محققان دانشکده پزشکي جورجيا، استفاده از لباسهاي گشاد، مصرف کافي آب قبل از تشنگي و انجام تمرينات در صبح زود يا عصرها را در پيشگيري از گرمازدگي در ورزشکاران توصيه ميکنند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، انقباضات عضلاني مرتبط با گرما، خستگي ناشي از گرماي هوا و گرمازدگي کشنده خطرات فعاليت و ورزش کردن در تابستان است اما با رعايت و اقدامات پيشگيرانه که توسط محققان دانشکده پزشکي جورجيا توصيه شده ميتوان از آنها جلوگيري کرد.
به گفته تيم مکلين از مرکز پزشکي ورزش سلامت MCG ، گرمازدگي وقتي اتفاق ميافتد که بدن قابليت خنک کردن خود را از دست بدهد.
در شرايط عادي بدن با استفاده از تبخير عرق باعث خنک شدن در حين فعاليت ميشود اما در هواي گرم و شرجي اين تبخير از سطح بدن انجام نشده و خطر بيماري گرمازدگي را افزايش ميدهد.
گروه مکلين با توصيه به ورزشکاران ميگويد: در هنگام فعاليت در صورتي که احساس خوبي نداريد به مربي خود اعلام کنيد. براي اينکه به هواي گرم و شرجي عادت کنيد، شدت تمرينات خود را به تدريج در طي مدت 10 تا 14 روز افزايش دهيد.
از لباسهاي گشاد و رنگ روشن استفاده کنيد که کمک به خارج شدن گرماي بدن شود. تا آنجا که ميتوانيد خود را در سايه قرار دهيد. از قرصهاي نمک استفاده نکنيد ممکن است به انقباض عضلاني کمک کند اما از گرمازدگي جلوگيري نميکند.
ميزان هيدراسيون خود را با کنترل وزن خود تحت نظر داشته باشيد. براي مشخص کردن ميزان آب از دست رفته از عرق خود را قبل و بعد از فعاليت وزن کنيد.
فعاليتهاي شديد خود را به صبح زود يا اواخر عصر محدود کنيد و در صورت فعاليت در وسط روز، ميزان استراحت خود را بين فعاليت افزايش دهيد.
گفتني است، کمبود آب علت اصلي گرمازدگي است و اين وضعيت در مدت 30 دقيقه در هنگام فعاليت در هواي گرم و مرطوب ميتواند، اتفاق افتد. به طور کلي ممكن است، دو درصد از وزن بدن به علت تعريق از دست برود.
انتهاي پيام