: در پروسه يافتن چيزهاي جديدتري از ايران هستيم. اما روزنامه‌هاي ايراني انگليسي‌زبان كه در كشور انگلستان منتشر مي‌شوند، در تعامل با هفته‌نامه ما در انگليس هستند.

اين خبرنگار درباره‌ي نحوه انعكاس اخبار ايران در انگلستان گفت: در مطبوعات سراسري همه چيز عليه ايران منفي است؛ در اين روزنامه‌ها از دولت ايران و بويژه رهبران آن انتقاد مي‌كنند. اين در حالي است كه روزنامه‌هاي اسلامي حامي ايران هستند.

به‌گفته او البته اگر نقطه منفي وجود داشته باشد، آن را نيز بيان مي‌كنيم. اما در كل رويكرد ما، رويكرد مثبتي نسبت به ايران است؛ به‌طوري كه در جريان سفر رييس جمهور ايران به كشور لبنان تيتر زديم "رييس جمهور ايران اسراييل را يك تهديد دائمي خواند".

وي يادآور شد: ما فكر مي‌كنيم اگر اسراييل حق استفاده از انرژي هسته‌يي را دارد، ايران نيز اين حق را داراست. وقتي مثلا بوش و بلر ايران را تهديد مي‌كنند، ما حامي اين تهديدها نخواهيم بود. به هر حال جامعه مسلمان انگليس حامي ايران است.

او خاطرنشان كرد: فكر مي‌كنم رسانه‌هاي ايران كار بزرگي انجام مي‌دهند و تلاش زيادي دارند تا در جنگ عليه غرب برنده شوند و اين كار با قدرت بسيار از سوي رسانه‌هاي ايراني در حال پيگيري است.

*حضور در نمايشگاه صددرصد مفيد است

به گفته روزنامه‌نگار روسي، نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها امكان برقراري ارتباط بين روزنامه‌ها و رسانه‌هاي ايران و روسيه و نيز بيش از 50 كشور حاضر در اين نمايشگاه را فراهم مي‌كند و شايد اين امكان در هيچ جاي ديگر دست ندهد.

روسلان مرتضااف - خبرنگار روزنامه ايزوستيا روسيه - در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه ايسنا، درباره‌ي چرايي حضورش در هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌هاي تهران گفت: وزارت ارشاد از طريق وزارت خارجه ايران در روسيه به ما پيشنهاد حضور در نمايشگاه امسال را داد و ما نيز از اين فرصت استفاده كرده و شركت كرديم و از آن‌جا كه من تنها شخصي بودم كه در روزنامه با زبان فارسي آشنايي داشت، به عنوان نماينده اين روزنامه در نمايشگاه امسال حاضرم.

او با بيان اينكه شركت در اين نمايشگاه صددرصد براي روزنامه ما مفيد است و دستاوردهاي خوبي به همراه دارد، تاكيد كرد: فضايي در نمايشگاه حاكم است كه خبرنگاران خارجي مي‌توانند در مورد تجربه‌هاي خود و نحوه تهيه خبر با يكديگر صحبت كنند و به طور مثال من به عنوان يك خبرنگار روس بدانم خبرنگار كشور تانزانيا چگونه در كشور خود با شرايط حاكم بر آن خبر تهيه كرده و اطلاع‌رساني مي‌كند.

اين روزنامه‌نگار درباره ميزان آشنايي خود با رسانه‌هاي ايراني گفت: هر روز ابتداي كار خود در روزنامه با توجه به آشنايي‌ام با زبان فارسي به سايت خبرگزاري‌هاي ايران به‌ويژه ايسنا مراجعه و با توجه به اخباري كه در آن نقل شده است، پيشنهاد كار برروي اخبار مختلف و گزارش‌هاي مختلف را به سردبير روزنامه مي‌دهم و در صورت پذيرفتن او با سوژه‌اي كه از خبرگزاري‌هاي ايران داريم، فعاليت مي‌كنيم.

وي درباره فضاي حاكم بر مطبوعات ايران اظهار كرد: وضعيت موجود نشان‌گر اصل وجود مطبوعات و فعاليت‌ آن‌ها در ايران است و حضور پرتعداد نشريات مختلف ايراني در نمايشگاه امسال بر اين موضوع تاكيد دارد كه تعداد زيادي نشريه و مطبوعات در كشور ايران فعال هستند و در زمينه اطلاع‌رساني در حوزه‌هاي مختلف عمل مي‌كنند.

مرتضااف درباره نحوه فعاليت روزنامه‌هاي روسيه گفت: روزنامه‌ها در روسيه كاملا آزاد هستند و هر نوع خبري را اطلاع‌رساني مي‌كنند. روزنامه‌هايي داريم كه در حوزه مخالفان دولت فعاليت مي‌كنند زيرا در روسيه اعتقاد بر اين است كه مردم بايد ديدگاه‌هاي مختلف را بشناسند. در كنار رسانه‌هاي خصوصي، رسانه‌هاي كاملا دولتي نيز در روسيه فعاليت مي‌كنند اما آنچه قابل ذكر است آن كه مخالفان و موافقان دولت را در كنار هم داريم.

اين روزنامه‌نگار درباره نحوه انعكاس اخبار ايران در مطبوعات روسيه گفت: چگونگي انعكاس و نيز نوع اخبار از روزنامه‌اي به روزنامه ديگر بسيار متفاوت است؛ روزنامه‌هايي كه پشتوانه صهيونيستي دارند، يك نوع، روزنامه‌هاي دولتي نوع ديگر و شايد روزنامه‌هاي خصوصي به شكل جداي از آن دو نوع ديگر درباره‌ي اخبار ايران اطلاع‌رساني مي‌كنند.

او درباره‌ي وضعيت اقتصادي روزنامه‌ها و نوع منبع مالي آن‌ها گفت: برخي از روزنامه‌هاي روسي كه صددرصد دولتي هستند، منبع مالي آن‌ها دولت است اما روزنامه‌هاي خصوصي از راه تبليغات، مسائل اقتصادي خود را حل و فصل مي‌كنند.

وي در پايان با مفيد دانستن نمايشگاه مطبوعات براي آينده كاري روزنامه خود و شخص خود به عنوان يك خبرنگار با اطمينان از اين كه در صورت دعوت باز هم در اين نمايشگاه شركت خواهد كرد گفت: اين اولين نمايشگاه مطبوعات است كه در آن حاضرم و بدون شك دستاوردهاي آن در فعاليت‌هاي خود شركت خواهم داد.

*نمايشگاه باعث شد با يك كشور خيلي مهم در تماس باشم

نماينده كشور آرژانتين در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها گفت: برايم دانستن افكار ايرانيان بسيار مهم است و حضور در ايران به من اجازه مي‌دهد با يك كشور خيلي مهم در تماس باشم و متوجه شوم كه عملكرد جامعه و فرهنگ ايراني چگونه است و تا آنجا كه متوجه شدم در تضاد با كليشه‌هايي است كه درباره ايران در غرب گفته مي‌شود.

فرانسيسكو علي بروشود، از شبكه تلويزيون دولتي آرژانتين در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: تصويري كه رسانه‌هاي غربي از ايران نشان مي‌دهند آن را به عنوان كشوري ساده با فرهنگ و تمدني پايين و اقتصادي ضعيف معرفي مي‌كنند اما فكر مي‌كنم جامعه ايران خيلي پيچيده و گسترده و تركيبي از همه جريان‌ها است. به نظر من ايران فرهنگي غني دارد و از جامعه‌اي بسيار پويا و زنده برخوردار است.

او با بيان اين كه در ايران هم مانند همه كشورهاي جهان حتما مشكلاتي در اين كشور وجود دارد، گفت: به نظر من مشكلات ايران بايد توسط خود ايراني‌ها حل شود و كشور ديگري نبايد در اين باره دخالت كند.

وي در ارزيابي خود از وضعيت مطبوعات ايران با اشاره به اين كه به دليل آشنا نبودن با زبان فارسي و خواندن آن نمي‌تواند در اين باره اظهارنظر كند، خاطرنشان كرد: در اين شرايط قضاوت آسان نيست، بنابراين نمي‌توانم درباره مطبوعات ايراني صحبت كنم و تنها اطلاعات من به آن چيزي كه در رسانه‌هاي تصويري مي‌بينم، ختم مي‌شود.

او در ادامه با بيان اين كه در آرژانتين آزادي مطلق مطبوعات و بيان وجود دارد؛ به دو بخش بودن رسانه‌ها شامل روزنامه هاي خصوصي و دولتي اشاره و اظهار كرد: در آرژانتين همچون ديگر كشورهاي آمريكاي لاتين و دنيا وسايل ارتباط جمعي و مطبوعات به مهره‌هايي سياسي تبديل شده‌اند.

وي با بيان اين‌كه آرژانتين نظام رسانه‌يي دولتي هم دارد ولي اكثريت رسانه‌ها خصوصي هستند ادامه داد: به تازگي در آرژانتين قانون خدمات صوتي و تصويري به‌عنوان قانون رسانه‌ها تصويب شده است، چه قانوني مثبت براي نظم بخشيدن و سامان‌دهي رسانه‌هاي آرژانتين است.

نماينده‌ي كشور آرژانتين در بيان اهداف اين قانون گفت: قرار است اين قانون انحصار رسانه‌ها را از دست چند شركت آرژانتيني در بياورد.

به گفته او با اجرايي شدن اين قانون اين انحصار از بين مي‌رود و تنوع رسانه‌يي به وجود مي‌آورد. قانون خدمات صوتي و تصويري آرژانتين باعث مي‌شود تمام اقشار جامعه همچون انجمن‌هاي اجتماعي، دانشگاه‌ها و اتحاديه‌ها مي‌توانند رسانه‌هاي صوتي و تصويري داشته باشند و ديگر اين نوع رسانه در انحصار چند شركت خاص نباشد.

او در بيان وضعيت مطبوعات در آرژانتين گفت: مثل همه دنيا ميزان خوانندگان روزنامه‌ها با توجه به افزايش خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني رو به كاهش است، ضمن آنكه بايد گفت همه روزنامه‌هاي آرژانتيني خصوصي هستند و تنها چند روزنامه نزديك به دولت وجود دارد كه آن‌ها هم مديراني غيردولتي دارند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: اكثريت هزينه يك روزنامه در آرژانتين از بخش تبليغات آن به دست مي‌آيد و با توجه به كاهش مخاطبان، زياد به فروش وابسته نيستند و هم‌چنين بايد تاكيد كرد هيچ يارانه‌يي از دولت دريافت نمي‌كنند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۰ آبان ۱۳۸۹ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8908-06923
  • خبرنگار :