تابلويي بدون عنوان از «ايران درودي» كه از 36 سال پيش در پژوهشكده علوم انساني قرار داشت،در موزه «جهاننما»ي كاخ «نياوران» رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، صبح امروز ـ نهم تيرماه ـ يكي از تابلوهاي قديمي ايران درودي كه سال 1974 ميلادي برابر با 1353 شمسي توسط اين هنرمند نقاش كشيده شده بود، به نمايش درآمد.
شهرزاد پاكنيت، مسوول پيگيري اموال مجموعه فرهنگي كاخ نياوران در همين رابطه به ايسنا گفت: اين تابلو 36 سال پيش در پژوهشكده علوم انساني در كنار تعدادي تابلو و مجسمه با ارزش ديگر قرار داشت و كسي از وجود آنها مطلع نبود.
او ادامه داد: اين درحالي است كه طي يكماه گذشته يكي از كارمندان اين مجموعه از وجود اين تابلو و ديگر اشياي هنري موجود مطلع و با ادارهي موزهها ارتباط برقرار كرد. به دليل موضوعيت آثار پيدا شده، اداره كل موزهها با مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران براي تحويل اين آثار تماس گرفت.
پاكنيت با اشاره به اين اثر نقاشي رنگ روغن توضيح داد: اين تابلو سال 1977 ميلادي توسط ايران درودي كه يكي از نقاشان برجستهي ايراني است به سبك سورئال كه مورد علاقه ايشان بوده( از مجموعه گلهاي نيلوفر ميان كوير با رنگهاي گرم قرمز و قهوهاي تند)،كشيده شده است و احتمال ميرود يكي از تابلوهاي گنجينهي خانواده سلطنتي از كلكسيون آثار ايران درودي باشد.
هرچند كه به گفته او،مسوولان پژوهشكده علوم انساني دربارهي چگونگي نگهداري اين تابلو در آنجا اطلاعاتي نداشتند.
پاكنيت دربارهي چگونگي نگهداري اين تابلو در موزه جهاننما توضيح داد: اين تابلو بعد از رونمايي تا پايان تيرماه در موزه جهاننما به نمايش در ميآيد و بعد از آن براي نگهداري و نمايش دائمي به كاخ اصلي نياوران منتقل ميشود.
او همچنين دربارهي دلايل عدم نگهداري دائمي اين تابلو در موزه جهاننما كه اختصاص به آثار تجسمي دارد گفت: از آنجا كه اين تابلو بعد از چند دهه بيرون كشيده شده و نياز به رسيدگي بيشتر ، مرمت و بازسازي دارد، گنجينهي اصلي كاخ نياوران براي نگهداري و مرمت آن فضاي مناسبتري است.
پاكنيت در پايان دربارهي عدم حضور ايران درودي در اين مراسم رونمايي به ايسنا گفت:ايشان ساكن فرانسه است و متاسفانه شرايط حضور در اين تاريخ را نداشتند. از سوي ديگر بيشتر از اين هم صلاح نبود كه اين تابلو را از ديد مردم دور نگه داريم.
به گزارش ايسنا،«ايران درودي» يكي از نقاشان برجسته معاصر ايران و جهان است که به عقيده برخي پيرو مکتب فراواقعگرايي (سورئاليسم) است. او همچنين کارگردان، نويسنده، منتقد هنري و استاد دانشگاه در رشته تاريخ هنر است.
اين هنرمند 11 شهريور 1315 در مشهد به دنيا آمد. خانوادهي پدرياش، نسل در نسل از بازرگانان صاحب نام خراسان بودند و خانواده مادري او از بازرگانان قفقاز که در اوايل انقلاب روسيه به ايران مهاجرت کرده بودند.
او در سال 1954 براي تحصيل در رشته نقاشي در دانشکده بوزار در پاريس به اين شهر سفر كرد و در سالهاي 54 تا 58 به يادگيري هنر در آموزشگاهها و دانشکدههاي گونانگون پرداخت. مدرسه هنرهاي زيباي پاريس (بوزار)، مدرسه لوور پاريس، دانشکده سلطنتي بروکسل (ويتراي) ، انيسيتوي آر.سي.آي نيويورک (رشته تهيه و کارگرداني برنامههاي تلويزيون) از جمله مراكزي بود كه درودي در آن كسب تجربه كرد.
او همچنين کارگردان و تهيهکننده چند فيلم مستند و کوتاه براي تلويزيون بود و در سال 1970 به درخواست دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف به تدريس تاريخ هنر در اين دانشگاه پرداخت.
اين هنرمند نقاش عضو كنگره بينالمللي هنرمندان و منتقدان ريميوروکيو و سان مارينو است و برپايي نمايشگاههاي متعدد انفرادي و گروهي در ايران و جهان را ميتوان از ديگر فعاليتهاي او دانست.
گفتني است: ارديبهشت ماه سال گذشته نمايشگاه منتخب آثار «ايران درودي» به بهانه انتشار كتاب « قصه انسان و پايدارياش؛ شناختنامه ايران درودي» در نگارخانه شيرين برپا شد.
انتهاي پيام