هماكنون منشور كوروش توسط كارشناسان ايراني در موزهي ملي ايران در حال تعيين اصالت است.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منشور كوروش كه بامداد روز گذشته از موزهي بريتانيا به موزهي ملي ايران منتقل شد، توسط جان كرتيس ــ مدير بخش خاورميانهي موزهي بريتانيا ــ و با حضور امين اموال منشور و سرپرست موزهي ملي ايران از مخزن اين موزه بيرون آورده و به اتاق منشور برده شد تا توسط كارشناسان ايراني تعيين اصالت شود.
پس از آنكه اصالت منشور كوروش توسط كارشناسان از جمله وطندوست، صراف، سرفراز، طالبيان و خوشنويس تأييد شود، اين اثر در ويتريني در طبقهي دوم موزهي ملي ايران قرار ميگيرد.
به گفتهي سرپرست موزهي ملي ايران، فقط دو نفر در مدت نمايش منشور كوروش و براي بررسي آن، حق دارند به آن دست بزنند، يك نفر طرف خارجي و يك نفر ايراني.
منشور حقوق بشر كوروش كه با نام استوانهي كوروش نيز شناخته ميشود، از جنس سفال است و در سال 539 پيش از ميلاد ساخته شده است. دور اين استوانهي سفالين كه 23 سانتيمتر طول و 11 سانتيمتر عرض دارد، در حدود 40 خط به زبان ميخي بابلي، فرمانهاي كوروش حك شده است. منشور كوروش بهعنوان نخستين منشور حقوق بشر شناخته ميشود و در سال 1971 ميلادي، سازمان ملل آن را به شش زبان رسمي منتشر كرد. بدلي از اين منشور نيز در مقر سازمان ملل متحد در شهر نيويورك نگهداري ميشود.
انتهاي پيام