رييس مركز آمار ايران تاكيد كرد كه سياست انقباضي دولت براي كنترل تورم و ركود در صنعت ساخت و ساز، موجب افزايش نرخ بيكاري شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عادل آذر با اشاره به رشد 3.5 درصدي نرخ بيكاري بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته، در پاسخ به اين سوال كه معمولا چه فصلهايي نرخ بيكاري افزايش مييابد، گفت: معمولا نرخ بيكاري در فصل زمستان بالا است ولي امسال به دليل خشكسالي و ركود كشاورزي سال 1387، اين نرخ بالاتر رفت. با اين حال چون سياست دولت انقباضي بود، به ويژه به لحاظ كنترل تورم و ركود در صنعت ساخت و ساز، افزايش نرخ بيكاري طبيعي بود.
وي همچنين با بيان اينكه تفاوت جدي نسبت به گذشته در رويكرد دولت در ارتباط با جمعيت نميبيند، درباره احتمال ادامه سياستهاي كنترل جمعيت اظهار عقيده كرد: شرايط همان شرايط پايدار پنج سال گذشته است. به جز بحث يك ميليون توماني كه براي نوزادان در نظر گرفته شده و ممكن است به نوعي سياست تشويقي محسوب شود، شرايط فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و به ويژه دانش خانوادهها به قدري نسبت به دهه اول و دوم انقلاب متفاوت شده كه اين امور را البته به عنوان جنبه تشويقي نميتوان تفسير كرد و گمان نميكنم تأثيري بر نرخ رشد جمعيت داشته باشد.
وي تاكيد كرد: به نظر من همين روند رشد جمعيت در حد 1.5 درصد ادامه دارد. از سال 1375 تا 1385 اين نرخ 1.6 بوده كه بهطور دقيق اين نرخ اكنون 1.47 است. فكر ميكنم تا پنج سال آينده نرخ رشد جمعيت در حد 1.5 درصد باقي بماند.
رييس مركز آمار ايران كه با هفته نامه برنامه گفتوگو ميكرد، در پاسخ به اين سوال كه به نظر شما در شهرهاي كوچك و روستاها، اين سياستها ميتواند جنبه تشويقي داشته باشد، افزود: به نظر من در روستاها نيز بافت فرهنگي تغيير كرده است. دليل آن هم ازدياد دانشگاهها است كه چهره روستاها و شهرها را تغيير داده است. سطح سواد، بينش افراد، مسائل بهداشتي و سلامت، سطح آگاهي عمومي را تغيير داده است.
انتهاي پيام