دستجردي خبرداد: تهيه100درصد فاكتور9مورد نيازكشوردرداخل طي سال جاري امكان استفاده همه مردم ازخون بندناف به صورت رايگان غربالگري تمام خون‌هاي اهدايي در كشور

وزير بهداشت از امكان تامين صددرصد IVID و فاكتور 9 مورد نياز كشور از پلاسماي ايراني طي سال جاري خبر داد و گفت: همچنين 10 درصد فاكتور 8 و 20 درصد آلبومين مورد نياز كشور از پلاسماي ايراني تهيه مي‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر مرضيه وحيددستجردي در افتتاح پروژه ملي بانك خون بند ناف و مركز پذيره‌نويسي سلولهاي بنيادي گفت: حمايت‌هاي مجلس شوراي اسلامي در ارتقا جايگاه سازمان انتقال خون و ايفاي نقش اين سازمان نقش موثري داشته است. امروز شاهد موفقيت سازمان انتقال خون كشور نه تنها در منطقه بلكه در دنيا هستيم.

وي خون را مايه حيات انسان دانست و ادامه داد: تمام پزشكان اهميت خون و انتقال خون را به خوبي درك مي‌كنند. شايد 4-5 سال گذشته به علت نرسيدن خون در اتاق‌هاي عمل به ويژه گروه‌هاي خوني نادر، بيماران فوت مي‌كردند و مسائل متعددي به دليل خون به وجود مي‌آمد اما با تلاش سازمان انتقال خون طي 3-4 سال گذشته اين مشكل كاملا برطرف شده و به هيچ وجه در مراكز درماني و به ويژه اورژانس‌هاي بيمارستان‌ها كمبود خون نداريم.

دكتر دستجردي با بيان اينكه از هر سه نفر يك نفر در طول زندگي خود نيازمند خون مي‌شود، ادامه داد: امروزه بسياري از بيماران به ويژه بيماران نيازمند خون مانند هموفيلي‌ها و تالاسمي‌ها از تزريق خون منظمي برخوردارند.

وي به اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي عضو اكو اشاره كرد و گفت: در اين اجلاس به خوبي مشاهده كرديم كه سازمان انتقال خون ما در منطقه حرف اول را مي‌زند. سازمان انتقال خون ايران در اين اجلاس مورد توجه فراوان قرار گرفت.

وي ايران را در گروه معدود كشورهايي از دنيا اعلام كرد كه اهداي خون صد درصد داوطلبانه دارد و افزود: امروزه نيازي به خون جايگزين و خريد و فروش در كشور نيست. آمار دنيا حاكي از آن است كه اگر حدود يك تا سه درصد جمعيت كشورها بتواند اهداي خون داوطلبانه داشته باشند نياز آن كشور به خون رفع مي‌شود. آمار اهداي خون در ايران 5/2 درصد است. به اين ترتيب اهداي خون در ايران 25 اهدا به ازاي هر هزار نفر جمعيت است اين موضوع نشانه فرهنگ بالاي مردم كشور است.

دستجردي با بيان اينكه يك ميليون و 800 هزار نفر در سال در كشور خون خود را اهدا مي‌كنند، ادامه داد: حدود 800 هزار نفر از اين اهدا كنندگان، اهدا كنندگان دائمي هستند. بر اين اساس امروز مشكلي از نظر فراورده‌هاي خوني نداريم و سالانه بيش از يك ميليون واحد پلاكت و 5/1 ميليون واحد پلاسما در كشور توليد مي‌شود.

دكتر دستجردي در ادامه به گلايه سازمان انتقال خون در زمينه كمبود نيروي انساني در اين سازمان اشاره كرد و گفت: با توجه به گسترش فعاليت‌هاي سازمان انتقال خون، اين سازمان نياز به دو هزار نيروي جديد دارد، اميدواريم معاونت نيروي انساني رياست جمهوري اين نيرو را در اختيار سازمان انتقال خون قرار دهد.

وي در ادامه به نو شدن سيستم حمل و نقل خون در سازمان انتقال خون اشاره كرد و گفت: در اين زمينه 100 خودروي جديد و استاندارد وارد شده و نقل و انتقال خون‌ها با اين خودروها صورت مي‌گيرد كه اين امر به سلامت خونها افزوده است.

دكتر دستجردي در ادامه با تاكيد بر ارتقاي شاخص‌ سلامت خون‌هاي اهدايي در كشور گفت: امروز 100 درصد خونهاي اهدايي در كشور از نظر هپاتيت B و C و HIV و سفليس غربالگري مي‌شوند. شايد تنها 42 كشور دنيا امكان غربالگري صد درصد خونهاي اهدايي را داشته باشند. بر اساس اين غربالگري‌ها امروز سالم‌ترين خونها در كشور عرضه مي‌شود.

وزير بهداشت با اشاره به ارسال پلاسماي ايراني به خارج از كشور براي تهيه فراورده‌هاي خوني گفت: قراردادهايي به منظور انتقال تكنولوژي توليد فراورده‌هاي خوني در كشور بسته شده و به زودي اين موضوع در كشور آغاز خواهد شد. اميدواريم طي دو سه سال آينده تمام فراورده‌هاي خوني مورد نياز در كشور خودمان توليد شود.

وي به پروژه ملي بانك خون بند ناف و مركز پذيره نويسي سلولهاي بنيادي در سازمان انتقال خون اشاره كرد و گفت: به اين ترتيب خون بند ناف به صورت همگاني در اختيار مردم قرار مي‌گيرد. همچنين سلولهاي بنيادي كه در اين بانك ذخيره مي‌شود، مي‌تواند در سراسر كشور در اختيار بيماران قرار گيرد.

به گفته وزير بهداشت، بايد حداقل 10 هزار نمونه در بانك خون بند ناف ذخيره شود تا اين بانك بتواند مورد استفاده قرار گيرد.

وي با اشاره به پروژه خون بند ناف در مراكز خصوصي ادامه داد: اين روند در مراكز خصوصي انجام مي‌شود اما فردي كه خون را براي خود ذخيره مي‌كند بابت نگهداري اين خون در بانك پول مي‌پردازد اما بانك خون بند ناف سازمان انتقال خون بدون هزينه است. اين در حالي است كه تنها براي ذخيره اطلاعات اوليه حدود 500 تا 700 هزار تومان هزينه لازم است. در مجموع خونهاي موجود در بانك خون بند ناف حداقل 20 سال قابل نگهداري هستند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۴ خرداد ۱۳۸۹ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8903-14734
  • خبرنگار : 71070