ارزيابي 3‌ سينمادار از اكران تك‌سانس فيلم‌كودك دهه‌ي 60 «پاتال» همچنان آرزوهاي‌ كودكان‌مان را برآورده مي‌كند؟!

در حالي كه مدتي از اكران مجدد فيلم «پاتال و آرزوهاي كوچك» به‌كارگرداني مسعود كرامتي مي‌گذرد، سه تن از سينماداراني كه در سالن‌هايشان اين فيلم بصورت تك‌سانس اكران مي‌شود، درباره‌ي ميزان استقبال تماشاگران از اين فيلم كودك‌ و نوجوان گفتند.

سعيدي‌پور مدير سينما «آزادي» درباره‌ي ميزان تبليغ اين فيلم و استقبال تماشاگران به خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: اكنون به اندازه‌اي كه فيلم « چهل‌سالگي» كه فيلم گروه ماست در اين مانيتورها تبليغ مي‌شود،‌« پاتال » هم تبليغ مي‌شود و براي ما اصلا فرقي ندارد كه يك فيلم به طورمثال در 6 سانس و ديگري در يك سانس به نمايش درمي‌آيد.

وي ميزان استقبال از اين فيلم را عالي دانست و افزود: ما اين فيلم را در سانس 17 به نمايش درمي‌آوريم كه با توجه به اينكه اكنون در ماه مبارك رمضان قرار داريم و مردم در ساعات پيش از افطار كمتر به سينما مي‌روند، استقبال خوبي از آن شده است.

سعيدي‌پور در عين حال گفت: البته اگر من مي‌گويم فروش اين فيلم عالي است به نسبت شرايط فيلم اين موضوع را مطرح مي‌كنم وگرنه نمي‌توان اين فيلم را با آثار پرفروش اكران مقايسه كرد. به هر حال فضاي اين فيلم هم بسيار متفاوت از فيلم‌هاي پرفروش اكران است اما با توجه به اينكه « پاتال و آرزوهاي كوچك» جزو فيلم‌هاي خاطره‌انگيز است استقبال خوبي از آن به عمل آمده است و فيلم به اندازه‌ي خودش مخاطب داشته است.

علم الهدي مدير پرديس سينمايي «ملت» هم در گفت‌وگويي ميزان استقبال از « پاتال و آرزوهاي كوچك» را متوسط ارزيابي كرد و افزود: نمي‌توان گفت كه ميزان استقبال از اين فيلم عالي بوده اما با توجه به اينكه نمايش«پاتال» به صورت تك سانس بوده استقبال خوبي از آن شده است و معمولا سالن ما براي نمايش آن پر مي‌شود.

وي در عين حال يادآور شد:البته اين ابتداي كار است و استقبال مناسب از اين فيلم‌ها نيازمند گذشت زمان و تبليغات مناسب است كه ما در حال حاضر در تلاشيم تا تبليغات كافي بر روي اين فيلم انجام شود و اين طرح‌ جا بيفتد.

هيربد مدير سينما «فرهنگ» هم كه در تك سانس فيلم «پاتال و آرزوهاي كوچك» را به نمايش گذاشته‌است درباره‌ي ميزان استقبال از اين فيلم به ايسنا گفت:20 سال از ساخت و پخش اين فيلم گذشته و اكنون نبايد توقع داشته باشيم كه اين فيلم مورد استقبال زيادي قرار بگيرد. اكنون متاسفانه استقبال چنداني از اين اثربه عمل نيامده و البته با توجه به اينكه درفصل مناسبي براي اكران فيلم‌هاي كودك نيستيم شايد تا حدي اين موضوع قابل توجيه باشد چرا كه به هر حال اكنون مدارس كه مي‌توانند نقش مهمي دراستقبال از فيلم داشته باشند تعطيل هستند.

وي در ادامه با اشاره به تغيير سانس نمايش اين فيلم‌ و انتقال آن از 18:30 به 16:30 در اين سينما توضيح داد: تغييري كه در زمان نمايش اين فيلم پيش آمده بيشتر بدان جهت است كه والدين فرصت بيشتري براي آوردن كودكانشان داشته باشند. به هر حال در ساعت 18:30 با توجه به اينكه نزديك به زمان افطار است شايد والدين نتوانند فرزندانشان را به سينما بياورند. البته با توجه به مواردي كه گفتم شايد اين فيلم در هر سانس ديگري هم كه پخش مي‌شود ميزان استقبال از آن محدود باشد.

هيربد با اشاره به استقبال از برخي فيلم‌هاي قديمي همچون «مادر» در پرديس ملت توضيح داد: دليل آن است كه اين فيلم‌ها به مخاطب بزرگسال تعلق دارند. اما اگر قرار باشد فيلم كودك قديمي مورد توجه قرار بگيرد بايد در فصل مناسب به نمايش درآيد و يا نوع فيلم به گونه‌اي باشد كه علاوه بر مخاطب كودك به درد بزرگسالان هم بخورد تا آنها با اشتياق بيشتري فرزندانشان را به سينما بياورند. به عنوان مثال فيلم « پسر آدم، دختر حوا» از جمله فيلم‌هايي است كه علي‌رغم اينكه براي مخاطب بزرگسال ساخته شده در برقراري ارتباط با مخاطب كودك هم موفق است اما « پاتال» تنها مخاطب كودك دارد.

مدير سينما «فرهنگ» در پايان درباره اقداماتي كه اين سينما براي تبليغ«پاتال و آرزوهاي كوچك» انجام داده توضيح داد: سايت سينما فرهنگ، سايت بنياد سينمايي فارابي، تلفن گوياي ما و گيشه سينما " فرهنگ" همه به اطلاع‌رساني در اين زمينه پرداخته‌اند و در واقع ما همه جوره در اين زمينه اطلاع‌رساني كرده‌ايم.

فرشته طائرپور چندي پيش همزمان با اكران مجدد فيلم سينمايي «پاتال و آرزوهاي كوچك» بعد از بيست سال به ايسنا گفته بود: اين‌كه عروسک پير و کوچک «پاتال» پس از بيست سال،آنهم فقط درسه سينما و نه در تمام سانس‌ها،لابه‌لاي فيلم‌هاي تازه و پر از ستاره‌هاي جوان چه خواهد كرد، پاسخي است كه مي‌تواند براي فيلمسازاني كه هنوز خيال سينماي کودک در سر دارند، تعيين‌كننده باشد.

اين تهيه‌كننده سينما يادآور شده بود: درست 20 سال پيش «پاتال و آرزوهاي کوچک» توانست ورقي ماندگار به دفتر رونق سينماي كودك اضافه كند و امروز بازخواني اين ورق چه به نيت تجديد خاطره باشد و چه به نيت آزمون سليقه‌ي كودكان اين دوران، مي‌تواند يکي از اقدامات پژوهشي جهت راه‌اندازي سينماي خفته کودکان به حساب آيد.

وي يادآور شده بود:بيست سال پيش بچه‌هاي ايراني ـ به شکل فراگير ـ ويديو و فيلم‌هاي خارجي نداشتند، به صدها شبکه ماهواره‌اي که با انواع سريال‌هاي خانوادگي و کمدي و ماجرايي، فرهنگ و آداب ملل ديگر جهان را وارد باورها و زندگي روزمره ما مي‌کنند دسترسي نداشتند و تفکر غالب بر جامعه نيز جدي‌تر و اخلاقي‌تر از اين سال‌هاي اخير بود.

طائرپور مطرح مي‌كرد:در آن روزگار كودكان بسياري دست در دست والدينشان بارها و بارها به تماشاي «پاتال» و ساير فيلم‌هاي ويژه کودکان رفتند و لذت هم بردند، کودکاني که امروز خود والدين جواني هستند که بي‌ترديد دغدغه تاثير آثار هنري را بر فرزندانشان دارند. بايد ديد اين والدين امروزي تا چه اندازه همت به خرج خواهند داد و دست كودكانشان را خواهند گرفت تا براي تماشاي فيلم‌هايي چون «پاتال» که همه چيزش ايراني است به سينما بروند و يا لااقل اولين تجربه‌هاي سينمايي خود را با فرزندانشان به اشتراک بگذارند. بي‌ترديد براي هر بچه‌اي، آشنايي با سرگرمي‌هاي گذشته والدينش جذابيتي خاص دارد.

به گزارش ايسنا،«پاتال و آرزوهاي كوچك» به كارگرداني مسعود كرامتي در سال68 به تهيه‌كنندگي فرشته‌طائر‌پور و وحيد نيكخواه آزاد ساخته شد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۶ شهریور ۱۳۸۹ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8906-03073
  • خبرنگار : 71060