/مرحله سوم رزمايش دريايي ولايت ‌89/‌ انجام 20 سورتي پرواز شناسايي توسط هواپيماهاي نيروي هوايي ارتش

معاون هماهنگ‌كننده نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران از انجام 20 سورتي پرواز شناسايي توسط هواپيماهاي اين نيرو در رزمايش ولايت 89 خبر داد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) امير سرتپيب دوم خلبان امير نصيرزاده در جمع خبرنگاران حاضر در محل مرحله سوم رزمايش دريايي ولايت ‌89 گفت: تاكنون دو مرحله از رزمايش شامل بخش‌هاي ترابري و تاكتيكي انجام شده است و 20 سورتي پرواز توسط هواپيماهاي جمع‌آوري اطلاعات جهت شناسايي استعداد نيروهاي انساني و آرايش تجهيزات دشمن فرضي به مرحله اجرا درآمده است.

وي افزود: هواپيماهاي شكاري و بمب‌افكن عمليات پدافند و آفند را انجام داده‌اند كه اين عمليات شامل نفوذ دشمن فرضي به خاك خودي و جلوگيري از پيشرفت آن‌ها از سطح دريا تا عمق ساحل بوده است. نيروي هوايي ارتش از سه روز گذشته عمليات پشتيباني از نيروهاي دريايي را در رزمايش ولايت 89 آغاز كرده است.

وي با بيان اين‌كه " دو مرحله گذشته خوب انجام شده و ما به اهداف از پيش تعيين شده دست يافته‌ايم" افزود: مرحله جمع‌آوري اطلاعات هنوز در حال اجراست و اين اطلاعات به مرور در اختيار فرماندهان قرار خواهد گرفت.

معاون هماهنگ‌كننده نيروي هوايي ارتش ادامه داد: پرواز هواپيماهاي C130 و انتقال تجهيزات و نيروهاي رزمي از روز گذشته توسط هواپيماهاي ترابري آغاز شده است كه در اين مرحله نيروها در منطقه رزمايش مستقر شدند و هواپيماهاي جنگنده به انجام رديابي ارتباطات و امن كردن منطقه پرداختند. نيروي هوايي ارتش نقش اصلي در استقرار نيروها در منطقه رزمايش داشته است و مرحله اول كاملا با موفقيت به پايان رسيد.

وي با اشاره به اين‌كه " مرحله دوم حضور نيروي هوايي در رزمايش ولايت 89 ديروز انجام شد" اظهار كرد: در اين مرحله هواپيماهاي شناسايي اقدام به جمع‌آوري اطلاعات به وسيله هواپيماهاي بدون سرنشين كردند. مرحله سوم از امروز با عمليات تاكتيكي و چگونگي مواجهه با دشمن فرضي در بعد پدافندي و آفندي آغاز شد كه شكاري بمب‌افكن‌هاي نيروي هوايي از پايگاه‌هاي مختلف اقدام به رهگيري هواپيماهاي دشمن و انهدام آن‌ها كردند.

وي در پايان گفت:‌ شكاري بمب‌افكن‌هاي نيروي دريايي اهداف را با سلاح‌هاي واقعي رهگيري و منهدم كردند كه اين سلاح‌هاي بدون اتكا به خارج از كشور و همگي توسط صنايع داخلي تهيه و توليد شدند.

فرمانده نيروي دريايي ارتش از موفقيت ناوگروه اين نيرو در ناكام گذاشتن دزدان دريايي خليج عدن براي ربايش يك كشتي تجاري ايران خبر داد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا امير دريادار حبيب‌الله سياري دقايقي پيش در جمع خبرنگاران اعلام كرد: در طول شب گذشته يك كشتي تجاري ايراني دو بار مورد حمله‌ دزدان دريايي قرار گرفت و هر دو بار ناكام ماند.

وي با تشريح اين اتفاق اظهار كرد: از ساعت يك نيمه شب گذشته تا صبح امروز يكي از كشتي‌هاي تجاري ايران كه از خليج عدن عبور مي‌كرد، دو بار مورد حمله دزدان دريايي قرار گرفت كه هر دو بار با واكنش به‌موقع ناوگروه نيروي دريايي ارتش همراه بود و بدين ترتيب دزدان دريايي از محل گريختند و در حال حاضر اين كشتي تجاري ايراني تحت اسكورت نيروي دريايي ارتش در نزديكي بندر مقصد در درياي عمان در حركت است.

فرمانده نيروي دريايي ارتش يادآور شد: همان‌طور كه پيشتر اعلام كرده بوديم، يكي از اهداف ما در رزمايش ولايت 89، تمرين تامين امنيت كشتي‌هاي تجاري و نفت‌كش ايراني در خليج عدن است كه با وقوع حادثه شب گذشته، نيروهاي ما عملا اين تمرين را به صورت واقعي انجام دادند.

سياري در پايان با بيان اين‌كه يكي ديگر از اهداف ما در رزمايش ولايت 89، ارتقاي روحيه سلحشوري نيروها بوده است، تصريح كرد: امروز كه روز اول مرحله تاكتيكي است و همه نيروها از تنگه هرمز تا شمال اقيانوس هند و مدار 22 درجه گسترش يافته‌اند، در بازديدي كه از بخش‌ها و كاركنان نيرو در منطقه رزمايش داشتم، مشاهده كردم كه خوشبختانه به طور كامل به اين هدف دست پيدا كرده‌ايم و سربازان نيروي دريايي ارتش و ديگر نيروهاي حاضر در اين رزمايش، اين تمرين‌ها و عمليات‌ها را كاملا جدي گرفته‌اند.

سخنگوي رزمايش نيز پيش از ظهر روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: سامانه‌هاي بهينه‌سازي شده توپخانه و موشكي ساخت داخل در روزهاي آينده در رزمايش بزرگ دريايي ولايت 89 آزمايش خواهند شد.

به گزارش ايسنا، امير دريادار دوم قاسم رستم‌آبادي اظهار كرد: انشاءالله در روزهاي آتي سامانه‌هاي توپخانه و موشكي ساخت صنايع داخلي كه بهينه شده‌اند مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

سخنگوي اين رزمايش همچنين با بيان اينكه تاكنون از نظر عمليات‌هاي انجام شده، روز پرحجمي را پشت سر گذاشته‌ايم، افزود: امروز صبح ناوشكن‌ها، ناوچه‌هاي موشك‌انداز و زيردريايي‌هاي سنگين و سبك كه در محورهاي گشت خود مستقر بودند، مرحله‌ تاكتيكي را آغاز كردند و با بكارگيري سامانه‌هاي راداري، شنودي و سامانه‌هاي الكترونيكي و ضدالكترونيكي و نيز سامانه‌هاي غيرعامل سوناري و با استفاده از تاكتيك‌هاي مختلف و رعايت اصول پدافند غيرعامل، نفوذ خود را به آب‌هاي تحت كنترل دشمن آغاز كردند تا اهداف دشمن را شناسايي و منهدم كنند.

وي عمليات‌هاي انجام شده را موفقيت‌آميز ارزيابي كرد و گفت: در اين مرحله، استفاده از دستاوردهاي ساخت داخل به ويژه در بخش نرم‌افزاري، اطلاعاتي و ارتباطي به صورت بسيار گسترده و وسيع انجام مي‌شود و تاكنون خوشبختانه عمليات‌هاي انجام شده موفقيت‌آميز بوده است.

سخنگوي رزمايش دريايي ولايت 89، اضافه كرد: امروز همچنين پشتيباني هواپيماهاي جنگنده‌ نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران را شاهد بوديم و جنگنده بمب‌افكن‌هاي نيروي هوايي در چند سورتي مواضع دشمن را در ساحل و يگان‌هاي شناور دشمن را در دريا شناسايي و منهدم كردند.

رستم‌آبادي با بيان اينكه در تمرينات امروز، هواپيماهاي دورپرواز بدون سرنشين ساخت داخل براي شناسايي در منطقه وسيعي مورد بهره‌برداري قرار گرفتند، افزود: در بحث تاكتيك‌هاي عمليات ويژه نيز تاكنون تمرينات خوبي داشتيم و تكاوران دريايي مجهز ما با استفاده از ناوچه‌ها و قايق‌هاي تندرو به كمك هواناوها (هاوركرافت) در يك عمليات ضربتي اهداف دشمن را در آب‌هاي ساحلي شناسايي و منهدم كردند.

سخنگوي رزمايش دريايي ولايت 89، با بيان اينكه در مجموع تاكنون وضعيت ما بسيار خوب بوده و سامانه‌هايي كه مورد بهره‌برداري قرار داده‌ايم نيز خوب ارزيابي شده است، تصريح كرد: در ساحل نيز، سامانه‌هاي لجستيك سيار ما در نقاط مختلف پراكنده شده‌اند و نيروهاي تكاور نيز به خوبي پشتيباني مي‌شوند. همچنين يكي از اولويت‌هاي ما، انجام عمليات بصورت واكنش سريع است كه تاكنون در اين بخش نيز خوب عمل كرده‌ايم و حتي در بحث اسكورت كشتي‌ها نيز خيلي سريع عمليات انجام داديم.

رستم‌آبادي ادامه داد: انتقال تيم‌هاي عمليات ويژه براي بازرسي كشتي‌ها به سرعت انجام شد و پشتيباني بالگردها، انتقال نفرات تكاور و نيز انتقال تجهيزات و ادوات مورد نياز بسيار خوب و سريع اجرا شد و در مجموع تاكنون توان تاكتيكي نيروهاي شركت‌كننده خوب ارزيابي مي‌شود.

وي در پايان با بيان اينكه يكي از اهداف اصلي ما، آزمايش دستاوردها و ادوات ساخت داخل است، اظهار كرد: ناوشكن جماران نيز در فاز تاكتيكي به كار گرفته خواهد شد و تاكنون نيز سامانه‌هاي هوشمند راداري و جمع‌آوري اطلاعات نصب شده بر روي اين ناوشكن به خوبي مورد ارزيابي قرار گرفته است و اين ارزيابي‌ها تا پايان رزمايش ادامه خواهد داشت.

مرحله سوم رزمايش بزرگ دريايي ولايت 89 ارتش با پيش‌بيني عمليات‌ها و بخش‌هاي مختلف صبح شنبه آغاز شد.

به گزارش ايسنا در بخشي از مرحله سوم اين رزمايش، عمليات آبي خاكي به صورت گسترده و تاخت آبي خاكي به صورت محدودتر انجام شد.

در اين عمليات ويژه كه توسط تكاوران دريايي با بهره‌گيري از ناوچه‌ها و قايق‌هاي تندرو رعد، تندر، شهاب و آذرخش انجام شد، يگان دشمن فرضي به تصرف تكاوران دريايي ارتش درآمد.

طي اين عمليات، تيم‌ها و گروه‌هايي عمليات ويژه دريايي شامل يگان‌هاي تكاوران دريايي با حمله به ساحل دشمن، موفق به تصرف سرپل دشمن فرضي شدند.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8902-10985
  • خبرنگار : 71058