رييس كميته تربيتبدني و جوانان مجلس شوراي اسلامي، با اظهارنگراني ازحذف كامل بودجه بخش ورزش حرفهاي در بررسي لايحه برنامه پنجم توسعه در مجلس گفت: با اين كارهم ورزش حرفهاي و هم ورزش قهرماني دچار آسيب خواهد شد.
حجتالاسلام سيد جلال يحيي زاده درگفتوگو باخبرنگار پارلماني خبرگراي دانشجويان ايران(ايسنا)، درخصوص مصوبات امروز مجلس درمورد لايحه برنامه پنجم دربخش ورزش و تصويب نشدن اختصاص يك درصد بودجه دستگاهها به امرورزش يادآورشد: بخش ورزش دربرنامه پنجم پنج ساله امروزبه طور كامل درمجلس شوراي اسلامي مورد بحث و بررسي قرار گرفت، اما متاسفانه اختصاص يك درصد بودجه هرساله در برنامه پنج ساله براي ورزش به تصويب نرسيد.
وي در مورد علل تصويب نشدن اين موضوع گفت: دراين رابطه افرادي معتقد بودند اصولا اين گونه بودجه ريزي براي ورزش مناسب ورزش نيست و برخي هم عنوان مي كردند اين مساله باعث به هم ريختگي بودجه و به نحوي عدم انسجام آن خواهد شد.
يحييزاده گفت: از سوي ديگر دليل مهمتري كه باعث شد اين يك درصد بودجه ورزش در برنامه پنجم تصويب نشود اين بود كه وقتي يك درصد بودجه سال 89 براي ورزش به صورت تكليف و الزام مصوب شد خيليها جشن گرفتند كه سال 89 سال طلايي ورزش است ولي تا دولت دنبال تصويب آيين نامه آن بود، به اندازهاي زمان طول كشيد كه تا هماكنون هم ازناحيه يك درصد چيزي عايد ورزش نشده است.
رييس كميته تربيتبدني و جوانان مجلس شوراي اسلامي،گفت: دراين روزها قرار بود كه جهت ابلاغ اين يك درصد، قدمهاي اوليه برداشته شود، اما به نظر ميرسد كه اين به طول انجاميدن تا حدودي برخي از نمايندگان را بي انگيزه كرد.
وي با اشاره به مصوبه ديگرمجلس دربررسي لايحه برنامه پنجم دربخش ورزش گفت:طبق اين مصوبه مجلس كه البته بسيارهم مهمتراز آن يك درصد براي ورزش سودمند است،هرمقداري كه براي بخش عمراني يا جاري درورزش درهر سال نيازاست، در بودجه ساليانه بايد مصوب شود و البته هراندازه هم كه لازم باشد تسهيلات و يا كمك هاي فني و اعتباري ودرصد بهره بانكي دولت بپردازد، آن نيز از طريق بودجه ساليانه تامين ميشود و علاوه بر آن اگر كمك هاي بلاعوضي هم براي تشويق بخش خصوصي در سرمايه گذاري در ورزش لازم بود آن هم در بودجه سالانه گنجانده خواهد شد.
رييس كميته تربيتبدني و جوانان مجلس تاكيد كرد: البته اگرآن يك درصد تصويب ميشد كار سازمان تربيت بدني هم براي تنظيم بودجه سالانه خود آسانترو راحتتربود اما وقتي به شكل فعلي تصويب شد سازمان و اصولا دولت در طي هر سال هر اندازه كه نياز داشته باشد، محاسبه و جمع بندي كرده و آن را در بودجه سالانه قرار ميدهد،مثلا ممكن است يك سال 5 ميليارد تومان پول براي ورزش لازم باشد و سال ديگر ممكن است 500 ميليارد تومان،لذا ديگرمحدوديتي در اين رابطه وجود نخواهد داشت.
وي با اشاره به بخش ديگري از مصوبات مجلس درباره ورزش دربرنامه پنجم گفت: براي واگذاري زمين جهت احداث مكانهاي ورزشي به صورت رايگان به سازمان تربيت بدني و با قيمت بسيار مناسب به بخش تعاوني و خصوصي نيز اجازه داده شد.
نماينده مردم تفت و ميبد در خانه ملت با اظهار نگراني از حذف كامل بودجه بخش ورزش حرفهاي نيز گفت:طبق تبصره اي كه در يكي از مواد مرتبط با ورزش در برنامه پنجم مصوب شد دولت حق كمك به ورزش حرفه اي را نخواهد داشت. بنده پيشنهاد حذف اين تبصره را داده بودم، منتهي اين پيشنهاد درمجلس راي نياورد، دليلهايي هم كه نمايندگان بيان ميكردند اين بود كه چرا آن همه پول براي بازيكنان فوتبال يا برخي باشگاهها اختصاص پيدا ميكند و به اين شكل سرمايه بيت المال به باد داده مي شود كه البته به نظر ميرسد اين تحليل درستي نيست.
يحييزاده ادامه داد: در حالي كه در كشورما، ورزش قهرماني همانند ورزش همگاني كاملا ازبودجه برخوردار است واين مساله ريشه در بخش ورزش حرفهاي دارد و در بسياري از موارد چندان ازهم جدا نيستند اما وقتي ما پول، بودجه و كمك به ورزش حرفهاي را ممنوع كنيم؛ در واقع علاوه بر آسيب در اين بخش، ورزش قهرماني هم آسيب خواهد ديد اما به هرحال اين مصوبهاي بود كه تصويب شد. البته براي كمك به ورزش قهرماني و همگاني و تامين بودجه، به هر اندازه نياز باشد طبق برنامه پنج ساله مشكلي وجود نخواهد داشت.
رييس كميته تربيتبدني و جوانان مجلس در پايان گفت: درمجموع آنچه امروز در مجلس براي ورزش اتفاق افتاد، درمقايسه با آنچه كه در كميسيون تلفيق اتفاق افتاده بود، چند قدم جلوتر بود و درخواستها در اين زمينه به طور كامل دراين مصوبات تامين شد.
انتهاي پيام