با مجوز دولت براي خريد سهام سايپا شرکت‌هاي بنياد شهيد و وزارت رفاه وارد رقابت شدند

دولت در راستاي اجراي قانون بودجه امسال و در چارچوب مقررات و ضوابط بورس اوراق بهادار، به شرکت‌هاي زيرمجموعه بنياد شهيد و وزارت رفاه اجازه داد وارد رقابت براي خريد سهام شرکت سايپا شوند و در صورت تصاحب سهام اين شرکت‌، وجه آن بابت بدهي دولت به اين نهادها تهاتر شود.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) بر اساس مصوبه هيات وزيران در جلسه 13 تيرماه 1389 و مستند به جزء «ط» بند 7 و جزء «ج» بند 8 قانون بودجه سال 1389 کل کشور، مقرر شد بخشي از سهام شرکت خودروسازي سايپا که در بورس عرضه شده با رعايت شرايطي، بابت رد ديون و مطالبات به بنياد شهيد و امور ايثارگران يا وزارت رفاه و تامين اجتماعي واگذار شود.

بر اساس جزء «ط» بند 7 قانون بودجه امسال، سازمان خصوصي سازي در راستاي تأمين مبالغ مصوب بودجه مربوط به رد ديون، موظف شده است طبق شرايط عمومي مربوط به واگذاري شرکت‌ها، نسبت به فروش شرکت‌ها و تأمين ديون محقق از اين طريق اقدام و در غير اين صورت سهام شرکت‌هاي مورد واگذاري را مستقيماً بابت رد ديون با رعايت مقررات مربوط به سازمان‌ها و نهادهاي بستانکار واگذار كند.

همچنين طبق جزء «ج» بند 8 قانون بودجه نيز دولت موظف است بابت حقوق، رد ديون و مطالبات ايثارگران و خانواده معظم شهداء و تغييرات بعدي آنان و اجراء لايحه خدمات ايثارگران و کارکنان نيروهاي مسلح اعم از شاغل و بازنشسته، از محل واگذاري سهام شرکت‌هاي دولتي يا واگذاري آن يا از محل وجوه حاصل از فروش آنها و يا از محل صرفه‌جويي حين اجراء بودجه اقدام كند.

بر اين اساس، در راستاي اجراي دو اين حکم مقرر شد بخشي از سهام شرکت خودروسازي سايپا که در بورس عرضه شده به بنياد شهيد و امور ايثارگران يا وزارت رفاه و تامين اجتماعي واگذار شود.

اين واگذاري منوط به حضور فعال دو نهاد ياد شده در تالار بورس اوراق بهادار و انجام اقدام لازم براي خريد سهام شرکت سايپا و همچنين تهاتر 25 درصد بخش نقدي قيمت پاياني سهام عرضه شده سايپا توسط وزارت اقتصاد با مطالبات وزارت رفاه يا بنياد شهيد، در صورت موفقيت هر يک از آنها در بورس و پرداخت باقي‌مانده و نيز وجه مازاد بر مطالبات آنها مطابق مقررات بورس است.

طبق مصوبه دولت، مطالبات بنياد شهيد و وزارت رفاه توسط کارگروهي با مسئوليت معاون اول رييس‌جمهور و عضويت معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي و وزير اقتصاد و حسب مورد رييس بنياد شهيد و وزارت رفاه تعيين مي‌شود.

بر اساس اعلام پايگاه اطلاع‌رساني دولت، در صورتي که وزارت رفاه يا بنياد شهيد در رقابت با ساير رقباي خريد سهام سايپا بتوانند برنده سهام شوند، اگر مطالبات برنده کمتر از مبلغ نقدي سهام عرضه شده در بورس باشد، مابه‌التفاوت آن به صورت نقد توسط برنده سهام بايد پرداخت شود. با اجراي اين مصوبه هيچگونه خللي در رقابت موجود براي خريد سهام سايپا ايجاد نخواهد شد و صرفا شرکت‌هاي زيرمجموعه وزارت رفاه و بنياد شهيد در کنار ساير کنسرسيوم‌هاي خريدار سهام بر اساس قواعد و مقررات بورس اوراق بهادار به رقابت براي خريد سهام شرکت سايپا مي پردازند.

در صورتي که شرکت‌هاي زيرمجموعه وزارت رفاه و بنياد شهيد نتوانند در رقابت براي خريد سهام سايپا برنده شوند، دولت مطالبات آنها را طبق احکام بودجه امسال، مي‌بايست از محل واگذاري سهام شرکت‌هاي ديگر تامين کند.

اين مصوبه در 21 تير 89 از سوي معاون اول رييس‌جمهور جهت اجرا ابلاغ شده است.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۳ تیر ۱۳۸۹ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 8904-12000
  • خبرنگار :