مكان و جايگاه مناسب نشريات استاني در هفدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها دستاوردهاي آنها در عرصه مطبوعات را به نحو مناسبتري نسبت به سال گذشته در معرض ديد عموم قرار داد.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، امسال در نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها نشريات استاني با بهرهگيري از فضا و مكان مناسب توانستند دستاوردها و فعاليتهاي خود را در عرصه مطبوعات به راحتي در معرض ديد عموم مردم قرار دهند.
در نخستين روزهاي برگزاري نمايشگاه مسير ورودي به صحن شبستان مصلي از طريق طبقه بالا امكانپذير بود، هر چند كه باعث بروز مشكلاتي از قبيل بالا رفتن و پايين آمدن از پلهها براي بازديدكنندگان شد اما غرفهداران استانها از اين موضوع بسيار راضي بودند و تابلوي راهنماي بخش استانها در ورودي اين پلكان به صحن اصلي نصب شده بود.
به نظر ميرسيد غرفهداراني كه از حضور در نمايشگاه شانزدهم سينهاي پر درد و گلايه داشتند، امسال با چهرهاي شاداب و رضايتي كامل غرفهشان را در راهرو اصلي و در بهترين موقعيت شبستان مصلي آراسته بودند.
حضور غرفههاي استاني در راهرو اصلي شبستان مصلي خواه ناخواه روحيه هر بازديد كنندهاي را با غرفهآراييهاي محلي، عطر و گلاب، سوغات استانها، لباسهاي محلي و ... تلطيف ميكرد.
يادبود شهيدان غلامرضا رهبر، احمد رستگار، عبدالرحيم آسيابان و محمد مالكي رنگ و بويي عرفاني به غرفه خوزستان بخشيده بود كه وجود درخت نخل و تابلوهاي تاريخي اين استان نيز انسان را ياد جنوب گرم و با صفا و همراه با مردمي خون گرم ميانداخت.
نشرياتي از قبيل حيدربابا، شهريار، نقيب، عصرآزادي و فجر آذربايجان در كف غرفه آذربايجان شرقي و همچنين وجود نيم كرههايي كه قاره آسيا و كشور ايران در آن به وضوح ديده ميشد، در كف غرفه استان اصفهان هر چشمي را به خود خيره ميكرد.
در اين ميان خلاقيت استان سيستان و بلوچستان در تزيين غرفه با يونوليت و روزنامه نيز فراموش نشدني است؛ كفپوش ساحلي استان بوشهر نيز تا دقايقي توجه را به خود جلب ميكرد و باعث ميشد حس حضور در سواحل جنوب در دلها شكل بگيرد و وجود گل و گياه به دل بازديدكنندگان طراوت بخشد.
اما تزيين غرفه گيلان به واسطه گليم و جاجيم نيز گوشهاي از هنرهاي دستي مردم اين خطه را جلوهگر بود و دلهاي مشتاق زندگي سنتي را به خود فرا ميخواند.
ايدههايي هم براي جذب حداكثري بازديدكننده از سوي غرفهداران از قبيل برگزاري مسابقات و اهداي هداياي شكل گرفته بود.
زينتآرايي صحن و سراي حضرت فاطمه معصومه (س) هم در غرفه استان قم دلها را روانه بارگاه آن حضرت ميكرد و جالب است كه طرحي با عنوان ارسال نامهاي با يك ميليون سلام به رهبر معظم نيز توسط سامانه پيامك در غرفه اين استان به اجرا درآمد؛ غرفه استان خراسان رضوي هم به دلها را رنگ و بويي خدايي ميبخشيد.
هرچند نمايشگاه هفدهم توانسته است رضايت غرفهداران استاني را به دليل قرارگيري در جاي مناسب به خود جلب كند اما به گفته برخي غرفهداران درمجموع استقبال از اين نمايشگاه در قياس با نمايشگاه شانزدهم كمتر به نظر ميرسد.
قرارگيري در بهترين موقعيت سالن باز هم نتوانسته بود رضايتمندي همگان را جلب كند زيرا برخي غرفهها همچون خراسان شمالي، سمنان، كردستان و برخي ديگر از غرفهها به راهروهاي فرعي كشيده شده بودند و كاهش بازديدكنندگان را به همراه داشتند.
در همين راستا محمدمهدي مرادي - مسوول غرفه سمنان - معتقد است كه اين استان با داشتن 14 نشريه داراي مجوز جايگاهش در راهرو فرعي نيست.
وي گفت: در كل تعداد غرفهها، نشريات شركتكننده و ميزان استقبال در نمايشگاه امسال بسيار بهتر از پارسال است اما درباره چيدمان غرفهها بايد گفت كه تنوع غرفهها رضايتبخش است ولي چيدمان عرضي شده است كه پارسال طولي بود.
مرادي همچنين گفت: وجود بلندگوي اعلانات سالن براي غرفهداراني كه از صبح تا شب در نمايشگاه مستقر هستند، مخل آسايش است.
مسوول غرفه استان گلستان هم كه از ميزان استقبال ناراضي است، تصريح كرد: وجود تبليغات كم باعث شده كه استقبال چنداني از نمايشگاه نشود.
محمد رعيت گفت: نظم اجرا در نمايشگاه به نسبت سال گذشته بهتر شده است ولي برخي تاخيرها در اجراي برنامهها از ميزان اين نظم و ترتيب كاست.
مسوول مطبوعات كرمانشاه نيز معتقد است: سال گذشته چيدمان و سازهها جالبتر بود و امسال در سطح كلان نوآوري خاصي را نديديم.
وي ابراز كرد: تنها مطبوعات تخصصي ميتواند به جاذبهها بيافزايد و فرهنگ مطبوعات را در كشور بالا ببرند؛ بايد فضاي رقابتي در ميان نشريات استانها شكل بگيرد تا از كليشه بيرون آيند و در اين راستا بايد برنامههاي جانبي را بيفزايند و روزي به عنوان روز فرهنگي قرار دهند تا مطبوعاتيها هم بتوانند به بيان عقايد خود بپردازند.
او درباره پايين بودن استقبال از نمايشگاه بيان كرد: مستقل شدن نمايشگاه مطبوعات از نمايشگاه كتاب از ابتدا اشتباه بود و همين موضوع باعث كاهش تعداد بازديدكنندگان از نمايشگاه شده است.
در اين ميان به سراغ استان تازه تاسيس البرز هم رفتيم تا ديدگاههاي صاحبان نشريات آن را بدانيم كه محمد طاهري - مسوول مطبوعات اين استان - استقبال روزهاي اوليه به نسبت ديگر روزها را پايين دانست و اظهار كرد: اميدواريم به استان البرز به طور ويژه نگاه شود زيرا ما هنوز روزنامهاي نداريم و نياز است كه صدور مجوز بيشتري انجام شود.
او گفت: نشرياتي كه دستشان به جيبشان ميرسد بيشتر فرصت حضور در نمايشگاه را دارند.
اما در پي شايعهاي مبني بر اين كه يارانه به تمام نشريات استاني تعلق نميگيرد، گفت و گويي با داوود عبدلي - روزنامهنگار استان سمنان - داشتيم كه گفت: برخي افراد از رانت خاصي بهره ميبرند و يارانهها به غالب نشريات تعلق نميگيرد و در حمايت استانها هم بحثهاي سياسي مطرح است و به جايگاه مديران مسول نگاه ميشود.
اما ديگر غرفهداران و مسوولان مطبوعات استانها اين موضوع را تكذيب كردند و پرداخت يارانه به ساير مطبوعات استاني را يكسان دانستند.
به گزارش ايسنا در بازديد كوتاهي كه از غرفه استان خراسان رضوي داشتيم، بي بي فاطمه حسيني - مسوول اين غرفه - اظهار كرد: نمايشگاه بايد به سمت جديدتري حركت كند، زيرا اكنون فقط مختص خبرنگاران، نشريات و تعامل بين آنهاست.
وي تصريح كرد: استان خراسان با 15 نشريه در بين قطب مطبوعاتي كشور است كه انتظار حمايتهاي مالي بيشتري را از مسوولان دارد و مسوولان بدانند اگر نشريه روي پاي خود ايستاد، ديگر براي راه رفتن نيازي به كسي نخواهد داشت.
متصدي غرفه چهار محال و بختياري در بيان ديدگاههاي خود در ارتباط با نمايشگاه هفدهم مطبوعات گفت: هدف از حضور غرفههاي استاني نمايش دستاوردها و معرفي بيشتر استان است كه خدا را شكر با جايگاه مناسب امسال براي غرفههاي استاني اين امر محقق شد.
او خاطرنشان كرد: مطرح شد كه در پرداخت يارانهها به مطبوعات استانها، گزينشي عمل شده كه وزير ارشاد اين موضوع را تكذيب كردند و اميدواريم كه هرچه زودتر يارانهها پرداخت شود.
علي عليمحمدي - رييس خانه مطبوعات استان قزوين - هم گفت: اميدواريم برخي بينظميها در مطبوعات ساماندهي شود و مخصوصا آگهيهاي روزنامههاي دولتي مورد تجديدنظر قرار گيرد.
انتهاي پيام