به پيشنهاد ايران و با تصويب شركتكنندگان پنجمين اجلاس متعهدين پروتکل ايمني زيستي «کارتاهنا»، شبکه آزمايشگاههاي رفرنس (مرجع) به منظور تبادل اطلاعات كشورهاي عضو در اين حوزه تاسيس مي شود.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر محمد علي کمالي، معاون پژوهشي سازمان تحقيقات و آموزش کشاورزي که در راس هياتي از سوي جمهوري اسلامي ايران در پنجمين اجلاس متعهدين پروتکل «کارتاهنا» شرکت کرده بود، در جلسه اختتاميه اين اجلاس با تاکيد بر پيشنهادي که هيات ايراني روز قبل ارائه داده بود پيشنهاد کرد تا «از کشورها درخواست شود تا آزمايشگاههاي ملي و بينالمللي را براي همکاري و ايجاد شبکه الکترونيک در مورد شناسايي موجودات زنده تراريخته و تبادل تجارب معرفي کنند».
اين پيشنهاد با اصلاحاتي که از سوي اتحاديه اروپايي ارائه شد به اين شرح تصويب شد: «از کشورها دعوت ميشود آزمايشگاههاي رفرنس خود را براي تشکيل شبکه آزمايشگاهها با استفاده از مکانيزم اتاق تهاتر ايمني زيستي معرفي نمايند. در اجلاس تصريح شد که اين پيشنهاد نبايد متضمن هزينهاي براي پروتکل باشد.»
پنجمين اجلاس متعهدين پروتکل ايمني زيستي کارتاهنا با حضور بيش از دو هزار نفر از نمايندگان کشورهاي متعاهد، سازمانهاي بينالمللي، گروههاي غيردولتي و رسانه هايعمومي در شهر ناگوياي ژاپن برگزار شد.
بنابر اعلام مرکز اطلاعات بيوتکنولوژي ايران، اين اجلاس که هر دو سال يک بار برگزار ميشود، نقش تصميم گيرنده و مهمي را در توسعه بيوتکنولوژي جديد (مهندسي ژنتيک) و ايمني زيستي دارد.
هم اکنون بيش از 150 کشور جهان، عضو پروتکل ايمني زيستي کارتاهنا بوده و تعدادي از آنها داراي قانون ملي ايمني زيستي نيز هستند.
انتهاي پيام