گزارش ايسنا در پي معرفي نامزدهاي جايزه آسياپاسفيك ايران امسال چه فيلم‌هاي را معرفي كرد؟! اطبايي: امسال از هيات انتخاب جايزه "آسياپاسفيك" كناره‌گيري كردم

در پي معرفي نامزدهاي چهارمين جايزه‌ سينمايي«آسياپاسفيك»، محمد اطبايي كه سه سال به عنوان عضو هيات انتخاب ايراني اين جايزه حضور داشت، امروز اعلام كرد: امسال از عضويت هيات انتخاب جايزه آسياپاسفيك كناره‌گيري كردم.

محمد اطبايي در گفت‌وگويي با خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،در پاسخ به دلايل كناره‌گيري‌اش از هيات انتخاب اين جايزه گفت: در سه دوره‌ گذشته جايزه آسياپاسفيك به عنوان عضو هيات انتخاب حضور داشتم و امسال نيز در سال چهارم دعوت شدم و تا مرداد‌ماه نيز حضور داشتم، اما به دلايل مختلف از آن مقطع از عضويت در هيات انتخاب اين جايزه استعفا داده و كناره‌گيري كردم.

اين پخش‌كننده بين‌المللي سينماي ايران در توضيح بيشتر دلايل كناره‌گيري‌اش مطرح كرد:دلايل متعددي داشت اما دليل عمده‌ آن به رابطه جديد جايزه سينماي آسياپاسفيك با سينماي ايران برمي‌گردد. پس از انتخاب مركز گسترش به عنوان سازمان ملي سينمايي ايران در ارتباط با اين جايزه، واكنش‌هايي در ميان جمعي از سينماگران ايراني و بويژه گروهي كه آثارشان در اين رويداد حضور داشته و به موفقيت دست پيدا كرد، بوجود آمد كه در نهايت ترجيح دادم در همگامي با اين سينماگران از هيات انتخاب كناره‌گيري كنم.

وي يادآور شد: تا آنجا كه مطلع هستم طي يك نامه‌نگاري رسمي كه مسوولان جايزه‌ «آسياپاسيفيك» در استراليا با سفارت ايران داشتند كه پيرامون معرفي نمايندگان سينماي ايران يك سازمان سينمايي معرفي شود. آنطور كه مطلع هستم، نامه‌اي به صورت رسمي از سوي سفارت ايران در استراليا به بنياد فارابي، خانه سينما و وزارت ارشاد ارسال شده و نهايتا مركز گسترش به عنوان يكي از مجموعه‌هاي وزارت ارشاد اين نمايندگي را برعهده گرفت.

اطبايي در پاسخ به اينكه چه فيلم‌هايي از سوي مركز گسترش به جايزه آسياپاسفيك معرفي شده است به ايسنا گفت:از فهرستي كه آنها معرفي كردند، مطلع نيستم. اما به هرحال هريك از اعضاي هيات انتخاب جايزه آسياپاسفيك مي‌توانند معرفي‌كننده فيلم باشند و من به عنوان تنها عضو ايراني در سه سال گذشته چه در مرحله‌ معرفي و چه در مرحله‌ي راي‌گيري توجه خاص و ويژه‌اي به سينماي ايران داشتم.

وي در ادامه در پاسخ‌ به اينكه هر ساله چگونه فيلم‌ها به جايزه آسياپاسفيك معرفي مي‌شوند،توضيح داد: به سه شيوه فيلم‌ها به اين جايزه دعوت مي‌شوند. يك شيوه معرفي فيلم‌ها توسط هر يك از اعضاء هيات انتخاب است كه در چند مرحله از توليدات 70 كشور منطقه آسياپاسفيك فيلمي گزينش و دعوت مي‌شود. تا اين مرحله و زمان كناره‌گيري‌ام فيلم‌هايي مانند «شكارچي» و «زنان بدون مردان»، «لطفا مزاحم نشويد»، «چيزهايي هست كه نمي‌دانيم» و مستند «جاي خالي آقا و خانم ب» در فهرست فيلم‌هاي دعوت شده حضور داشتند.

شيوه‌ دوم، انتخاب مستقيم رييس جايزه آسياپاسفيك است كه خود راسا آثاري كه شايستگي بررسي در اين انتخاب را دارند به اين جايزه دعوت مي‌كند و شيوه سوم انتخاب فيلم توسط يك سازمان سينمايي ملي هر كشور كه حداكثر دو تا سه عنوان را معرفي مي‌كنند.

وي ادامه داد: متاسفانه از فهرست نهايي فيلم‌هاي دعوت شده به جايزه آسياپاسفيك مطلع نيستم.

اطبايي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو در پاسخ به اين‌كه چرا حضور سينماي ايران برخلاف سال‌هاي گذشته در جايزه سينماآسياپاسفيك كمرنگ است، گفت: اين اتفاق براساس يك مجموعه دلايل است. طبيعي است كه حضور يك عضو ايراني در پرسه انتخاب راي‌گيري تاثير بسياري دارد. به هرحال طبق سيستم راي‌گيري كه در جايزه آسياپاسيفيك وجود دارد، راي اول يك نفر براي حضور آن فيلم موثر است و من همواره در سه دوره گذشته به عنوان عضو هيات انتخاب به فيلم‌هاي ايراني توجه ويژه‌اي داشتم.

وي‌ در پاسخ به اينكه اين روند به كيفيت فيلم‌هاي ايراني برنمي‌گردد گفت: اين فاكتور بسيار مهمي است و يادمان باشد در سال 2010 فيلم‌هاي آسيايي توفيقات زيادي در جشنواره‌هاي جهاني داشتند كه براي نمونه دو فيلم برنده اصلي جشنواره‌هاي برلين و كن در جمع فيلم‌هاي دعوت شده به جايزه آسياپاسفيك قرار داشتند و رقابت در سطح بسيار بالايي بود.

به گزارش ايسنا، جايزه آسياپاسفيك كه به مثابه اسكار منطقه «آسياپاسفيك» مطرح است، هرساله پس از معرفي نامزدهاي بهترين‌ها در رشته‌هاي مختلف، روز دوم دسامبر ـ 11 آذر ماه ـ برگزيدگانش را در استراليا معرفي مي‌كند.

هيات داوران جايزه سينمايي آسيا-پاسيفيك روز گذشته (دوشنبه) فهرست 31 اثر مستند، فيلم بلند، انيميشن و فيلم بلند كودك از 15 كشور را براي دريافت جايزه سال 2010 اعلام كرد.

امسال تنها نماينده سينماي ايران در جوايز امسال آسيا-پاسيفيك فيلم «ديگري» ساخته مهدي رحماني به تهيه‌كنندگي «محمد علي نجفي» و بازي محمدرضا فروتن و مريلا زارعي است كه در بخش بهترين فيلم بلند كودك نامزد است.

اين در حالي است كه در سه دوره گذشته جايزه «آسياپاسفيك»، سينماي ايران حضور چشم‌گيري داشت.

سال گذشته 2009 «اصغر فرهادي» با فيلم «درباره الي» نامزد چهار جايزه از جوايز سينمايي آسياپاسيفيك شد.

اين فيلم علاوه‌بر نامزدي بهترين فيلم، در بخش‌هاي بهترين فيلم‌نامه (اصغر فرهادي)، بهترين كارگرداني (اصغر فرهادي) و بهترين بازيگر زن (گلشيفته فراهاني) نامزد شده و البته سينماي ايران نماينده ديگري نيز در جوايز آسيا-پاسيفيك سال گذشته داشت؛ «علي‌محمد قاسمي» براي فيلم «چراغي در مه» نامزد بهترين فيلم‌برداري شد كه در نهايت اصغر فرهادي جايز‌ه‌ي ويژه هيات‌داوران و جايزه بهترين فيلم‌نامه را براي «درباره‌الي» از سومين دوره‌ي جايزه‌ي آسياپاسفيك گرفت.

همچنين سينماي ايران در دومين دوره‌ي جوايز سينمايي «آسيا پاسيفيك» در سال 2008 موفق به دريافت دو جايزه شد.

رضا ناجي براي فيلم «آواز گنجشك‌ها» كه نامزد بهترين بازيگر مرد شده بود توانست جايزه‌ي اين بخش بگيرد و مستند «تينار» ساخته‌ مهدي منيري به‌جهت تلاش چشم‌گير در جهت ترويج و حفظ تنوع فرهنگي جايزه‌ي يونسكو را به‌دست آورد.

به گزارش ايسنا، در مراسم اهداي اولين دوره‌ي جايزه‌ي جشنواره‌ي سينما "آسياپاسفيك" در سال 2007 نيز سينماي ايران حضور پررنگ و موفقي داشت.

جايزه بهترين كارگرداني به رخشان بني‌اعتماد و محسن عبدالوهاب براي "خون‌بازي"، هومن بهمنش براي فيلمبرداري "آن سه" و "اتوبوس شب" كيومرث پوراحمد جايزه‌ي بزرگ هيات داوران آسياپاسفيك را در اولين دوره دريافت كردند.

خبرنگار ايسنا پيرامون اينكه چه فيلم‌هايي از سينماي ايران به جايزه آسياپاسفيك امسال معرفي شده‌اند، پيگير تماس با مسئولان مركز گسترش سينماي مستند و تجربي است.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۸۹ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8907-17813
  • خبرنگار : 71091