در هفته گذشته، رييس جمهور كشورمان با حضور در همايش مديران ارشد صنعت نفت از مهارگران چاه شماره 24 ميدان نفتشهر تقدير كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمود احمدينژاد بر تمام نشدن پروسهاي كه براي ملي شدن صنعت نفت آغاز شده، تاكيد كرد و شرط اتمام اين پروسه را منتفع شدن ملت ايران از تمام منافع نفت و مديريت آن دانست.
رييس جمهور همچنين به ضرورت دعوت از توليدكنندگان و همتهاي داخل كشور اشاره و يادآوري كرد كه بايد تا ظرف سه يا چهار سال آينده به نقطهاي برسيم كه تمام قطعات و تجهيزات مورد نياز نفت در داخل كشور ساخته شود. متاسفانه اندك كساني بودند كه در بخشهاي مختلف براي يك منفعت دو ريالي 100 هزار منفعت را دادهاند.
* آتشسوزي فاز1 پتروشمي پرديس
پس از گذشت يك هفته از راهاندازي رسمي فاز 2 پتروشيمي پرديس كه با حضور رييس جمهور انجام شد؛ در روز چهارشنبه فاز 1 اين واحد پتروشيمي دچار آتشسوزي شد كه با ابتکار عمل مناسب و به موقع گروههاي ايمني، آتشنشاني و بهرهبرداري، از گسترش آتشسوزي جلوگيري شده و آتش پس از يك ساعت کنترل و مهار شد.
* امضاي تفاهم صادرات گاز ايران به عراق
در پس سفر هيات ايراني به عراق در هفته گذشته و بهدنبال امضاي تفاهمنامهاي، صادرات روزانه 5 تا 10 ميليون متر مکعب گاز ايران به عراق قطعي شد كه بهترين نقطه انتقال گاز، منطقه ايلام و از طريق خط ششم سراسري گاز شناخته شده است.
* مشارکت ترکيه و روسيه در ساخت واحدهاي پتروشيمي ايران
کشورهاي ترکيه و روسيه در ساخت واحدهاي بالادستي پتروشيمي همکاري و مشارکت خواهند كرد. در اين زمينه شرکت سيبور روسيه بيشتر تمايل دارد در بخش بالادستي پتروشيمي فعاليت كند، در حاليكه ترکيه در بخش بالادستي صنعت پتروشيمي فعاليت خاصي ندارد ولي در صنايع پايين دستي پيشرفتهاي خوبي کرده است؛ از اين رو حضور شرکتهاي ترکيهاي در ايران و سرمايهگذاري در طرحهاي پتروشيمي، امکان تامين نيازهاي اوليه صنايع داخلي کشورشان را فراهم ميکند.
* و ديگر اخبار...
انعقاد 2.5 ميليون دلار قرارداد براي مميزي انرژي در صنعت نفت کشور، فاينانس 2 ميليارد دلاري خط لوله ششم و ادامه خط هفتم از منابع خارجي، خودکفايي در توليد کاتاليست و برداشته شدن آخرين گام براي توليد بنزين از مجتمعهاي پتروشيمي و از سر گرفته شدن صادرات گاز ايران به تركيه پس از گذشت 10 روز از ديگر اخبار مهم اين حوزه بودند.
انتهاي پيام