نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، در راستاي گسترش خط و زبان فارسي، تبليغ ارزشهاي اسلامي و انقلابي و تعميق فرهنگي مبتني بر هويت اسلامي ايراني، دولت را موظف به حمايت از بخش غيردولتي كردند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ادامه بررسي جزئيات لايحه برنامه پنجم توسعه، دولت مكلف شد به منظور تعميق ارزشها، باورها و فرهنگ مبتني بر هويت اسلامي –ايراني ، اعتلاي معرفت ديني و تقويت هنجارهاي فرهنگي واجتماعي و روحيه كار جمعي،ابتكار، ترويج فرهنگ مقاومت و ايثار، تبليغ ارزشهاي اسلامي و انقلاب اسلامي و گسترش خط و زبان فارسي، حمايتهاي لازم را از بخش غيردولتي (اعم از حقيقي و حقوقي) در موارد زير به عمل آورد:
الف) برنامههاي اجرايي ديني، مذهبي، هنري، آموزشي وعلمي.
ب) طراحي، توليد، توزيع، انتشار و صدور خدمات و محصولات فرهنگي، هنري، رسانهاي، صنايع دستي وميراث فرهنگي.
ج) توسعه توليدات و فعاليتهاي رسانهاي، فرهنگي و هنري ديجيتال و نرمافزارهاي چندرسانهاي و نيز حضور فعال و تاثيرگذار در فضاي مجازي.
د) توسعه و راهاندازي موسسات، هياتها و تشكلهاي فرهنگي، هنري، رسانهاي، ديني و قرآني.
به گزارش ايسنا، طبق تبصره يك اين ماده دولت موظف ميشود كه كليه استانداردهاي لازم براي خط و زبان فارسي و تاريخ هجري شمسي را حداكثر تا پايان سال اول تدوين كند.
همچنين نمايندگان با تصويب تبصرهاي به همين بند طراحي، تولد، توزيع و صدور خدمات و محصولات فرهنگي، هنري وسينمايي، رسانهاي، صنايع دستي كه موجب ترويج فرهنگ برهنگي، بدحجابي وبيحجابي و ابتذال باشد، را ممنوع كردند.
مجلس شوراي اسلامي همچنين يك بند الحاقي به اين ماده اضافه كرد كه طبق آن براي حذف اسامي لاتين از سر در اماكن عمومي، شركتها و بستهبندي كالاها بايد اقدام شود.
در ادامه بررسيها نمايندگان تصويب كردند كه در اجراي منشور توسعه فرهنگ قرآني مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، معاونت موظف است حداكثر تا پايان سال دوم برنامه، اسناد راهبردي توسعه حوزههاي آموزش عمومي، تبليغ و ترويج، پژوهش و آموزش عالي قرآني كشور را براساس پيشنهاد شوراي توسعه فرهنگ قرآني تهيه و براي تصويب به هيات وزيران تقديم كند.
انتهاي پيام