شمقدري از نيويورك پيرامون دو بحث روز سينماي ايران، لغو پروانه ساخت فيلم اصغر فرهادي و معرفي فيلم «بدرود بغداد» به آكادمي اسكار نقطهنظراتش را مطرح كرد.
معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفتوگويي با خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نيويورك، در مورد معرفي فيلم «بدرود بغداد» به آكادمي اسكار با توجه به مقررات اين آكادمي كه بايد فيلم در ايران اكران عمومي شده باشد و حضور در جشنوارههاي جهاني گفت:مهمترين موضوع، اكران اين فيلم در آمريكاست و من در اين سفر براي اكران در آمريكا هماهنگ كردم و تا دسامبر (دي ماه ) بايد اين فيلم اكران شده باشد و مهمتر از آن نشان دادن در آكادمي اسكار است كه من اينجا با برخي از اعضاي آكادمي در جريان سفر صحبت كردم و قرار شد بعد از اينكه برگشتم به تهران، فيلم را به همراه اطلاعات بفرستيم.
وي يادآور شد:حداقل بايد يك هفته در آمريكا اكران شود و براي اعضاي آكادمي اسكار نيز به نمايش درآيد.
شمقدري خاطرنشان كرد: من در جريان ديدار با برخي از اعضاي آكادمي اسكار گفتم كه اين فيلم، فيلم متفاوتي است و ما فكر ميكنيم شانسي دارد.
معاون سينمايي وزارت ارشاد گفت: بسيار مهم است كه براي اعضاي آكادمي اسكار بتواني فيلمت را معرفي كني و نظر آنها را جلب بكني. البته مهمتر از آن اين است كه فيلم در فضاي رسانهاي اينجا مقداري بازتاب داشته باشد. من با بعضي از ايرانياني كه در فضاي رسانهاي اينجا فعاليت ميكنند صحبت كردم و قرار شد كه فيلم را براي آنها بفرستم تا در دانشگاههاي لسآنجلس به نمايش بگذارند و در مورد مسائل اين فيلم مطلب در رسانهها منتشر كنند.
وي ادامه داد:اين هماهنگي بود كه ما انجام داديم و اميدوارم وقتي كه به تهران برگشتيم مراحل بعدي كه اجراي كار است را پي بگيريم.
شمقدري در مورد لغو پروانهي ساخت فيلم اصغر فرهادي نيز، گفت: اين موضوع به خاطر صحبتهايي است كه وي در مراسم جشن خانهي سينما داشت و حرفهايي كه ايشان زدند حرفهاي جالبي نبودند، پس از آن نيز به ايشان يك هفته فرصت ميدهند، حرفهايشان را اصلاح كنند اما اين كار را انجام نميدهند و سپس منجر به اين تصميمگيري ميشود.
معاون سينمايي وزارت ارشاد در پاسخ به اينكه لغو مجوز ساخت يك فيلم در هنگام فيلمبرداري براي اولينبار اتفاق ميافتد به ايسنا پاسخ داد: ما بطور كلي به سمتي ميرويم كه روشهايمان كاملا آشكار، شفاف باشد و سعي ميكنيم پنهانكاري نداشته باشيم. يعني ملت بدانند كه دليل تشويق يك فيلمساز و دليل منعي كه براي يك فيلمساز ايجاد ميشود، چيست.
شمقدري در پاسخ به اين سوال كه آيا به نظر شما اين شيوه باعث ايجاد محدوديت نميشود، پاسخ داد: اگر حرفهايي كه شنيدهام،ايشان گفتند واقعيت داشته باشد، حرفهاي بسيار ناجوري بوده است.
انتهاي پيام