مراسم پاياني بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران با سخنراني رييسجمهور، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و معاون فرهنگياش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه امروز (شنبه، 25 ارديبهشتماه) در محل مصلاي بزرگ امام خميني (ره) برپا شد، محمود احمدينژاد - رييسجمهور - با اشاره به مقاران شدن اختتاميه نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران با بزرگداشت حكيم ابوالقاسم فردوسي، گفت: براي عرض ارادت به اصحاب فرهنگ و كساني كه در حوزه تاليف و نشر كتاب و در خط مقدم فرهنگي ملت ايران در حال مجاهدت هستند، چند نكته را بيان ميكنم. نكته اول در باب فرهنگ است. فرهنگ فضاي تنفس روح انسان است، همانطور كه جسم بدون هوا ميميرد، روح انسان هم بدون فرهنگ ميميرد.
رييسجمهور در توضيح مطلب دوم خود گفت: اگر كسي بخواهد دوام و استمرار داشته باشد و اگر يك فرد و يك ملت بخواهد در مديريت جهاني و مناسبات جهاني نقش مؤثر و ماندگاري داشته باشد، بايد فضاي فرهنگي جهان را از آن خود كند؛ ملتهاي ماندگار ملتهايي بودند كه توان خود را براي توليد انديشه و فرهنگ اسلامي صرف كردند.
احمدينژاد در توضيح نكته سوم نيز گفت: خداوند متعال انسان را خلق كرد و به او مأموريت داد كه خود را از خاك بالا بكشد و در واقع يك زندگي سعادتمند را در اين دنيا برپا كند، خداوند پيامبران را نيز فرستاد تا به انسان براي كمال و تعالي كمك كنند.
او افزود: پيامبران وقتي كه آمدند و حقيقت پيامشان را منتشر كردند، اين حقيقت را عده كمي دريافت كردند؛ ولي ملت فرهنگي تمدنساز و منسجم ايران فرصت پيدا كرد حقيقت پيامي را كه پيامبر (ص) ارائه ميكردند، دريافت كنند و از زماني كه ملت ايران حقيقت پيام را دريافت كردند، مكتب امكان استمرار و دوام تا امروز را پيدا كرد و اين فرصت را پيدا كرد كه حيات سرشار از سعادت انساني را به ارمغان آورد.
رييسجمهور با بيان اين كه ملت ايران در طول تاريخ پرچمدار فرهنگ بوده است، گفت: اگر تاريخ قبل از اسلام ايران را نيز مطالعه كنيم، وجهه شاخص و برجسته ايران، وجهه فرهنگي و انساني اوست. در هفتهزار سال مطالعات و تاملات تاريخي حتا يك نشانه كه بيانگر بتپرستي، شرك يا انحرافات گسترده اخلاقي ملت ايران باشد، دريافت و مشاهده نشده است.
او افزود: دين كامل و حقيقت هدايت اين فرصت را پيدا كرد كه به جان و دل ملت ايران منتقل شود. اما يك اتفاق پيچيده و يك انحراف بزرگ در زمامداري اسلامي ايجاد شد، جاهليت و تعصبات عرب، بداخلاقي و خشونتها به نام انديشه توحيدي و به نام اسلام در برابر بشر قرار گرفت و از طرفي ديگر هجمههاي پيدرپي ميرفت تا هويت و اصالت ملت ايران را متلاشي كند؛ ملتي كه ميبايست حامل مكتب و پيام حياتبخش و زندگيآفرين و حامل تمامي زيباييها و پاكيها براي تمام بشر باشد.
احمدينژاد به شعرهاي فردوسي در شاهنامه اشاره كرد و گفت: كاري كه فردوسي كرد، فقط سرودن اشعار و حماسه نبود، فقط توحيد، نبوت، ولايت و امامت نبود؛ فردوسي آمد و هويت توحيدي ملت ايران، يگانهپرستي، حقطلبي و عدالتجويي ملت ايران و ماموريت تاريخي ملت ايران را بازيابي و معرفي كرد. خدمت فردوسي به يك جغرافيا، نژاد و قوم نيست؛ خدمت او به نوع بشر و جامعه جهاني است. روح حاكم در انديشه و مكتب فردوسي روح جهاني است، كرامت انساني روح يگانهپرستي و عدالتجويي است و اينها ارزشهاي جهاني است.
رييسجمهور گفت: بازيابي هويت ملت ايران يعني جلوگيري از اينكه مكتب كامل هم به سرنوشت پيام پيامبران قبلي دچار شود، به همين دليل ميگويند كه فردوسي يك حكيم، روانشناس آگاه، تاريخشناس، انسانشناس، يك مصلح و انقلابي تمامعيار است. او آمد و با تكيه بر زبان پرشور و پرظرفيت و لطيف فارسي همه حقيقت اسلام را در چهره مردان و زنان بزرگ به نمايش گذاشت، فردوسي آمد و يك مرزبندي روشن و شفاف بين خط انحراف تعصبات جاهلي و خودخواهي و كساني كه همه كار ميكردند و از طرفي ديگر مدعي خليفهالله و خليفه رسولالله بودند و حقيقت مكتب ايجاد كرد و اينها را از هم جدا كرد.
رييسجمهور در ادامه با طرح اين پرسش كه اگر انديشه، هنر و درك عميق فردوسي در سير تكامل بشر در قالب يك كتاب عرضه نميشد، آيا فرصت ماندگاري و اثرگذاري پيدا ميكرد؟ گفت: هرگز اين اتفاق نميافتاد. عليرغم توسعه همه سيستمها و ارتباطات همچنان كتاب مؤثرترين، صميميترين و ماندگارترين محفل و وسيله براي انتقال فرهنگ وانديشه است.
او به برگزاري نمايشگاه كتاب تهران اشاره كرد و گفت: با آن كه شبكههاي ارتباطي در تمام خانهها و محل كارها وجود دارد، اما وقتي نمايشگاه كتاب برگزار ميشود، پرشورتر، پررونقتر و با استقبال گستردهتر برگزار ميشود.
رييسجمهور گفت: فضاي خلوت يك انسان با كتاب يك فضاي ملكوتي است. در نفس كتابت يك لطافت است. كتاب انديشه را ماندگار و تثبيت ميكند، كتاب بهترين رابط بين انديشهها، فرهنگها و دلهاست.
رييسجمهور با بيان اين كه اگر يك نظرسنجي از همه ملتها و مردم انجام شود و در اين نظرسنجي سوال شود كه آيا از وضعيت موجود دنيا، زندگي و مناسبات جهاني راضي هستند يا نه، بدون ترديد قريب به اتفاق ملتها و انسانها پاسخشان منفي است و اگر سوال كنيد از چه چيزي ناراضي هستند، در آخر به اين نكته خواهيد رسيد كه ملتها و انسانها از فضاي فرهنگي حاكم بر جهان ناراضي هستند.
او افزود: علت بيشتر مشكلات كنوني در عرصه جهاني انحرافات فكري و فرهنگي است.
احمدينژاد گفت: مثلا در فرهنگ مادي و ليبراليسم چپاول ديگران مقدس است و اين خود ريشه خيلي از مشكلات است. در دوران اخير نيز ميبينيم كه سازمان اقتصادي درست كردهاند. شيره اقتصادي كشورها را ميمكند و ميبرند و مشكلات خود را به ديگر كشورها منتقل ميكنند ريشه مشكلات جامعه بشري در حال حاضر دريافتهاي نادرست فكري و فرهنگي است. تا زماني كه فضاي فرهنگي جهان اصلاح نشود، مناسبات سياسي و اقتصادي جهان اصلاح نخواهد شد.
رييسجمهور در ادامه با طرح اين پرسش كه چه كسي ميتواند و بايد فضاي فرهنگي جهان را اصلاح كند؟، گفت: قطعا كسي و ملتي ميتواند اين كار را انجام دهد كه از ذخاير، داشتهها و عمق كافي براي توليد و انتشار فرهنگ كه پاسخگوي نيازهاي امروز بشر باشد، برخوردار باشد. اين سخني كه ميگويم به معناي ناسيوناليستي و نگاه ناسيوناليستي نيست. ما انديشه فردوسي را وسط بگذاريم و از طرف ديگر تمام تفكرات مادي را بگذاريم؛ كدام انديشه ميتواند پاسخگوي بشر باشد؟ انديشه شرق و غرب عالم را همه در يك طرف بگذاريد. انديشه حافظ و مولوي را نيز در طرف ديگر، كدام انديشه كاملتر است؟ كدام يك از آنها حقيقت انسان و كرامت انسان را به صورت مناسب منتقل و دريافت كرده و انتقال داده است؟ پاسخ به اين سوال روشن است. آن ملتي ميتواند پرچمدار فرهنگي جهان باشد كه 2500 سال قبل بردهداري را ملغي كرد. ملتي كه در خود ابوريحانها، ابن سيناها و ساير بزرگان را پرورش داده است. اين مسووليت بزرگ امروز بر عهده ملت ايران است؛ البته اين سخن به اين معنا نيست كه ديگران مسووليت ندارند؛ ديگران نيز مسووليت دارند و در واقع تحقق اين امر يك مسووليت مشترك جهاني است كه بايد در اين راستا فعاليت شود. ولي ملتي بايد پرچم را بلند كند و حركت را آغاز كند و آن ملت ايران است.
رييسجمهور گفت: مأموريت بزرگ ما امروز تبيين، شفافسازي و انتشار فرهنگ متعالي انسان در جهان است و بالاتر از اين كاري نيست؛ اين كار انبياي الهي است و بشر امروز به اين امر نيازمند است.
احمدينژاد خطاب به ناشران و اهل كتاب و قلم گفت: شما مجاهدان خط مقدم فرهنگ انساني هستيد و بايد قدر كار خود را بدانيد، ماموريتها و ظرفيتها را به خوبي بشناسيد و در اين راستا حركت كنيد. ماموريت بزرگ و جهاني است و ظرفيتها بيپايان است، البته مشكلات و موانع نيز زياد است و بايد تلاش كنيم آنها را به حداقل ممكن برسانيم و آموزههاي فردوسي به ما ميگويد قدر و ظرفيت انسان آنقدر بالاست كه ميتواند بر تمام موانع غلبه كند. امروز ماموريت نشر فرهنگ انساني است و اين بر عهده مؤلفين و ناشران است.
رييسجمهور در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: ميخواهم در اينجا چند توصيه به ناشران عزيز و مؤلفان داشته باشم. كارهاي خوبي در اين زمينه انجام شده؛ ولي در مقابل طلب و نياز بشر كافي نيست. اولين توصيه به خودمان و دولت است. از آقاي وزير و آقاي پرويز ميخواهم كه در اين زمينه حركت گستردهتري را انجام دهند و در واقع اگر در حال حاضر از شما خواسته شود كه نمايشگاهي در معيار تمام كشورهاي جهان برگزار كنيد، اين نبايد با توجه به اقدامات انجامشده براي شما كار سختي باشد.
رييس جمهور گفت: مناسب است كه 200 كارخانه چاپ مجهز ايجاد شود كه هزينه چاپ به حداقل برسد.
احمدينژاد با اشاره به اين كه دولت به مقوله فرهنگ توجه ويژه دارد و در سفرهاي استاني نيز بودجههاي خوبي براي مقوله فرهنگ اختصاص ميدهد، گفت: مناسب است كه يك بودجه ملي نيز در اين زمينه پيشنهاد شود و دولت نيز اين موضوع را در صورت ارائه تصويب ميكند.
او گفت: هر كارخانه دولتي كه در زمينه چاپ آماده واگذاري باشد و داراي شرايط واگذاري باشد، مناسب است كه واگذار شود با اقساطي مثلا بيست، سي و يا پنجاهساله و هيچ سودي گرفته نشود و با نظر كارشناسي تخفيف داده شود.
رييس جمهور گفت: دولت از ايجاد شبكه توزيع كتاب نيز حمايت ميكند.
او ادامه داد: در شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز روابطي در ارتباط با نشر و تاليف كتاب بر عهده وزارت ارشاد و دولت گذاشته شده كه با كمك ناشران بايد اين وظايف محقق شود.
رييسجمهور خطاب به ناشران گفت: بايد نگاهتان جهاني باشد؛ چرا كه امروز هر اتفاقي كه در ايران رخ ميدهد، اثر جهاني دارد.
رييسجمهور گفت: امروز نقطه اميد ديگري براي بشر باقي نمانده و ديديد كه كساني كه مدعي بودند، چه كردند و جايي كه ملتها به آن اميد دارند، ايران است و به همين دليل بر اتفاقات ايران تمركز دارند.
احمدينژاد با بيان اين كه بايد كار كنيم، گفت: شما بايد خودتان را براي تيراژهاي ملي و ترجمه عظيم كتابها از زبان فارسي به زبانهاي ديگر آماده كنيد، اكنون وقت آن است كه انديشه متعالي ايران را ترجمه و به دنيا معرفي كنيد و ما نيز از اين امر پشتيباني ميكنيم.
رييسجمهور خطاب به وزير ارشاد گفت: مناسب است كه شما يك حساب ويژه براي كتابهايي كه قرار است بينالمللي شود، ايجاد و در زمينه معرفي كتاب و توزيع اين كتابها تلاش كنيد.
او خطاب به مولفان گفت: مولفان عزيز يك اقيانوس بيكران از انديشه انساني در اين كشور وجود دارد و هر كس با هر سليقهاي تنش را به اين اقيانوس بزند، ميتواند گوهرهاي درخشاني را صيد كند.
رييسجمهور با تاكيد بر اين كه هنر و انديشه ايراني بايد در عرصه جهاني معرفي شود، گفت: وزارت ارشاد بايد براي تاليف كتاب امتيازات ويژه در نظر بگيرد؛ كتابهايي كه بيانگر فرهنگ و انديشه ايراني هستند، ترجمه و معرفي شوند.
او عنوان كرد: عليرغم اين كه ملت ايران جزو معدود ملتهايي است كه بيشترين هجمه و چپاولگريها را تجربه كرده و عليرغم تمام زمستانها، جوانههاي ملت ايران جوان هستند و درختان ملت ايران تنومند و در حال شكوفه دادن. بايد فرهنگ ايرانزمين به جهان معرفي شود؛ مولفان و ناشران ما در انجام اين ماموريت عظيم و تاريخي نقشي موثر دارند و مطمئنم كه در انجام اين ماموريت موفق خواهند بود.
در اين جلسه با توجه به درخواست ناشران براي بيان مشكلاتشان به رييسجمهور اعلام شد كه جلسهاي با حضور ناشران، رييسجمهور و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار خواهد شد كه در آن جلسه، ناشران مشكلات خود را با رييسجمهور در ميان بگذارند.
به گزارش ايسنا، سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - نيز در مراسم پاياني بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران بر استقبال گستردهي مردم از اين دوره از نمايشگاه تأكيد كرد.
حسيني با اشاره به همزماني مراسم اختتاميهي نمايشگاه كتاب با روز بزرگداشت حكيم ابوالقاسم فردوسي، از اين شاعر بزرگ ايراني به عنوان يكي از شخصيتهاي بزرگ فرهنگي ياد كرد كه در سطح جهان مورد بيمهري قرار گرفته است و گفت: شايد جرم او اين است كه در اشعارش اشارات مستقيم به فرمايشات و كلام پيامبر اسلام (ص) داشته و به مباحث توحيدي پرداخته است. اين اثر نه تنها مجموعهاي از آثار ارزشمند فردوسي است؛ بلكه مردمنامه و خردنامهاي است كه موجب زنده نگه داشتن زبان پارسي شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه به بازديد مقام معظم رهبري از نمايشگاه كتاب اشاره كرد و گفت: بعد از آنكه لبخند رضايت بر چهرهي مقام معظم رهبري در بازديد از نمايشگاه نمايان شد، خستگي كار از تن ما و همهي برگزاركنندگان نمايشگاه بيرون شد.
او سپس با اشاره به استقبال گستردهي مردم از نمايشگاه كتاب تهران، گفت: در اين دوره از نمايشگاه، بيش از پنج ميليون نفر بازديدكننده به نمايشگاه مراجعه كردند و بر اساس ارزيابيها و آمار به دستآمده، امسال 55درصد از افرادي كه از نمايشگاه بازديد كردند، از شهرستانها بودند.
حسيني متذكر شد: در مطبوعات جهان اخبار مختلفي درباره نمايشگاه كتاب تهران مطرح شد و افراد مختلفي درباره آن اظهار نظر كردند؛ به عنوان مثال نماينده نمايشگاه فرانكفورت در نمايشگاه كتاب تهران اين نمايشگاه را با ساير نمايشگاههاي كتاب غيرقابل مقايسه عنوان كرد.
وزير ارشاد از نمايشگاه كتاب تهران به عنوان يكي از بزرگترين رويدادهاي فرهنگي در ايران ياد و تأكيد كرد: برگزاري اين نمايشگاه موجب تعامل بيشتر ناشران و خريد و فروش كتاب به طور گسترده ميشود.
او در پايان از مساعدتهاي رييسجمهور در برگزاري نمايشگاه كتاب قدرداني كرد و افزود: امسال نويسندگان، صاحبان قلم و اديبان صاحبنامي در نمايشگاه حضور يافتند و در نشستهاي ادبي و برنامههاي سراي اهل قلم حاضر شدند و با مردم از نزديك گفتوگو كردند كه مايهي افتخار است.
همچنين محسن پرويز - معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - از بازديد پنج ميليون و 300هزار نفر از بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران خبر داد.
به گزارش ايسنا، محسن پرويز در مراسم پاياني بيستوسومين نمايشگاه كتاب تهران، تعداد نهادهاي درگير در برگزاري اين دوره از نمايشگاه كتاب را 47 نهاد عنوان كرد و با قدرداني از آنها، گفت: با وجود اينكه مسؤولان مصلا تلاش دارند شرايط خوبي فراهم كنند، در مكاني كه بخشهايي از آن در حال ساختوساز است، قطعا كمبودهايي وجود دارد؛ ولي ما كمبود و مزيتها را ميسنجيم و اگر مزايا بيشتر بود، اقدام به برگزاري نمايشگاه ميكنيم.
او تأكيد كرد: مصلاي بزرگ امام خميني (ره) مزيتهاي زيادي دارد و مهمترين آنها، همكاري مسؤولان اين مكان با برگزاركنندگان نمايشگاه است.
پرويز ادامه داد: شايد براي مسؤولان مصلا راحتتر باشد كه بگويند اين محل در حال ساختوساز است و نمايشگاه فقط ميتواند از محل شبستان استفاده كند، آنوقت امكان استقرار تمام ناشران در شبستان وجود ندارد و نمايشگاه برگزار نميشود؛ اما خوشبختانه اينگونه نيست و مسؤولان مصلا با ما همكاري زيادي داشتهاند.
رييس بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران حضور پرشور و گستردهي مردم در نمايشگاه كتاب را نشان از رغبت و تمايل مردم به كتاب و كتابخواني دانست و تأكيد كرد: با وجود اينكه مراجعهكنندگان از نمايشگاه امسال رضايتمندي خوبي داشتهاند، در كنار تلاشهاي فراواني كه براي برگزاري نمايشگاه كتاب صورت گرفت، مشكلاتي هم وجود داشت كه فكر ميكنم ارزيابي درست پس از كنار هم قراردادن نكات مثبت و منفي درخواهد آمد.
اين مقام مسؤول در ادامه به رويكردهاي فرهنگي سفرهاي استاني هيأت دولت در دور سوم اشاره كرد و گفت: امسال كه دولت به فرهنگ بيش از پيش پرداخته است، تقاضا دارم در جلسات استاني خود به نوسازي و بهسازي صنعت نشر توجه كند و براي بهبود وضعيت شبكهي توزيع ناكارآمد فعلي كتاب با دادن وام كمبهره به تعبيهي محلهاي مناسب عرضهي كتاب كمك كند.
محسن پرويز گفت: سال گذشته، 61هزار عنوان كتاب در كشور منتشر شد و در شرايطي كه سال پرهيجاني را پشت سر گذاشتيم، پنجهزار عنوان كتاب بيش از سال قبلتر منتشر شد.
او در ادامه خواستار توجه به دغدغههاي نويسندگان داخلي و رفع آنها شد و گفت: نويسندهاي با من صحبت ميكرد و ميگفت كه يك خانهي 50 متري دارد و بايد در همان خانه با حضور فرزندان و عروس و داماد رمان بنويسد. آيا نميشود بودجهاي تخصيص دهيم كه براي اين نويسندگان برگزيده دفتر كار احداث كنيم و بعد با اقساط به آنها بفروشيم؟
پرويز اضافه كرد: ما در عرصهي نشر توانمنديهاي فراواني داريم. گاهي در استانها اهالي پژوهش و تحقيق به من مراجعه ميكنند و من متوجه ميشوم شرايط براي فعاليت آنها فراهم نيست.
او با تأكيد بر حمايت دولتي از بخش فرهنگ در همهي كشورهاي دنيا، به مسألهي گراني كاغذ اشاره كرد و از رييسجمهور خواست با توجه ويژه به كارخانههاي توليد كاغذ، تلاش و برنامهريزيهايي براي كاهش قيمت كاغذ انجام شود.
معاون فرهنگي وزير ارشاد همچنين گفت: ناشران كشور سه سال است كه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وام دريافت نكردهاند، اقتصاد نشر ضعيف است و كل بودجهي اين بخش 600ميليارد تومان است و در عمل كتابفروشان و ناشران با اين بودجه كار ميكنند.
او متذكر شد: ضعيف بودن اقتصاد نشر باعث ميشود فعاليت در اين بخش براي سرمايهگذاران خصوصي بهصرفه نباشد و وقتي صرفهي اقتصادي در اين بخش وجود نداشته باشد، بخش دولتي وارد عمل ميشود.
در بخشي از مراسم پاياني نمايشگاه كتاب تهران نيز تعدادي از ناشران برگزيدهي نمايشگاه سخن گفتند.
داريوش نويدگويي - مدير انتشارات نويد شيراز - از اهميت كتاب و كتابخواني در رشد و ارتقاي آگاهي عمومي سخن گفت و تأكيد كرد: حضور ميليوني مردم در نمايشگاه كتاب و بازديد مقام معظم رهبري از اين اتفاق فرهنگي نشان از اهميت آن در بين مردم و مسؤولان دارد؛ از اينرو ضرورت دارد كه توجهي ويژه در برگزاري هرچه بهتر نمايشگاه صورت گيرد. طبيعي است كه مصلا مكان مناسبي براي برگزاري نمايشگاه نيست و اميد كه در سال آينده در مكاني مناسب برگزاري نمايشگاه، نمايشگاه كتاب برپا شود.
او در ادامه از مسؤولان خواست به حوزهي نشر در شهرستانها بيشتر توجه كنند.
همچنين محمد حمزهزاده - مديرعامل انتشارات سورهي مهر - متذكر شد: نشر سورهي مهر را با دو صفت ناشر آثار حوزهي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس ميشناسند كه تاكنون حدود 700 عنوان كتاب در موضوع دفاع مقدس چاپ كرده و بيش از 50، 60 عنوان كتاب در حوزهي انقلاب اسلامي در دفتر پژوهش هنر و ادبيات حوزه تأليف شده است.
او در ادامه گفت: در مقطعي اين باور و نگرش در بين برخي از مسؤولان در حوزهي كتاب و ادبيات اين بود كه آثار مربوط به حوزهي دفاع مقدس پسند سليقه و ذائقهي جوانان نيست؛ اما با فعاليتهايي كه صورت گرفته و استقبالي كه از آثار تأليفي در اين حوزه به عمل آمده، نشان ميدهد كه اگر در حوزهي ادبيات دفاع مقدس خوب كار شود، بيشك مخاطبان ادبيات اين آثار را دنبال ميكنند.
او در ادامه خواستار ساماندهي شبكهي توزيع و فروش كتاب در كشور شد.
سپس رباني - مدير انتشارات غزال جوان - از دشواريهاي واردات كتاب انتقاد كرد و خواستار تدوين مقرراتي جامع در اين زمينه براي تسهيل در امر واردات كتاب شد.
او در ادامه ابراز اميدواري كرد كه براي برگزاري دور بعدي نمايشگاه در مكاني مناسبتر تمهيداتي انديشيده شود.
در مراسم پاياني نمايشگاه كتاب همچنين با حضور رييسجمهور، از ناشران و غرفههاي برگزيده تقدير و به مسؤولان آنها لوح تقدير اهدا شد.
بر اساس بيانيه هيأت داوران، پس از بررسي و ارزيابي آثار ناشراني که به مرحله نهايي راه يافته بودند، با توجه به شاخصهاي مصوب در دستورالعمل انتخاب ناشر سال از جمله کيفيت آثار تأليفي، تعداد عنوانهاي چاپ اول، تنوع آثار، توجه به مخاطبان خاص، تناسب کتابهاي منتشرشده با نيازهاي علمي، فرهنگي و ارزشهاي ديني و ملي جامعه، حسن شهرت در بين مؤلفان، مترجمان و جامعه فرهنگي کشور، رعايت اصول فني چاپ، داشتن آثار برتر در جشنوارههاي معتبر علمي و فرهنگي کشور، ناشران برگزيده سال 88 معرفي شدند.
هيأت داوران در بخش خصوصي تهران حوزه بزرگسال، انتشارات سخن را به دليل توجه و تعدد و تنوع آثار، کيفيت آثار از نظر رعايت اصول فني چاپ، حسن شهرت در ميان مؤلفان، مترجمان و جامعه فرهنگي و داشتن آثار ممتاز در جشنوارههاي معتبر علمي و فرهنگي کشور، به عنوان ناشر برتر معرفي کرد.
همچنين انتشارات نويد شيراز و مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) به صورت مشترک از سوي هيأت داوران به عنوان ناشران برتر بخش خصوصي شهرستاني در حوزه بزرگسال معرفي شدند.
عنوان برگزيده ناشران وابسته به نهادهاي دولتي و عمومي بخش بزرگسال در سال 88، به صورت مشترک به سازمان مطالعه و تدوين کتب علوم انساني (سمت) و سوره مهر اختصاص پيدا کرد.
بر اساس اين خبر، انتشارات قدياني با توجه به تناسب آثار منتشرشده با نيازهاي علمي و فرهنگي جامعه، عنوان ناشر برگزيده حوزه کودک و نوجوان در بخش خصوصي تهران را در سال 88 از آن خود کرد.
در بخش خصوصي شهرستاني و وابسته به نهادهاي دولتي و عمومي حوزه کودک و نوجوان، عروج انديشه و کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان به عنوان برگزيده معرفي شدند.
انتشارات براق نيز به دليل توجه به تصويرگري بومي و فعاليت در حوزه چاپ و نشر بينالملل شايسته تقدير شناخته شد.
بر اساس بيانيه هيأت داوران، انتشارات مؤسسه فرهنگي روايت فتح، انتشارات صرير و انتشارات سوره مهر نيز که به توليد آثار ارزشمند و وزين، ياد و خاطرههاي ماندگار دوران دفاع مقدس در متن زندگي فردي و اجتماعي و آحاد جامعه پرداختند، در بخش ويژه به عنوان برتر معرفي شدند.
همچنين غرفههاي برتر نمايشگاه در بخشهاي کودک و نوجوان، دانشگاهي، آموزشي، عمومي بخش داخلي و در قسمت نمايش ارزي، کشورها، بازار جهاني کتاب، نمايش ريالي لاتين و نمايش ريالي عربي بخش خارجي معرفي شدند.
اسامي غرفههاي برگزيده به اين شرح اعلام شد: بخش عمومي: دولتي: مؤسسه انتشاراتي علمي – فرهنگي؛ خصوصي: قدر ولايت؛ شهرستاني: مرسل / بخش دانشگاهي: دولتي: جهاد دانشگاهي اصفهان؛ خصوصي: نص؛ شهرستان: ارکان دانش / بخش آموزشي: رزمندگان اسلام / بخش کودک و نوجوان: خصوصي: چرخ و فلك؛ شهرستاني: حديث نينوا.
اسامي غرفههاي برگزيده در بخش بينالملل نيز به اين شرح است: نمايش ارزي: شرکت غزال جوان / کشورها: غرفه ژاپن / بازار جهاني کتاب ايران: غرفه خدمات کامپيوتري علوم اسلامي / نمايش ريالي لاتين: انتشارات جان وايلي / نمايش عربي: انتشارات دارالولاء لبنان.
گفتني است در حاليكه مراسم اختتاميهي نمايشگاه صبح امروز برپا شد؛ اما ساعت كار نمايشگاه تا ساعت 20 است و علاقهمندان ميتوانند با حضور در مصلاي بزرگ امام خميني (ره) از نمايشگاه ديدن كنند.
ساعت كار بخش بينالملل نيز تا ساعت 18 است.
انتهاي پيام