مديرعامل آبفا خبر داد: شيرين سازي آب سواحل شمال و جنوب براي انتقال به سمنان و كرمان بودجه‌هاي دولتي، پاسخگوي اجراي پروژه‌هاي آبرساني نيست

مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور از شيرين‌ سازي آب سواحل شمالي و جنوبي جهت انتقال به استان‌هاي سمنان و جنوب و جنوب غرب كرمان با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيد مهدي ثمره هاشمي مشاور وزير نيرو در مراسم توديع و معارفه مديران عامل شركت آب و فاضلاب شهري استان يزد اظهار كرد: سالانه در كشور420 ميليارد مترمكعب نزولات آسماني داريم كه از اين مقدار تنها 140 ميليارد مترمكعب قابل استحصال است.

وي افزود: بخش اعظم آب كشور در بخش كشاورزي مصرف مي‌شود كه متاسفانه بيش از 60 تا 70 درصد آن هدر مي‌رود كه ناشي از بكارگيري روشهاي ناصحيح در اين بخش است و در كشوري كه در منطقه‌اي خشك، كم باران و كم آب با متوسط بارندگي كمتر از يك سوم متوسط دنيا اين روند مصرف ناصحيح و هشدار دهنده است.

ثمره هاشمي اظهار اميدواري كرد مسوولين در اين بخش با برنامه‌ريزي‌هاي صحيح و استفاده از فناوري‌هاي روز دنيا تدابير لازم را براي استفاه صحيح از آب و صرفه جويي در مصرف آن بينديشند چرا كه در زمينه تامين آب شرب و بهداشتي نيز مشكلاتي وجوددارد و به طور متوسط 30 درصد آب را در اين بخش هدر مي‌دهيم كه اين ميزان در استان‌هاي مختلف، متفاوت است.

مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور افزود: آب كه با اين سختي و مشكلات و اجراي پروژه‌هاي پرهزينه و سخت در مراحل اجرايي به دست مي‌آيد هدر رفت 30 درصد آب واقعا غيرقابل قبول و نپذيرفتني است چرا كه منابع آب كشور رو به اضمحلال است و هشدار و خطر جدي است.

وي با بيان اينكه آب شرب و در دسترس مردم در كشور رو به كاهش است، ادامه داد: بايد تدابير جدي براي تامين آب مورد نياز مردم و حفاظت از منابع آبي كشور به كار گيريم كه اين تكليف ملي همه ماست. متاسفانه ملت ما در مصرف انرژي، روند مصرفشان غير كنترل شده و ناصحيح است و با توجه به اينكه آب مايه حيات است بايد فكري جدي و اساسي در اين زمينه داشته باشيم.

ثمره‌هاشمي تصريح كرد: تكليف ما است كه به عنوان مسوولين آب كشور براي اصلاح و مديريت مصرف فرهنگ ‌سازي كنيم، متوسط مصرف آب هر نفر در شبانه‌روز در كشور ما 170 ليتر است كه از بسياري از كشورهاي اروپايي نيز بالاتر است كه براي كشوري كه داراي مشكلات منابع آبي و كم باراني است مشكلات زيادي ايجاد خواهد كرد.

وي با بيان اينكه بايد قدر آب را بدانيم و از منابع آبي حفاظت كنيم، گفت: قطره قطره آبي كه در اختيار ما قرار مي‌گيرد با چه مشقتي تامين مي‌شود كه بايد دراين زمينه فرهنگ‌سازي كنيم و مردم را با نحوه مصرف و اسراف نكردن آشنا كنيم.

وي هشدار داد: اگر روند مصرف اينگونه باشد در آينده نزديك دچار مشكلات جدي خواهيم شد و مهاجرت‌ها و پيامدهاي آن در كشور رخ خواهد داد چرا كه منابع سطحي كه نداريم، منابع زيرزميني نيز به دليل خشكسالي‌هاي متوالي و ممتد و نيز مديريت ناصحيح در بعضي نقاط كشور، كاهش يافته است.

مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور افزود: در اين شرايط ناچاريم طرح‌هاي بزرگ انتقال آب را طراحي و اجرا كنيم كه در بعضي مناطق اجرا شده و بعضي نيز در دست اجرا است و در حال حاضر تفكر شيرين‌ كردن آب در سواحل شمالي و جنوبي كه در سال‌هاي قبل به صورت خام مطرح مي‌شود، به صورت جدي قوت گرفته و در بعضي مناطق به مرحله اجرا رسيده و عملياتي خواهد شد.

ثمره هاشمي گفت: شيرين سازي آب دريا در بندرعباس براي انتقال به جنوب و جنوب غرب كرمان با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در حال اجرا است و ما نيز خريد آب را ضمانت كرده‌ايم چرا كه با اين روند مصرف و كاهش منابع اگر انتقال آب صورت نگيرد، اين مناطق خالي از سكنه خواهند شد و مهاجرت‌ها اتفاق خواهد افتاد.

وي همچنين از شيرين‌سازي آب سواحل شمالي براي انتقال به استان سمنان خبر داد و گفت: شيرين‌سازي آب دريا براي استفاده شرب يا كشاورزي بحث جدي است كه دنبال مي‌شود كه خوشبختانه سرمايه‌گذاري در اين بخش نيز توسط بخش خصوصي در حال انجام است كه امتياز مثبتي است تا سرمايه بخش خصوصي را جلب كنيم.

وي افزود: بودجه‌هاي دولتي كفاف اجراي پروژه‌هاي ما را نمي‌دهد بعضي از پروژه‌ها از جمله پروژه‌هاي فاضلاب20 سال است كه اجرا مي‌شود و هنوز پايان مشخصي براي آن متصور نيست بايد با جديت پيگيري كرد كه با استفاده از سرمايه گذاري بخش خصوصي اين پروژه‌ها را اجرايي كنيم چرا كه اگر منتظر بودجه‌هاي دولتي باشيم، اين پروژه‌ها هيچگاه به پايان نخواهد رسيد.

مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور از استاندار يزد خواست با مذاكره با بانك‌ها و دعوت از بخش خصوصي زمينه سرمايه‌گذاري، آنها را در طرح‌هاي آبرساني و فاضلاب فراهم كند تا اين طرح ها زودتر به سرانجام برسد.

وي بيان كرد: با اجراي طر‌ح‌هاي فاضلاب از 7 ميليارد مترمكعبي كه آب شرب مصرف مردم كشورمان در سال است 5 ميليارد مترمكعب آن بازگشت مي‌شود كه قابل استفاده در بخش كشاورزي و صنعت است كه اگر اين اتفاق بيفتد كمك زيادي خواهد بود لذا نياز است كه منابع مالي جدي براي آن تعريف كنيم.

وي از مديرعامل سابق شركت آب و فاضلاب شهري استان يزد تشكر كرد و گفت: آبرساني به مردم كار پرافتخاري است و خداوند به ما عنايت خاصي داشته است كه ما در اين عرصه قرار داده است.

در اين مراسم همچنين استاندار يزد به روند اجراي مصوبات آب و فاضلاب در سفرهاي استاني مقام معظم رهبري و هيات دولت اشاره كرد و روند اجرا را مطلوب ارزيابي كرد.

محمدرضا فلاح‌زاده با اشاره به ميزان پيشرفت پروژه‌هاي مذكور، مردم استان را قدردان خدمات خدمتگزارانشان معرفي كرد كه در مقابل كاري كه برايشان انجام مي‌شود، سپاسگزار هستند.

در پايان اين مراسم با اهداي لوح تقدير ضمن تشكر از محمدي مديرعامل سابق شركت ‌آب و فاضلاب شهري استان يزد، حكم وي براي تصدي مسووليت معاون منابع انساني و بهبود مديريت شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور قرائت شد.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8905-15476
  • خبرنگار :