/رزمايش ولايت 89/ آغاز آخرين مرحله رزمايش دريايي ارتش در آب‌هاي درياي عمان

در آخرين روز  از رزمايش بزرگ ولايت 89، رژه‌ دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در آب‌هاي درياي عمان  آغاز شد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به منطقه عمومي رزمايش ولايت 89، اين رژه‌ بزرگ دريايي با هدف نمايش اقتدار و توانمندي ارتش جمهوري اسلامي ايران در دريا است و به عنوان آخرين مرحله از رزمايش ولايت 89 محسوب مي‌شود.

در اين مرحله از رزمايش، انواع ناوشكن از جمله جماران، ناوچه‌هاي موشك‌انداز، ناوچه‌هاي توپ‌دار، انواع زيردريايي‌هاي كلاس سبك و سنگين به همراه هواپيماهاي جنگنده و شناسايي نيروي هوايي و بالگردهاي هوانيروز و نيز ناوگان پشتيباني رژه دريايي خود را انجام خواهند داد.

به گزارش ايسنا، امير سرلشكر عطاءالله صالحي فرمانده كل ارتش، علاءالدين بروجردي رييس كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي به همراه جمعي از مقامات عالي‌رتبه كشوري و لشكري و همچنين تعدادي از ناظران خارجي از روي ناو لجستيك خارك از نزديك اين رژه‌ بزرگ دريايي را نظاره مي‌كنند.

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، رزمايش ولايت 89 ارتش را يك نمونه منحصر به فرد در نوع خود توصيف كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به منطقه عمومي رزمايش ولايت 89، سردار احمد وحيدي در جمع خبرنگاران گفت:‌ رزمايش ولايت 89 در ادامه با تكميل رزمايش ولايت اعظم 5 بوده است كه حضور قدرتمندانه جمهوري اسلامي ايران را در آب‌هاي خليج فارس، درياي عمان و اقيانوس هند نشان داد.

وي اضافه كرد:‌ اين رزمايش كه توسط دليرمردان ارتش جمهوري اسلامي ايران با محوريت نيروي دريايي صورت گرفت، از ويژگي‌هاي خاصي برخوردار بود. صحنه رزمايش بسيار گسترده و منطقه رزمايش بسيار حساس و استراتژيك بوده است و مي‌توانيم بگوييم كه آينده بسيار مهمي در صحنه آبي دنيا دارد. حضور جمهوري اسلامي ايران در اين حوزه، با داشتن مرز طولاني در درياي عمان و خليج فارس، حضور مغتنمي خواهد بود و اين رزمايش با گستردگي، حجم انبوه شناورها و با انواع عمليات‌هاي تاكتيكي توانست اين حضور را تامين كند.

وزير دفاع با بيان اين كه اين رزمايش يك نمونه منحصر به فرد در نوع خود بود، خاطرنشان كرد: رزمايش‌هاي جمهوري اسلامي عمدتا متكي به توان داخلي هستند كه مبتني بر دكترين دفاعي و راهبردهاي نظامي جمهوري اسلامي، تاكتيكي، سناريوهاي ويژه عملياتي و تسليحات توليد داخلي كشور است. اين يك نكته بسيار مهم در اين رزمايش ‌هست كه علاوه بر اين كه آمادگي رزم نيروها را به دنبال دارد، آزمايش سلاح‌هايي كه براي اولين بار توليد و بهينه شده‌اند نيز انجام مي‌شود كه اين نشان از خوداتكايي دفاع ما دارد.

وحيدي در ادامه به حضور برخي ناظران كشورهاي خارجي در رزمايش اشاره كرد و افزود: حضور ناظران خارجي چند پيام دارد، يك پيام اين حضور، دوستي و رابطه صميمانه كشورهاي جنوبي خليج فارس با ايران و بي‌اثر شدن ادعاها و توطئه‌هاي دشمنان براي نشان دادن رابطه نه چندان مناسب بين ايران و كشورهاي خليج فارس و در واقع مهر باطلي بر اين ادعاهاست و همچنين نشان مي‌دهد كه اين كشورها مي‌تواند با يكديگر همكاري نظامي داشته باشند.

وي ادامه داد: به خصوص حضور برادران عراقي در كنار برادراني از قطر و عمان نشان مي‌دهد كه صفحه جديدي در روابط بين ايران و عراق گشوده شده است و مي‌توانيم بگوييم اين يك نقطه تحول در همكاري‌هاي نظامي ايران و كشورهاي حوزه خليج فارس است و با نگاهي كه جمهوري اسلامي براي ارتقاء همكاري‌ها و روابط نظامي با كشورهاي خليج فارس دارد و نيز استقبال اين كشورها، اين امر مي‌تواند به نقطه‌ جديدي در صفحه روابط نظامي اين كشورها تبديل شود.

وزير دفاع در ادامه درباره برخي تهديدات صورت گرفته عليه ايران از جانب رژيم صهيونيستي و آمريكا اظهار كرد: اين حرف‌ها از جانب رژيم صهيونيستي و آمريكا حرف‌هاي متناقضي است، از يك طرف رژيم صهيونيستي در درون خود مشكلات فراواني دارد و با آمريكايي‌ها هم مشكل دارند و با اين حجم از مشكلات انزواي بيش از حدي را براي اين رژيم مي‌بينيم. اين حرف‌ها و تهديدات براي اين است كه مشكلات خود را فرافكني و در قالب موضوعات ديگر گم كند.

وحيدي اضافه كرد: از سوي آمريكا نيز حرف‌هاي مختلفي مطرح مي‌شود و آنچه كه بيشتر مسوولان رسمي اين كشور گفته‌اند، همواره اعتراف به توانمندي دفاعي جمهوري اسلامي بوده است، درست است كه گاهي مي‌گويند كه گزينه نظامي در دستور كار است و متاسفانه كسي هم به آنها اعتراضي نمي‌كند، ولي اين حرفها را از سر استيصال مي‌زنند و خود آمريكايي‌ها هم مشكلات زيادي دارند و منزوي هستند.

وي با بيان اين كه «وقتي آمريكا اعلام مي‌كند كه بيش از پنج هزار سلاح هسته‌يي دارد،‌ براي چيست؟» افزود: اين همه سلاح هسته‌يي براي كشتن همه مردم دنيا كافي است و اگر اين حرف و ادعاي آنها را بپذيريم يعني آنها براي هر كشور تقريبا 25 كلاهك و بمب هسته‌يي دارند، ولي مي‌خواهند با اين سلاح‌ها چه كار كنند؟‌ معلوم است كه تناقض و بن‌بستي در انواع سياست‌هاي آنها از جمله سياست‌هاي هسته‌يي وجود دارد.

وزير دفاع ادامه داد: آنها مي‌گويند كه ما سي‌هزار سلاح هسته‌يي داشته‌ايم كه به پنج هزار تغيير داديم. اين سي‌هزار سلاح را چه زماني به دست آورده‌اند؟ آنها كه از 1971 قاعدتا بايد به NPT پيوسته باشند و از آن به بعد تعهد داشته باشند كه سلاح‌هاي هسته‌يي را توسعه ندهند پس چرا اين ميزان سلاح‌ها را دارند و حالا اين پنج هزار سلاح را براي چه منظور مي‌خواهند؟ اگر جنگ هسته‌يي هم در برگيرد امكان به كارگيري پنج هزار سلاح هسته‌يي عملا وجود ندارد.

وحيدي در پايان با تاكيد بر اين كه اين تناقض‌ها و بن‌بست‌ها نشان از سردرگمي سياستمداران آمريكايي دارد، تصريح كرد: تصور ما اين است كه آمريكايي‌ها عاقل‌تر از اين باشند كه بخواهند حركتي را عليه جمهوري اسلامي انجام دهند. همين رزمايش‌ها هشداري است تا كساني به فكر ماجراجويي در ايران نيفتند.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8902-13790
  • خبرنگار : 71058