در پي بحثهاي اخير مبني مبني بر تنظيم جدول اكران سينماها از سوي ادارهنظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد، عليرضا سجادپور مدير اين اداره چهارشنبه ـ9 تير ماه ـ با اعضاء شوراي صنفي نمايش جلسهاي داشت واعلام كرد: جدولبندي توزيع و اكران فيلمها پس از تصويب وزارت ارشاد، اجرايي ميشود.
مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي بعد از آن جلسه در گفتوگو با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: جلسه بسيار خوب و نسبتا طولاني بود كه همه اعضاي شوراي صنفي حضور داشتند و قرار شد پيشنهادات تكميلي از صنوف مختلف اخذ شود تا در نهايت به اطلاع صاحبان فيلم برسد.
وي هدف از اجراي اين طرح را ساماندهي در وضعيت اكران و ايجاد تنوع ژانرهاي مختلف برشمرد و افزود: با تنظيم اين جدول، مناسبتها و گونههاي مختلف در اكران رعايت خواهد شد و هدف اصلي رونقبخشيدن به اقتصاد سينما و توجه به قشر قهركرده با سينما است.
سجادپور دربارهي زمان اجراي اين طرح اظهار داشت: علاقهمند بودم تا اواخر خردادماه اين جدول اجرايي ميشد، اما كار فرآيند پيچيدهاي دارد و اميدوارم به زودي بعد از آنكه جدول نهايي به تصويب آقاي شمقدري رسيد اجرايي شود.
به گفتهي مدير ادارهي نظارت و ارزشيابي؛ اولويت اول اين طرح با فيلمهايي است كه فرم حضور در جشنوار فجر را پر كردهاند و بهويژه فيلمهايي كه در بخش مسابقه حضور داشتند، است و در ادامه فيلمهايي كه قابليت جذب مخاطب عام و خانواده را داشته باشند.
وي افزود: با اين وضعيت فكر ميكنم سال آينده هم جدول اكران توسط اداره كل نظارت و ارزشيابي تنظيم شود تا وضعيت اكران سروسامان پيدا كند. در واقع ما از صنف خواستيم كه اين موضوع را حل كند، اما به خاطر حواشي كه برايشان پيش ميآمد، دخالت نكردند و ما ناچارا وارد شديم.
سجادپور درباره نقش شوراي صنفي در اكران گفت: شورا وظايف قبل را انجام ميدهد و به عنوان بزرگترين مرجع اجراي اكران، در كنار ما خواهد بود.
مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي در پايان به ايسنا گفت:با مشخصشدن اين جدول، اكران فيلمها تا پايان سال مشخص خواهد شد.
اما علي سرتيپي گفت: طرح ارائه شده از سوي آقاي سجادپور براي تنظيم جدول اكران مبهم است.
سخنگوي شوراي صنفي نمايش بعد از جلسهي اعضاي اين شورا با مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي ارشاد به ايسنا گفت: در اين جلسه در خصوص ضرورت تنظيم جدول بحث و تبادلنظر شد و موافقان و مخالفان نظرات خود را مطرح كردند، در نهايت قرار شد اين جدول از سوي اداره كل نظارت و ارزشيابي ارائه شود تا شورا جمعبندي نهايي را داشته باشد.
به گفتهي سرتيپي قرار شد اين جدول تا هفته آينده ارائه شود.
اما محمد نيكبين گفت: بهتر است دولت به جاي حل مشكل اكران، مشكل كمبود سالن سينما را حل كند.
اين تهيهكننده اظهار داشت: چيزهايي كه الان در خصوص تنظيم جدول اكران توسط اداره كل نظارت و ارزشيابي مطرح ميشود، چيزي است كه ما خيلي وقت پيش از آن گذشتهايم و قرار شده بود چنين مواردي از دست دولت خارج و به بخش خصوصي سپرده شود كه طرح اين مسئله جديد با خصوصيسازي مغايرت دارد.
وي ادامه داد: با اجراي اين كار ممكن است مشكل تا دو، سه ماه آينده حل شود، اما براي طولاني مدت نميتواند راهگشا باشد و من موافق آن نيستم.
اين تهيهكننده خاطرنشان كرد: وقتي ما با كمبود سالن مواجه هستيم بهتر است دولت وارد اين حوزهها شود و سرمايهگذاري كند و مسئلهي سختافزاري سينما را با كمك بخش خصوصي حل كند و تا كمبود سالن برطرف نشود، در اكران مشكل خواهيم داشت و از اين موضوع هميشه صدمه ديدهايم.
و امير سمواتي درباره تنظيم جدول اكران از سوي معاونت سينمايي گفت: وقتي سر يك كلاس خود بچهها رعايت انضباط را نميكنند، نياز به مبصر پيدا ميشود.
اين تهيهكننده در گفتوگو با ايسنا، دربارهي ارزيابياش پيرامون خبرهايي مبني بر تنظيم جدول اكران اظهار داشت: متأسفانه در دورههاي گذشته شرايطي ايجاد شد كه دفاتر پخش به دليل روابط ناسالمشان، مانيفست سينمايي ميدادند و اگر به فيلمهايي كه در يكي دوسال اخير اكران شده نگاه كنيم، سرنخ اين منافع مالي مشخص خواهد شد.
وي ادامه داد: اگر چيزي به عنوان سينماي سخيف و سطح پايين مطرح است، دقيقا نشأتگرفته از همين نگاه پخشكنندگان محترم است و در اين شرايط كه فيلمهاي سينماي ايران براي گرفتن اكران مجبورند با تلهفيلمهاي تلويزيون و تله سوپرماركتهاي نمايش خانگي مبارزه كنند، ظاهرا تنها راه نتيجه گرفتن از اين وادي داشتن مبصر است.
اين تهيهكننده كه «باغ قرمز» را آماده اكران دارد، گفت: البته طبيعي است اين مبصر هم به منابع خودش در حوزه سينماي دولتي توجه خواهد نمود.
سمواتي به پخش تخصصي «آبي» اشاره كرد و اظهار داشت: ما اين پخش را در سال 85 از طريق مجمع سينماي كودك و با توصيههاي دولت بر مبناي كمك در اكران اينگونه فيلمها تأسيس كرديم كه پس از چندسال به دليل عدم حمايتهاي دولت، كمجانبودن آثار كودك و نوجوان و دليل عمده اينكه ديگر شركتهاي پخش ترجيح نميدادند، شركتهايي با عنوان پخش تخصصي تشكيل شود با نامه مستقيم از سوي ارشاد تعطيل كرديم.
تهيهكننده «كافه ترانزيت» و «نفس عميق» ادامه داد: حالا بعد از سه سال ميبينيم دوباره دولت به عنوان به اصطلاح صاحب سينما وارد كار ميشود و اميدوارم تجربه پخش تخصصي «آبي» سينماي كودك و نوجوانكه در زمان تأسيس خود، تعريف و تمجيد دولتي را همراه داشت، در حضور مجدد تمام و كمال دولت در عرصه پخش در حد حرف نباشد.
انتهاي پيام