وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اظهار اميدواري نسبت به اينكه در بحث دانشگاهها مسئله پاكسازي و شناخت نيروهاي متعهد انجام شود، تصريح كرد: اميدواريم همانگونه كه در جنگ سخت تلاش ميكرديم در جنگ نرم نيز كه فرماندهان آن نخبگان، اساتيد و متفكران هستند، بتوانيم رضاي الهي را كسب كنيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،منطقه خراسان، سيدمحمد حسيني در مراسم افتتاحيه دومين كنگره سراسري كانون دانشگاهيان ايران اسلامي كه عصر امروز در هتل پارس مشهد شروع به كار كرد، با اشاره به سال همت مضاعف و كار مضاعف و سخنراني رييس جمهور در سازمان ملل متحد، گفت: همانطور كه امروز نگاه و توجه دنيا به صحبتهاي ايشان است، بايستي داراي نگاهي جهاني نسبت به مسائل باشيم، تا علاوه بر تامين نياز داخلي در عرصه جهاني نيز موثرتر عمل كنيم.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با اشاره به عصبانيت باراك اوباما، رييس جمهور امريكا، در مصاحبه با بي بي سي فارسي و همچنين با اشاره به سخنراني وي در سازمان ملل اضافه كرد: اگر در گذشته قدرتمندان براي اداره دنيا حرفهايي را مطرح ميكردند، امروز ديگر تنها ژست چنين رفتاري را ميگيرند و در واقع به پايان خط رسيدهاند.
وي با اشاره به سخناني از بيل كلينتون مبني بر اعتراض وي نسبت به كمتر شدن نفوذ آمريكا در دنيا تاكيد كرد: به قول "جلال" امروز اين فواره به اوج خود رسيده و ديگر رو به افول است، به گونهاي كه حتي صاحبنظران نيز به اين مسئله اعتراض ميكنند.
وي با بيان اينكه آقاي احمدي نژاد نورافكني را به دست گرفته است و ايرادات جامعه تاريك غرب را به همگان نشان ميدهد، افزود: امروز همه دنيا منتظر شنيدن سخنان رئيس جمهور ايران در مجامع جهاني هستند و در مقابل، قدرتهاي دنيا نيز تنها به دنبال تثبيت سلطه خود در دنيا هستند و به ضعفهاي خود اعتراف ميكنند.
وي با بيان اينكه اين وظيفه ما است كه گامهاي خود را محكمتر و با اعتماد به نفس بيشتري برداريم و جامعه دانشگاهي نيز بايد همواره يك قدم از آنها جلوتر باشد، ادامه داد: در گذشته تنها زماني كه ايران را متهم به نقض حقوق بشر ميكردند، حالت تدافعي به خود ميگرفتيم، اما امروز ايران اسلامي به جاي پدافند بودن بايد در موضع تهاجم و آفنده بودن قرار گيرد و انتظار دنيا نيز همين است و جامعه دانشگاهي نيز بايستي همواره حرفهايي معقول و قابل قبولتر براي انديشمندان و نخبگان دنيا داشته باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به هتك حرمت نسبت به قرآن در امريكا افزود: بنا بر اصل اول قانون اساسي امريكا، همه افراد آزادي بيان دارند و بنابراين هنگامي كه نسبت به چنين اقدامي اعتراض ميشود، تنها پاسخ حكيمانه شان، اتكا به اين اصل است، اما همين افراد اگر لازم باشد به اصل اول تبصره ميزنند، همانگونه كه در مقابل به آتش كشيدن صليب ساكت نمينشينند.
وي تاكيد كرد: همانگونه كه در امريكا در كتابهاي متعددي اين ضعفهاي دروني را بيان كردهاند، ما نيز ميتوانيم با جهت دادن به دهها پايان نامه دانشگاهي تمام اين موارد را به چالش بكشانيم كه متاسفانه تا به امروز در زمينه ترجمه چنين كتبي كم كاري كردهايم.
وي با اشاره به بخشي از كتاب " 11 سپتامبر، دروغ بزرگ" مبني بر آنكه " اكثر مردم امريكا از سخنان احمدي نژاد خشنود هستند و براي امريكاييها جالب است كه رئيس جمهور كشور ديگري تا اين حد دقيق بتواند مسائل امريكا را به چالش بكشاند" ادامه داد: امروز نه تنها مردم، بلكه دولتمردان و سياستمداران دنيا هم همراه ما هستند همچنان كه در بحث تحريمها هم شاهد هستيم كه اگرچه برخي در ظاهر با سلطهگران همراه هستند، اما عملا بسياري از كشورها با اين مسئله همراهي نميكنند.
حسيني در بخش ديگري از سخنان خود افزود: در سال گذشته چه در ايام انتخابات و چه پس از آن، كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با حضور جدي، فعال و توانمند خود در دانشگاه سبب شد، جريان فتنه با ريزشهايي مواجه شود و بسياري از افرادي كه از روي عواطف و با اين تصور كه آنها ارزشي هستند و روزگاري در خدمت نظام بوده اند، همراه انها شدند، از اين مسئله دوري كنند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بيان اهميت كار جمعي تاكيد كرد: كار فردي نتيجه چنداني نخواهد داشت و پراكندگي سبب نوميدي و رهايي خواهد شد، اما در كار جمعي اميدواري و انگيزهها بيشتر ميشود، خصوصا اگر جمعي متدين كنار يكديگر فعاليت كنند.
وي همچنين در بيان مواضع كانون با بيان اين كه مواضع تشكل، كاملا شفاف و روشن است، تصريح كرد: به اعتقاد ما تنها راه نجات بشر، اسلام ناب و جامع است و تفكر سكولار، تفكري كاملا مطرود است.
وي ادامه داد: ما هيچ گاه چند پهلو صحبت نميكنيم و اگر به قانون اساسي بها ميدهيم به دليل مهر تاييدي است كه حضرت امام و رهبري حكيم پاي آن زدهاند و بر اين اساس نيز نظام را نظامي مبتني بر ولايت، و مشروعيت همه مسائل را در تبعيت از ولي فقيه ميدانيم.
وي اضافه كرد: اگر چه همه دنيا در 31 سال گذشته بسيج شدند تا با ايجاد مشكلات ايران را از پاي درآورند، اما ايران همه اين مشكلات را با توسل به ائمه و با محوريت ولايت فقيه پشت سرگذاشته است و به همين گونه نيز مسير را ادامه خواهد داد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به آشوبهاي بعد از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاكيد كرد: در اين حوادث برخي دوستان سعي كردند با انتشار بيانيههايي اين فتنه را اشتباه و اختلافي جزئي جلوه دهند، در حالي كه از نظر ما اين مسئله، مسئلهاي اساسي و عميق تر از آن است كه با اقداماتي سطحي حل شود و اين افراد بايستي موضع خود را تغيير دهند.
حسيني افزود: لطمهاي كه چنين افرادي در سال گذشته به نظام زدند سبب شد، بهانههاي مختلفي را به دشمنان دهند كه خوشبختانه با رهبري حكيمانه، ذكاوت رئيس جمهور مومن و متدين و كمك مردم هيچ گاه به بن بست نرسيديم.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي همچنين در تشريح مواضع در رابطه با مسائل خارجي، عزت، حكمت و مصلحت را مبناي كار و حمايت از مظلوم و ظلم ستيزي را موضع كانون دانست و در ادامه تاكيد كرد: در شرايط فعلي بايستي روي ديپلماسي عمومي تكيه داشته باشيم و اگر چه تا پيش از اين اسرائيل با مظلوم نمايي در اين عرصه فعاليت ميكرد، اما امروز بسياري معتقد هستند كه هيچ كس نميتواند در اين عرصه با ايران به مقابله بپردازد.
وي با اشاره به پيشرفتهاي مختلف علمي در دانشگاهها افزود: بايستي در برابر مطالبه رهبري به طور جدي پاسخگو باشيم و در عرصه بومي سازي علوم انساني نيز تلاشهاي گوناگوني را انجام دهيم و جا دارد كه يك دهه را به اين مسئله اختصاص دهيم.
وي افزود: همچنين مسائل اجتماعي نيز مبتني بر عدالت است و سيستم اقتصادي كشور بايستي در اين مسير قرار گيرد كه خدا را شكر به همت دولت و آقاي احمدي نژاد و هماهنگي مردم اين حركت عظيم در حال اجرايي شدن است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به مراحل پاياني ترسيم نقشه جامع علمي كشور گفت: بايستي سعي كنيم تا اين نقشه به اجرا در آيد و تنها در حد حرف باقي نماند.
وي همچنين تلاشهاي صورت گرفته در عرصه مهندسي فرهنگي را قابل تقدير دانست و گفت: دانشگاهيان بايستي در اين زمينه كمكهاي بيشتري داشته باشند و همچنين اميدواريم بتوانيم با تدوين برنامه پنجم بتوانيم كارهاي خوبي را انجام دهيم.
انتهاي پيام