اشرف‌زاده در مراسم رونمايي آلبوم «شرح پريشاني»: با تمام توانم براي مشكاتيان رستم موسيقي ايران در نيشابور مي‌خوانم

حجت اشرف‌زاده با معرفي برنامه‌هاي اولين سالروز درگذشت پرويز مشكاتيان گفت: با تمام توانم براي رستم موسيقي ايران در نيشابور خواهم خواند و اين بزرگترين افتخارم در عرصه موسيقي است.

به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،اين خواننده در نشست خبري كه صبح امروز ـ سوم مهرماه ـ در محل بنياد «نهاله رودكي» برپا شده بود، با اشاره به برنامه‌هاي نكوداشت زنده‌ياد پرويز مشكاتيان در سخناني مطرح كرد:در اولين سالگرد فقدان بزرگمرد موسيقي ايراني ستادي با حضور خانواده، فرمانداري، استانداري، شهرداري و شوراي شهر نيشابور تشكيل شد تا روز هشتم مهرماه در كنار پرده‌برداري از تنديس ايشان، مراسمي نيز برپا كنيم.

وي ادامه داد: بي‌شك بنده كوچكتر از آن هستم كه بخواهم درباره پرويز مشكاتيان حرف بزنم، اما از آنجا كه دست پرورده او بوده و متاثر از نگاه ايشان در كارهايم هستم، شايد حرفهايي براي گفتن داشته باشم.

اشرف‌زاده در ادامه به آخرين حضور پرويز مشكاتيان در مراسم نكوداشت زنده‌ياد بسطامي اشاره كرد وافزود: ايشان در آن مراسم سخنان و اشعاري بر زبان آوردند كه زبان حال و گوياي امروز موسيقي ايران و مردمان اين سرزمين است. در كشور ما موسيقي عضوي جدانشدني از زندگي مردم محسوب مي‌شود كه از لالايي‌هاي مادران تا غمگساري براي رفتگان همواره با اسطوره‌ها وداستان‌ها همراه شده است و مشكاتيان در آن شب به ياد ماندني متاسف از اين نكته بود كه اين روزها كمتر به اين عضو مهم زندگي توجه مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: اي كاش ما ياد مي‌گرفتيم تا قدر بزرگانمان را آن زمان كه هستند بداريم و دستشان را به گرمي بفشاريم و از توانايي‌هاي آنان براي زيبايي و آباداني بهره بگيريم. شايد به همين دليل باشد كه امسال همراه با اولين سالمرگ مشكاتيان ستاد بزرگداشت و نكوداشتي براي ايشان در نيشابور تشكيل شد.

اشرف‌زاده همچنين به انتشار آلبوم «شرح پريشاني» با موسيقي فرج‌نژاد و صداي خودش اشاره كرد و افزود: اين آلبوم با اشعاري از عليرضا بديع، حافظ و مولانا و صداي بنده تقديم به پرويز مشكاتيان شده است، زيرا احساس مي‌كرديم قطعات اين آلبوم با فضاي فكري و روحي استاد همسوست و بخشي از تنهايي او را بازگو مي‌كند.

وي تاكيد كرد: با تمام توانم براي رستم موسيقي ايران در نيشابور خواهم خواند و اين بزرگترين افتخارم در عرصه موسيقي است.

اين هنرمند همچنين درباره چگونگي انتخاب اشعار در اين آلبوم توضيح داد:روند شكل‌گيري آلبوم و انتخاب اشعار، نوع تفكر و ساخت آهنگسازي اثر با مشورت ايشان پش از مرگشان انجام شده بود. عليرضا بديع شاعر جوان و زبده نيشابوري نيز ارتباط تنگاتنگ و احساسي با استاد داشتند و تا آنجا كه مي‌دانم ايشان نگاه خاصي به اشعار عليرضا داشته است. بي‌شك همشهري بودن او نيز استاد را متاثر كرده بود، اما در نهايت اين آلبوم برآورده عشق ما به موسيقي و جايگاه فكري پرويز مشكاتيان است.

اشرف‌زاده با تاكيد بر جايگاه ويژه مشكاتيان به عنوان يك هنرمند بيان داشت: پرويز مشكاتيان نه تنها يك آهنگساز و نوازنده خاص بلكه متفكري بود كه نگاهش با هنر و ادبيات پيوند خورده است و از نوشته‌ها و سخنان او مي‌توان اين نكته را دريافت كه او تنها يك موسيقيدان نبود. به همين دليل ما هم تلاش كرديم تا شعر وادبياتي را در كارمان به كار گيريم كه متناسب با ذهنيت استاد باشد.

اين هنرمند جوان با اظهار تاسف از مرگ ناگهاني اين بزرگمرد موسيقي ايران عنوان كرد: پيش از اين قرار بود تا زمان به پايان رسيدن بخش آوازي اين آلبوم ايشان قطعات رابشنوند وما را راهنمايي كنند. دوست داشتيم لبخند رضايت را بر لب او ببينيم كه متاسفانه اين اتفاق نيفتاد و پيش از ضبط اين آلبوم ايشان ما را تنها گذاشتند. به همين دليل هم بخش آوازي كار را به استاد تقديم كرده‌ايم و قرار است در مراسم نكوداشت ايشان اين بخش را اجرا كنيم.

او تصريح كرد: ذهن جوياي هر هنرمندي در نهايت بايد به سمت كمال برود. خدمت در وجود اساتيد بزرگي همچون پرويز مشكاتيان براي ما يك افتخار است و آنچه در ايشان در تمام اين سالها ديده‌ام هيچ ارتباطي به همشهري بودن ما با هم ندارد، زيرا در تفكر او و نگاهش به زندگي مجموعه‌اي از هنر،‌تاريخ و ادبيات در كنار هم قرار گرفته است و اين نكته باعث ايجاد يك حس غرابت ميان ما مي‌شود.

اشرف زاده تصريح كرد: وقتي كسي را به عنوان اسطوره در تاريخ معرفي مي‌كنيم بايد در تك تك كلمات او عشق و ميهن‌دوستي را دريافت. چه بسا كه در مورد استاد مشكاتيان نيز اين نكته صدق مي‌كند. ايشان تا پاي جان بر سر اهداف خود ايستاد و براي آن تلاش كرد. نگاه او به موسيقي اقوام و فرهنگ بومي مناطق ايران حس ويژه‌اي در آثارش ايجاد كرد. ما نيز در جمع‌آوري قطعات اين آلبوم تلاش كرديم تا با احساس خراساني و آوازهاي اين خطه كار كنيم. زيرا ايشان فرزند به حق نيشابور بود.

او همچنين درباره ساز «رسا» در اين آلبوم توضيح داد: آقاي فرج نژاد از سازي با نام «رسا» در اين قطعات استفاده كرده كه هم تداعي‌كننده دوتار و هم تنبور است. اين ساز قابليت تداعي احساس موسيقي اقوام را در خودش دارد. همچنين در اين آلبوم ايشان تك‌نوازي دارند كه برگرفته از يكي از ملودي‌هاي شمال خراسان به نام «شب باراني» است.

اين هنرمند موسيقي‌دان در بخش ديگري از اين نشست درباره برنامه‌هاي نكوداشت پرويز مشكاتيان در نيشابور توضيح داد: تنديس استاد توسط عليرضا قدمياري ساخته شده است و قرار است در زاويه زيبايي روبه كوههاي بينالود در كنار مزار ايشان نصب شود. گل‌افشاني مقبره ايشان نيز از ديگر برنامه‌هاي اين بخش است و بعد از آن مراسم اصلي در فرهنگسراي سيمرغ نيشابور برپا مي‌شود.

اشرف‌زاده در پايان گفت:دو گروه «شادياخ» و «سپهر» به سرپرستي روزبه و قرباني نيز با هم ادغام شدند تا مجموعه آثار زنده‌ياد مشكاتيان را در اين مراسم اجرا كنند. در بخش آوازي نيز گروه ما قراراست بخش آوازي آلبوم «شرح پريشاني» را بنوازد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۳ مهر ۱۳۸۹ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8907-01156
  • خبرنگار :