وزير بازرگاني با تشريح آخرين اقدامات اين وزارتخانه براي اجراي هدفمندسازي يارانهها، تصريح كرد كه كسي نميتواند برنامهريزي احتكار داشته باشد. همچنين طبق گفته او در ذخيرهسازي احتياطي قرار نيست ذخاير به صورت زماني آزاد شوند و تاكنون نيز نيازي به اين آزادسازي ذخاير نبوده است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدي غضنفري در مورد آخرين برنامهها و اقدامات وزارت بازرگاني براي اجراي طرح هدفمندسازي يارانهها با اشاره به تشكيل پنج كميته مرتبط با اين موضوع عنوان كرد: امروز هم وجوه نقدي يارانهها دارد پرداخت ميشود و هم در وزارت بازرگاني يك كار اطلاعرساني مستمر كليد ميخورد. ما پنج كميته را براي انجام وظيفه در هدفمند شدن يارانهها تشكيل دادهايم كه كميته اول، ذخيرهسازي و توزيع است و اگر موجوديها در بازار كم شود، اين كميته وظيفه دارد بلافاصله در بازار موجودي آزاد كند.
وي ادامه داد: كميته دوم، نظارت و بازرسي است و بازرسان ما نظارت مستمر بر بازار و قيمتها را دارند و براساس گزارشهاي آنها، ممكن است ذخاير كالايي آزاد شود و يا متخلفان را جريمه كنند.
غضنفري كميته سوم را هدفمندسازي گندم، آرد و نان عنوان كرد و افزود: مردم هميشه نسبت به قيمت آرد و نان حساس بودهاند و هنوز هم اين حساسيت وجود دارد.
وي اضافه كرد: كميته چهارم در مورد تجارت خارجي، تعرفه و واردات و صادرات است و كميته پنجم نيز كميته اطلاع رساني است.
وزير بازرگاني در ادامه در مورد كميته اطلاعرساني اظهاركرد: ما تمام سايتهايي كه براي رصد بازار و كنترل قيمتها و اعلام قيمتها داشتهايم را در جايي متمركز كرديم و يك ستاد خبري تشكيل داديم كه از جمله وظايف كميته پنجم ما اين است كه بايد مرتبا به مردم خبر دهد.
وي خاطر نشان كرد: اين قول را به مردم ميدهيم كه با اطلاعات صحيح از وضعيت بازار و قيمتها اطلاعرساني درستي به مردم انجام دهيم تا بتوانند در خريد خود تصميمگيري و كالا را به موقع پيدا كنند.
وزير بازرگاني در ادامه شمارههاي 09610 و 124 براي ارائه گزارش تلفني مردم در مورد تخلفات را اعلام كرد و افزود: طبيعي است كه واقعي شدن قيمتها واكنشهاي مختلفي به وجود ميآورد اما اطلاعرساني اين واكنشها را در جهت و رفتار مثبت پيش ميبرد و ما از بابت اصناف و بخش خصوصي كاملا خيالمان راحت است. چون مرتبا در تعامل هستيم و جلسه داريم و از همه آنها قول همكاري داريم. از سوي ديگر با روي خوش آنها نيز مواجه شديم كه در بازرسيها و هم در خودكنترليها به ما كمك خواهند كرد كه خودشان كنترل كنند تا هيچ اجحافي صورت نگيرد.
وي تصريح كرد: اگر كالايي هم به دليل حاملهاي انرژي قيمت آن بالا برود، سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان كاملا آماده است كه بررسي كند تا اگر لازم است قيمت جديد اعلام شود اما هنوز كه حاملهاي انرژي تغيير نكرده، انتظار ميرود واحدهاي صنفي با همان قيمتهاي برچسب كالا، كالا را در اختيار مردم قرار دهند.
* كسي نميتواند برنامهريزي احتكار داشته باشد
غضنفري در ادامه بيان كرد: كمتر كسي بايد اينگونه فكر كند كه با عرضه نكردن ميتواند براي خودش بازار ايجاد كند، چرا كه تاريخها مشخص نيست و اگر كالاها را انبار كنند، فقط سرمايه خود را خواباندهاند و نميتوانند به قيمتهاي بالاتر بفروشند. چون تاريخها از قبل اعلام نشده و كسي براساس آن نميتواند برنامهريزي احتكار و غيره داشته باشد.
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در مورد ذخيرهسازي در هدفندسازي يارانهها عنوان كرد: مباشران مشخص شدهاند و قراردادها بسته شدهاند و السيها(LC) هم باز شده و متناسب با زماني كه بايد بخشي از اين كالا در بازار، در انبارها ذخيره ميشد، آن بخش ذخيره شده است. در ضمن طبق يك برنامه ذخيرهسازي، كار ذخيرهسازي صورت ميگيرد.
وزير بازرگاني ادامه داد: خود ذخيرهها هزينه دارد و بايد به تدريج صورت بگيرد و به تدريج آزاد شود.
* فعلا نيازي به آزادسازي ذخاير نبوده است
وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا در مورد اينكه آيا هنوز آزادسازي شروع نشده است؟ گفت: قرار نيست ذخاير به صورت زماني آزاد شوند. ما يك ذخيره اچ صفر (H0) داريم كه خود بازار، كالا را ذخيره و آزادسازي ميكند و ميفروشد و اگر در ذخيره اچ صفر (H0) كه به صورت طبيعي در بازار وجود دارد، كاهش ايجاد شود و قيمتها افزايش يابند، ما از ذخيره اچ يك(H1) استفاده ميكنيم و ذخيره اچيك (H1)، يك ذخيره احتياطي است و بيدليل در بازار آزاد نميشود كه موجب افزايش كالا شود اما بر قيمتها اثري نگذارد. وقتي قيمتها نيازمند اچيك(H1) باشند، اچيك(H1) آزاد ميشود.
وي در پايان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا تاكنون نياز نبوده است اين اقدام صورت بگيرد، تصريح كرد: فعلا نيازي نبوده است.
انتهاي پيام