اين آسيبشناس مسايل اجتماعي با بيان اينكه 80 درصد قتلهاي خانوادگي بدون برنامهريزي رخ ميدهد، گفت: قتلهاي خانوادگي به شدت خشن شده و اين زنگ هشداري براي مسوولان است تا پيش از همگيرشدن اين مساله فكري براي آن بيانديشند.
مجيد ابهري در گفتو گو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با تاكيد براينكه بر اساس تحقيقاتي كه درگروه آسيبشناسي اجتماعي مركز مطالعات استراتژيك آريا درمورد «قتل خانوادگي» انجام شده است، اظهار كرد: قتل شوهر به دست همسر، قتل زن به وسيله شوهر، كشته شدن فرزندان به دست والدين، به ترتيب مهمترين نوع قتلهاي خانوادگي بوده است.
وي با بيان اينكه بيشترين «قتلهاي خانوادگي» به دليل مسايل مالي و اختلافات قبلي رقم مي خورد، تصريح كرد: با توجه به بررسيهاي انجام شده 80 درصد از قتلهاي خانوادگي بدون برنامهريزي قبلي رخ ميدهد.
مشاور اجتماعي كميسيون اجتماعي مجلس با تاكيد بر اينكه نكته قابل توجه در قتلهاي مربوط به زوجين وجود شخص ثالثي در اين ماجرا است، گفت: در 98 درصد از جنايات شخص ثالثي به عنوان شريك جرم و علت اصلي جنايت وجود دارد.
به گفته وي علت اكثر قتل مردها به رابطه غيراخلاقي زن با فرد سوم بر ميگردد كه با خيانت به شوهر و مشاركت مرد ديگر، نقشه قتل شوهر طراحي و اجرا ميشود.
ابهري با بيان اينكه اعتياد و مصرف مواد روانگردان صنعتي عامل90 درصد از قتل والدين توسط فرزندان است. افزود: اعتراض والدين به شيوه زندگي و اعتياد فرزندان و مسايل مالي براي تامين پول موادمخدر علت اصلي اينگونه جنايات است.
به گفته مشاور اجتماعي كميسيون اجتماعي مجلس، در 10 درصد از جنايات خانوادگي اقوام درجه دو شامل عمه، دايي، خاله و ... به دليل اعتياد فرد به مواد مخدر به ويژه مواد روانگردان رخ ميدهد.
وي با بيان اينكه پژوهشگران مركز مطالعات استراتژيك آريا با مروري بر پرونده قتلهاي سال 88 و 89 دريافتهاند كه دراكثر قتلها مساله قصاوت و سنگدلي به وفور يافت ميشود، خاطرنشان كرد: اين فرايند رفتاري ناشي از بالا رفتن خشونت در جامعه است.
مثله كردن و آتشزدن جنازه نشان از شكستن قبح گناه در جامعه دارد
وي افزود: مثله كردن، آتشزدن جنازه كه در بسياري از جنايات مشاهده ميشود، نشان دهنده از بين رفتن قبح گناهان و جرايم در جامعه است.
اين آسيبشناس مسايل اجتماعي در ادامه افزود: در قتل زنان به دست شوهران، اعتياد و جنون ناشي از مصرف مواد مخدر و روانگردان علت بسياري از اين حوادث است.
وي با بيان اينكه حدود شش درصد قتلهاي خانوادگي را قتلهاي فرزندان به دست والدين تشكيل ميدهند، تصريح كرد: تنبيه خشن فرزندان به دليل بيحوصلگي و ناراحتي ناشي از فقر، بيكاري يا اعتياد موجب مرگ كودكان شده است.
زنگ هشدار خشنشدن قتلهاي خانوادگي به صدا در آمد
ابهري با تاكيد بر اينكه تجزيه و تحليل هر يك از انواع قتلهاي خانوادگي ميتواند از جنايات مشابه پيشگيري كند، گفت: قتلهاي خانوادگي به شدت خشن شده است و اين زنگ هشداري براي مسوولان است، تا پيش از همگيرشدن اين مساله فكري براي آن بيانديشند.
وي در مورد چرايي خشن شدن قتلها، افزود: بالا رفتن خشونت، افزايش انزجار و تنفر از والدين موجب رقم خوردن اين جنايات فجيع ميشود.
قبح قتل والدين و اعضاي خانواده از بين رفته است
مشاور اجتماعي كميسيون اجتماعي مجلس با تاكيد بر اينكه نشان دادن صحنههاي خشن و كشتار در فيلمها و خواندن اخبار اين گونه مسايل موجب بروز و تشديد اين ناهنجاري ميشود، تصريح كرد: متاسفانه قبح بسياري از مسايل از جمله قتل والدين و اعضاي خانواده از بين رفته است.
انتهاي پيام